Όποιος νιώθει, κατάλαβε τι ματς κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι...

Όποιος νιώθει, κατάλαβε τι ματς κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι...

Όποιος νιώθει, κατάλαβε τι ματς κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει και προσπαθεί να εξηγήσει όσα έγιναν χθες στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ αφού παρά τη νίκη των πρωταθλητών, όλοι ασχολούνται με τη διαιτησία.

Είναι κάποιες νίκες που… κανονικά θα έπρεπε να δίνουν παραπάνω πόντους στο πρωτάθλημα. Να πάρεις το τρίποντο αν κερδίζεις τον αντίπαλο, αλλά όταν μέσα στο γήπεδο εμφανίζονται και άλλοι απέναντί σου και πρέπει να καταβάλεις έξτρα προσπάθεια, τότε αξίζεις κάτι παραπάνω…

Σε ένα αρκετά μέτριο ματς ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ατρόμητο με 2-1 ξεπερνώντας μία πρώτη μεγάλη παγίδα που τοποθετήθηκε εναντίον του στο πρωτάθλημα. Όλα όσα έγιναν από τα πρώτα μέχρι τα τελευταία λεπτά με πρωταγωνιστή τον Ζαμπάλα ή Ζαμπαλά μια και κανείς δεν τον λέει σωστά αποτελούν και χθες και σήμερα το πρώτο θέμα για τους πρωταθλητές. Ας αναρωτηθούν όλοι, πώς και γιατί ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και όλοι ασχολούνται σοκαρισμένοι, αποκλειστικά και μόνο με όσα αποφάσιζε ο διαιτητής.

Δεν χρειάζονται πολλά. Στο πρώτο ημίχρονο κόπηκαν χωρίς λόγο πέντε επιθέσεις του ΠΑΟΚ με στόχο να μην μπορεί και να παρέμβει ο VAR. Όποιος παρακολουθεί επαγγελματικά το ποδόσφαιρο ειδικά στην Ελλάδα, μπορεί να καταλάβει τι θέλει να πετύχει ο καθένας. Όταν ξανά και ξανά κόβεις μεταβάσεις-επιθέσεις με παίκτη παραπάνω ανακαλύπτοντας φάουλ και οφσάιντ που δεν υπάρχουν (ακόμη και σε κόρνερ έκανε λάθος) και το κάνεις με τόσο άγχος μη τυχόν φθάσει η φάση στο VAR, τότε δείχνεις ότι αν μη τι άλλο δεν έχεις καθαρό μυαλό για να αποδώσεις δικαιοσύνη. Αυτά αρκούν. Μία-δύο-τρεις-τέσσερις φορές, το ίδιο και το ίδιο όπως στις εποχές της οργάνωσης όπου μελετημένα πήγαιναν όλα τα μικρά σφυρίγματα 100-0 σε μία ομάδα, με σκοπό και τον εκνευρισμό της άλλης. Τώρα, η νέα πραγματικότητα έχει να κάνει με το πώς ένας διαιτητής θα προλάβει το VAR! Χθες βέβαια ακολούθησαν και όλα τα μεγάλα σφυρίγματα κατά του ΠΑΟΚ με όλους τους ειδικούς να παγώνουν το πλάνο του Μπάμπα για να φαίνεται ότι έκανε επιθετικό φάουλ πριν το δεύτερο γκολ που ακυρώθηκε. Άλλη μεγάλη επιστήμη το «πάγωμα» της στιγμής και της φάσης για να αλλοιωθεί η πραγματικότητα της κανονικής ροής που δείχνει ότι ο Μπάμπα βλέπει και πηγαίνει αποκλειστικά στην μπάλα.

Για να το κλείσουμε επειδή δεν έχει άλλο νόημα, ας μας πει ο διαιτητής και πολύ περισσότερο ο VAR, όταν ένας ποδοσφαιριστής κάνει χειρονομία χρηματισμού σε έναν άλλο οποιονδήποτε και ενώ έχει ήδη τιμωρηθεί (αλλά ακόμη και αν δεν είχε κάρτα) πώς και γιατί δεν αποβάλλεται;

Για το αν είμαι αντικειμενικός ή όχι σε τέτοια και άλλα θέματα το ξέρουν όλοι, χθες όμως για όσα έγιναν στο Περιστέρι δεν τίθεται ερώτημα. Αυτό το χθεσινό 100-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, που όλοι (και καλά) θεωρούν τους ασπρόμαυρους ευνοημένους μετά την αλλαγή στην ΕΠΟ. έβγαζε μάτια. Και φυσικά έχει εξηγήσεις που δεν είναι της ώρας και ΔΕΝ είναι οι προφανείς. Θέλουν μεγάλη ανάλυση. Τα μηνύματα πάντως που προέκυψαν ήταν πάρα πολλά, ειδικά για όσους θα προσπαθούν να δημιουργούν θέματα και να βάζουν παγίδες στους πρωταθλητές.

