Ολυμπιακός: Οι αλλαγές που δείχνουν υγεία, το 4-0 του Μασούρα και οι Κοστίνια, Γκαρθία που «σκίστηκαν»!

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές που δείχνουν υγεία, το 4-0 του Μασούρα και οι Κοστίνια, Γκαρθία που «σκίστηκαν»!

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές που δείχνουν υγεία, το 4-0 του Μασούρα και οι Κοστίνια, Γκαρθία που «σκίστηκαν»!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog το στο gazzetta κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του.

Υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα που δείχνουν υγεία σε μία ομάδα-η, το αντίθετο.

Το σκεφτόμουν αυτό, βλέποντας πώς μπήκαν στο παιχνίδι οι αλλαγές του Ολυμπιακού στη Λαμία. Και δεν αναφέρομαι τόσο στον Κάρμο, που έπαιξε πολύ (κάπου 40 λεπτά), όσο στα άλλα παιδιά, που μπήκαν προς το τέλος του αγώνα. Τον Μασούρα (στο 76’) και τους Κοστίνια-Γκαρθία-Γιάρεμτσουκ (στο 85’).

Ο Μασούρας, παίκτης βασικός όλα τα προηγούμενα χρόνια, παίζει πλέον σταθερά μόνο ως αλλαγή, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να τα δίνει όλα. Κι από δική του κεφαλιά προς τον Ελ Κααμπί, ξεκίνησε το 3-0. Για όποιον μάλιστα έχει προσέξει, και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο διεθνής κυνηγός έχει περάσει αλλαγή με τον Ολυμπιακό να έχει σημειώσει μόνο ένα γκολ (στο 70’ με τον Βόλο με το σκορ 1-0, στο 70’ με την Καλλιθέα με το σκορ 1-1 και στο 76’ με τη Λαμία με το σκορ 1-0) και όσο έχει παίξει η ομάδα έχει βάλει τέσσερα γκολ! Ένα ακόμη με τον Βόλο στο 73’, ένα ακόμη με την Καλλιθέα στο 79’ και δύο ακόμη με τη Λαμία στο 79’ και το 81’!

Οκ, μπορεί να έχει και δόση συγκυρίας όλο αυτό, όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο: τρία παιχνίδια με τον Ολυμπιακό να έχει βάλει μόλις τρία γκολ και μπαίνοντας αλλαγή ο Μασούρας η ομάδα να βάζει τέσσερα γκολ! Με τον ίδιο τον παίκτη να έχει συμμετοχή στα δύο, αν θυμηθούμε ότι είχε σκοράρει στο Βόλο. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει στο παιχνίδι όχι για να κάνει αγγαρεία, αλλά για να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει.

Ζέλσον

Αλλά ακόμη πιο πολύ μου άρεσε η εικόνα του Κοστίνια και του Ντάνι Γκαρθία, που έπαιξαν μόλις οκτώ λεπτά (!), αλλά «σκίστηκαν»! Τα έδωσαν όλα, λες και το παιχνίδι ήταν στο 0-0 κι όχι στο 3-0. Ο μεν Πορτογάλος πρόλαβε κι έκανε τέσσερις καλές ενέργειες, εκ των οποίων τις τρεις επιθετικά (μέχρι και ένα σουτ, από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή), ο δε Ισπανός αφενός μεν ήταν πολύ aggressive πιέζοντας ασφυχτικά τους αντιπάλους του σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (στη δεύτερη ήταν κι αποτελεσματικός), αφετέρου δε πέρασε μία εκπληκτική κάθετη στον Μασούρα, δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει και στο δημιουργικό κομμάτι.

Ήταν μία στιγμή που ελάχιστοι την πρόσεξαν, και γιατί έγινε στο 91’ και γιατί ο 2ος επόπτης (Χριστάκογλου) υπέδειξε εντελώς λανθασμένα οφσάιντ τον Μασούρα, που καλύπτονταν πλήρως-μετά ο Μασούρας σέντραρε κι αστόχησε στο εναέριο σουτ ο Κοστίνια, για τον οποίο νομίζω ότι ο προπονητής δεν θα αργήσει να του δώσει την ευκαιρία να παίξει και βασικός (παρεμπιπτόντως, ο ίδιος επόπτης στο α΄ ημίχρονο είχε πάλι από λάθος υποδείξει οφσάιντ σε τελική της Λαμίας, άρα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός).

Η ουσία, όμως, είναι, για να επιστρέψουμε στον Γκαρθία, ότι ο Ισπανός σε αυτό το λίγο που τον έχουμε δει σε δύο παιχνίδια, είναι σαν να μας λέει ότι μπορούμε να περιμένουμε πράγματα από αυτόν. Ας είναι 34, αυτό δεν λέει τίποτα. Το σημαντικό είναι να μην βγάλει άλλο τραυματισμό, σαν εκείνη την θλάση στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, που τον έκανε να τρέχει πίσω στην Ισπανία για να δει τι θα κάνει με το πόδι του, αφού αργούσε πολύ η επιστροφή του. Για να είμαι δε ειλικρινής, έτσι όπως τον βλέπω κάποιες στιγμές να χάνει λίγο την ισορροπία του, νομίζω ότι ακόμη δεν είναι 100% στα καλά του.

