ΠΑΟΚ: O Σορετίρε είναι η απάντηση στα φάλτσα σφυρίγματα κάθε Ζαμπαλά

ΠΑΟΚ: O Σορετίρε είναι η απάντηση στα φάλτσα σφυρίγματα κάθε Ζαμπαλά

ΠΑΟΚ: O Σορετίρε είναι η απάντηση στα φάλτσα σφυρίγματα κάθε Ζαμπαλά

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης επιλέγει να ασχοληθεί και να γράψει πολλά περισσότερα για τον Σόλα Σορετίρε απ’ ότι θα μπορούσε να κάνει για τον κάθε Ζαμπαλά, που απλώς χαλάνε τις Κυριακές μας…

Ο ΠΑΟΚ ιστορικά έχει κάνει μόλις άλλες πέντε φορές το απόλυτο «3Χ3» στο ξεκίνημα της σεζόν. Το’ χει κάνει και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος, τότε που το σερί είχε σταματήσει, αν θυμάστε, στο Περιστέρι, μετά από ένα εντυπωσιακό «οχτώ στα οχτώ» σερί νικών.

Οι «ασπρόμαυροι» παραδοσιακά δυσκολεύονται στο Περιστέρι. Δείτε τι είχε γίνει πέρσι και πως «απέδρασε» με το γκολ του Σβαμπ στο 89ο λεπτό και τη «ζωγραφιά» του Κωνσταντέλια στις καθυστερήσεις. Ακόμα, ακόμα και η νίκη επί του Ατρόμητου την σεζόν 2019-20, που συγκαταλέγεται στις έξι σεζόν, όπου ο ΠΑΟΚ έχει κάνει το «3Χ3» στο ξεκίνημα, είχε πολλές ομοιότητες με τη χθεσινή απέναντι στο σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία.

Ποιος ξεχνάει το «buzzer beater» του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο στην ίδια εστία, που σκόραρε και ο Μαντί Καμαρά σε μια σχεδόν πανομοιότυπη φάση κι αφού προηγουμένως το VAR του έχει ακυρώσει γκολ (Βαρέλα), όπως του ακύρωσε και χτες το βράδυ ο Σιδηρόπουλος, στέλνοντας τον Ζαμπαλά σε «on the field» ανασκόπηση της φάσης για το δεύτερο γκολ του Ζίβκοβιτς!

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ δύο πανομοιότυπα γκολ του Δικεφάλου

Οχι για τον ΠΑΟΚ, στην πραγματικότητα για καμία ομάδα και για κανέναν αγώνα, δεν θα βρει ο αναγνώστης, κάμποσα χρόνια τώρα, δικό μου άρθρο να εστιάζει στη διαιτησία. Ο πειρασμός, ενίοτε, είναι ισχυρός. Καμιά φορά, πανίσχυρος. Δεν ενδίδω. Δεν βγάζει, η περιπτωσιολογία, πουθενά. Αποδέχομαι δίχως δεύτερη σκέψη, επιπλέον δίχως κανένα ηθικό ενδοιασμό, ότι η κάθε διοίκηση νομιμοποιείται να κάνει προπαγάνδα, να χαϊδεύει τα αφτιά του κόσμου της. Συνεχίζω να έχω εμπιστοσύνη στον Στεφάν Λανουά, αρκεί ο Γάλλος αρχιδιαιτητής να μας εξηγήσει τι είδε αυτός και οι διαιτητές του.

Ωστόσο, η κουβέντα περί διαιτησίας δε θα τελειώσει ποτέ, στον ΠΑΟΚ φωνάζουν δικαιολογημένα για πολλές, ανάποδες αποφάσεις του Ζαμπαλά στο «θρίλερ» του Περιστερίου, όπου το «buzzer beate» του Μαντί Καμαρά ήρθε να τον λυτρώσει και να του χαρίσει τη νίκη

Ξέρω ότι αυτή είναι η εποχή της τηλεορασεοκρατίας. Της εικόνας και του VAR. Απ' τα συμπτώματα της εποχής υποφέρει και η διαιτησία. Φάσεις που διαρκούν όσο το ν' ανοιγοκλείσεις τα βλέφαρα, απομονώνονται σε αυστηρές συνθήκες εργαστηριακής ανάλυσης. Η πλήρης αποστείρωση της μπάλας. Για μένα όλη η κουβέντα για τη διαιτησία και τα χέρια (σε Χαριλάου, Λιβαδειά, Περιστέρι και πάει λέγοντας…) τελειώνει εδώ.

Διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ στο διαιτητή Ζαμπαλά

Όλο το παιχνίδι συνοψίζεται στην ατάκα του Ραζβάν Λουτσέσκου: «We are fighters». «Είμαστε πολεμιστές». Είναι σα να λέει, στείλτε όποιον θέλετε, όπως στείλατε πέρσι τον Ισραηλινό Γκρίνφιλντ στο ματς-τίτλου με τον Άρη, θα τον νικήσουμε, αυτό εξάλλου ήταν ένα από τα αποσπάσματα της ομιλίας του προς τους ποδοσφαιριστές του μέσα στα αποδυτήρια του Περιστερίου.