* Όσον αφορά στα χέρια εντός περιοχής και ειδικά μετά από αυτό του Μουκουντί που εννοείται ότι κάνει κίνηση με το σώμα του να πάει προς την μπάλα και αποκρούει ως τερματοφύλακας, αρχίζω να πιστεύω ότι οι παγκόσμιες αρχές επίτηδες αλλάζουν τα κριτήρια κάθε χρόνο για να δημιουργείται πρόβλημα ασάφειας και τελικά να έχει υποκειμενικό δικαίωμα ο κάθε διαιτητής να ευνοεί αυτόν που θέλει, μια και ο κανονισμός δεν είναι ξεκάθαρος και του αφήνει αυτό το περιθώριο.

Απο τις μεγαλύτερες νίκες της χρονιάς

Μπορεί ένα τέτοιο τρίποντο τόσο νωρίς στη σεζόν τόσο πολύ κρίσιμο και σημαντικό; Αλήθεια είναι ότι όσοι σημάδεψαν τον αγώνα σε βάρος του ΠΑΟΚ, αυτοί οι ίδιοι έδωσαν μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία του με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Και κάτι άλλο για όσους θα αναφερθούν στην ΕΠΟ, στον Γκαγκάτση, στην ΚΕΔ. Δεν ενδιαφέρει κανέναν η θεωρία. Στην πράξη τι έγινε; Μέσα στο γήπεδο. Τι είδαν τα μάτια μας. Το πώς και το γιατί και το από που, είναι άλλο θέμα που ο ΠΑΟΚ οφείλει να ψάξει και νομίζω ότι ήδη γνωρίζει καλά. Στο κάτω-κάτω δεν είναι ένας αυτός που θέλει να του κάνει κακό...

Όταν λοιπόν η ομάδα του Λουτσέσκου κερδίζει και τέτοια ματς, σε τόσο δύσκολες συνθήκες, με τόσο μεγάλο εκνευρισμό όπως διαμορφώθηκε μέσα στο παιχνίδι, το όφελος είναι πολλαπλό. Η αυτοπεποίθηση είναι ήδη στα ύψη, πέρα από την βελτίωση της ομάδας η οποία εδώ και τέσσερα 90λεπτα δεν πρέπει να έχει δεχθεί ούτε μία καθαρή φάση από τους αντιπάλους. Ποιο ήταν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν; Η αστάθειά του όταν έχανε τη μπάλα, κάτι που του προκαλούσε τρικυμία πίσω, με δεκάδες φάσεις και πάρα πολλά γκολ παθητικό. Με δουλειά λοιπόν, με ψυχραιμία και όχι ανούσια μεταγραφολογία, λες και αυτός ήταν ο λόγος που ο ΠΑΟΚ μέσα στον Ιούλιο «έτρωγε» 10 φάσεις σε κάθε ματς, έρχεται και αυτή η σταθερή εικόνα με τα αλλεπάλληλα θετικά αποτελέσματα. Αλήθεια, πώς βελτιώθηκε τώρα η αμυντική λειτουργία χωρίς να μπουν ακόμη στην ομάδα οι μεσοαμυντικές μεταγραφές;

Ο ΠΑΟΚ χθες ήταν αναμενόμενα πολύ μέτριος, έπειτα από ευρωπαϊκό ματς στο τέλος-τέλος των καλοκαιρινών του αγώνων, γιατί κι αυτό παίζει ρόλο. Όταν μάλιστα λείπει και ο Τάισον, τότε όλα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Έτσι και χθες που η ομάδα του Λουτσέσκου είχε (γι ακόμη μία φορά) κακό ξεκίνημα, αλλά στην πορεία με κορυφαίο τον Ζίβκοβιτς βρήκε ισορροπία, έδιωξε τους γηπεδούχους από την περιοχή του και κατάφερε με τον δικό του τρόπο (συνδυαστικά και στημένη μπάλα) να πάρει τον αγώνα χωρίς φυσικά να εντυπωσιάσει. Όλα αυτά σε γήπεδο όπου αν δεν «έφταιγε» ο χλοοτάπητας, τότε όλοι (μα όλοι) οι παίκτες που έκαναν κοντρόλ 2-3-4 μέτρων, πρέπει να προβληματιστούν για την ποιότητά τους.

Πέρασε κι αυτό, ο ΠΑΟΚ έδειξε και στον Ολυμπιακό ότι είναι εκεί μαζί στην κορυφή παρά τις μεγάλες προσπάθειες για το αντίθετο και τώρα που τελειώνουν οι κουραστικές (από κάθε άποψη) μεταγραφές, θα δούμε ποιος έχει τον τρόπο και τη γνώση να δουλέψει καλύτερα για να κάνει ομάδα. Η δουλειά είναι πάνω από όλα, η διαχείριση επιτυχίας και αποτυχίας, μαζί και τα ευρωπαϊκά ματς. Αμφιβάλει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον καλύτερο για να δουλέψει όλα αυτά και να πετύχει για άλλη μία φορά;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.