Τσικίνιο

Η αίσθηση που μας δίνει, όμως, ο έμπειρος Ισπανός είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να καλυφθεί στις θέσεις 6 κι 8, με τον ίδιο και τον Στάμενιτς, και πάνω απ΄όλα τον Έσε, έχοντας και μπαλαντέρ τον Ντόη, για τις θέσεις του δεξιού στόπερ και του κόφτη. Ο Στάμενιτς προχθές, στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός, δεν είχε κάτι λαμπερό στην απόδοση του, για την ακρίβεια δεν έκανε ούτε τις καλές πάσες (με εξαίρεση μία), που είχε βγάλει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια παίζοντας τότε ως αλλαγή.

Από την άλλη, όμως, ήταν πιο μαχητής και πιο δυναμικός από κάθε άλλη φορά, στοιχεία σημαντικά για τη θέση του αμυντικού χαφ, για την οποία τον προορίζει ο Μεντιλίμπαρ. Ο Στάμενιτς πήρε τις κεφαλιές του, έκανε τα τάκλιν του, βγήκε σε φάσεις κι έκοψε. Ατυχώς δεν κόβει το (όχι αμελητέο) ελάττωμα του να κάνει αχρείαστα φάουλ, βάζοντας τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στην εστία του Τζολάκη…

Άσχετο: Δεν είναι παραμύθι ότι ο Γουίλιαν ήρθε πρώτα να δει και μετά να αποφασίσει. Απλά σκεφθείτε ότι με την οικογένεια του ζουν επί μία ολόκληρη δεκαετία στο Λονδίνο, είναι εκλεκτικοί και επιλεκτικοί…Τέλος πάντων, νομίζω ότι θα τους αρέσει η Αθήνα κι όλα θα πάνε καλά.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Έβλεπα το Σάββατο τον σέντερ φορ της Λαμίας, τον Βλαχομήτρο, να δίνει μεγάλες μάχες, και αρκετές να της κερδίζει, με τον Πιρόλα, τον Ντόη και τον Κάρμο. Να δημιουργεί επικίνδυνες στιγμές και να έχει κι ο ίδιος ευκαιρία να ισοφαρίσει, στα πρώτα λεπτά του β΄ημιχρόνου. Ένα νέο παιδί, 22 στα 23, πολύ δυνατό και μαχητικό. Και σκεφτόμουν ότι τον είχε ο Ολυμπιακός δύο χρόνια στη Β ομάδα του, χωρίς ποτέ να τον αξιοποιήσει. Με μόλις εφτά ματς βασικός τη μία σεζόν κι άλλα εφτά την άλλη. Παρότι ο παίκτης έκανε συνολικά 9 γκολ.

Παρεμπιπτόντως, η Λαμία παρουσίασε ένα καλό σύνολο κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και φαίνεται ότι ο Κύπριος προπονητής της, ο Σατσιάς, έχει δουλέψει πράγματα. Δεν ήταν εύκολος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό και δεν είναι τυχαίο ότι το σκορ ήταν στο 1-0 έως το 79ο λεπτό. Ο δε Τζολάκης χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές σε σουτ από καλές θέσεις, τόσο του Βλαχομήτρου, όσο και του Φουρτάδο, που είναι μια χαρά κυνηγός-και το είχα γράψει πριν το ματς, γιατί τον θυμόμουν από ένα παιχνίδι των Β ομάδων πέρυσι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, σον οποίο έπαιζε ο Βραζιλιάνος.

Φουρτάδο

Ο Φουρτάδο ειδικά στο α΄ημίχρονο ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Ολυμπιακού: ο Ντόη χρειάστηκε να του κάνει φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής για να τον σταματήσει), ενώ ο προσωπικός του αντίπαλος, ο Ορτέγκα έφαγε ήττες, αφού και μία επικίνδυνη σέντρα του πέρασε και τον έχασε, ουσιαστικά, στη φάση που ο εξτρέμ της Λαμίας βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζολάκη. Μου έκανε μάλιστα εντύπωση σε αυτή την φάση, γιατί ο Ορτέγκα μπορεί να έχει άλλα μειονεκτήματα, αλλά είναι πολύ γρήγορος μπακ. Όμως, ο αντίπαλος του φάνηκε πιο δυνατός και βγήκε πρώτος στην μπάλα. Ο Αργεντίνος μπακ, πάντως, είναι αλήθεια ότι στη συνέχεια του αγώνα, μετά τις αρχές του β΄ημιχρόνου, τον αντιμετώπισε καλύτερα.

Και για το τέλος ένα ιμότζι 🙂

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.