Πόσο καλύτερα θα είναι οι Δευτέρες μας όταν δεν θα μιλάμε για τον κάθε Πολυχρόνη, τον κάθε Ζαμπαλά, τον κάθε Σιδηρόπουλο, αλλά θα μπορούμε να μιλάμε για τον κάθε Σόλα Σορετίρε και τα όσα έδειξε ένα παιδί μόλις 20 ετών ότι μπορεί να κάνει με την «στρογγυλή θεά» στα πόδια του;

Αντί, λοιπόν, να ρίχνουμε κι άλλο νερό στο μύλο της τοξικότητας (αγαπημένη φράση πολλών το τελευταίο διάστημα…) ας μιλήσουμε καλύτερα για τον Άγγλο μεσοεπιθετικό, το διαμαντάκι του «ασπρόμαυρου» ρόστερ, που κατόρθωσαν, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να φέρουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, αντί μόλις 600.000 ευρώ (τα τροφεία που δικαιούται η Γιουνάιτεντ) και ο Λουτσέσκου, ναι αυτός ο ίδιος ο κολλημένος που δεν βάζει τους νέους να παίξουν, όπως του λένε, αρχίζει να του δίνει χώρο και χρόνο.

Όπως έχει συμβεί με δεκάδες άλλους ποδοσφαιριστές χρειάζεται υπομονή για να καταφέρεις να μπεις στο γκρουπ του Ρουμάνου προπονητή και να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τι θέλει πάνω στο χορτάρι. Τελειία και παύλα.

Ο Σόλα Σορετίρε

Όμως, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός που ήρθε πριν από ένα μήνα στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ αφήνοντας πίσω του το Μάντσεστερ και τη Γιουνάιτεντ, έδειχνε όλο αυτό το διάστημα στις προπονήσεις, ότι δεν είναι πλέον ένα παιδί, αλλά ένας ώριμος παίκτης που θέλει και μπορεί να προσφέρει πολλά και σε διαφορετικά κομμάτια του παιχνιδιού. Γι’ αυτό για τους μη παροικούντες στη Μικράς Ασίας ήταν έκπληξη ότι ο Λουτσέσκου τον ξεκίνησε βασικό στη θέση του απόντα Τάισον, σε μια δύσκολη έδρα και στο πιο απαιτητικό παιχνίδι που είχε να δώσει ο «Δικέφαλος» μετά τον αποκλεισμό από τη Μάλμε.

Οσοι ζουν την ομάδα καθημερινά γνώριζαν τι μπορεί να δώσει ο Σορετίρε, που χάρη στο δικό του πάθος και το κυνήγι μιας χαμένης μπάλας στη γραμμή του πλάγιου άουτ, το κλέψιμο πάνω στον Τσακμάκη και ο συνδυασμός με τον Κωνσταντέλια έφεραν την πρώτη ελληνική ασίστ για το 0-1 από τον Ζίβκοβιτς. Και δεν ήταν μόνο αυτά που έκανε ο νεαρός με την αφάνα, που θυμίζει στους ΠΑΟΚτσήδες τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, στο μπροστά κομμάτι του γηπέδου. Ήταν σωστός τις περισσότερες φορές στο τακτικό μέρος του αγώνα, γυρίζοντας και βοηθώντας τον Μπάμπα στο πίσω κομμάτι του γηπέδου, έδειξε ότι δεν πέφτει εύκολα, ειδικά στη φάση που ο Γκονζάλεθ τον κλωτσάει, ο ΠΑΟΚ έχει προυποθέσεις να βγει στην κόντρα και ο Ζαμπαλάς σφυρίζει φάουλ κατά του Άγγλου ποδοσφαιριστή!

@stavros.71 💥Shola Shoretire sign for PAOK FC Ο ΠΑΟΚ φέρνει στην Ελλάδα τον αρχηγό της U23 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σόλα Σορτάιρ, που θα υπογράψει για 4 χρόνια! . . #paok #ΠΑΟΚ #paokfc #Football #foryou #fy #fyp #Transfers #Shoretire #mufc @PAOK FC ♬ suara asli - Ns. Herdiansyah, S. Kep

«Είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του», είχε πει για τον Σορετίρε ο προπονητής του στην ομάδα Κ23 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιλ Γουντ: «Κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, έχει ανταποκριθεί σε όλους τους ρόλους. Τον βάλαμε στο 9, έπαιξε αριστερά, έπαιξε δεξιά, έχει αγωνιστεί και στο 10. Ό,τι κι αν του ζητήσαμε, το έκανε. Είναι ένας παίκτης εμπιστοσύνη στο γήπεδο».

Αυτό που δεν γνωρίζω, και ειλικρινά δε θα ήθελα με τίποτα να είμαι στη θέση του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Χρήστου Καρυπίδη, είναι τι θα κάνουν με την ευρωπαϊκή λίστα ενόψει των αγώνων στη League Phase του Europa League.

Ο μικρός, το’ πε κιόλας, ονειρεύεται να επιστρέψει ως αντίπαλος της Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είναι στη λίστα που θα δηλώσουν οι «ασπρόμαυροι» σε τρεις ημέρες στην UEFA. Στις δύο προηγούμενες λίστες, για τα παιχνίδια με Μάλμε και Σάμροκ, το όνομα του μικρού δεν ήταν μέσα και τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Τα… κουκιά δεν βγαίνουν, αλλά τι να κάνεις…

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.