ΟΦΗ: H ομάδα της σεζόν 2024-25 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον Βόλο

ΟΦΗ: H ομάδα της σεζόν 2024-25 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον Βόλο

Βασίλης Μπαλατσός
ΟΦΗ

bet365

Τρεις παίκτες του ΟΦΗ έκαναν το ντεμπούτο τους στην αναμέτρηση με τον Βόλο, με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να δείχνει ένα δείγμα από τα... προσεχώς της νέας σεζόν.

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Stoiximan Superleague της νέας σεζόν την τρίτη αγωνιστική, καθώς επιβλήθηκε του Βόλου με 3-1, με το τρίποντο να έρχεται σε ιδανικό timing. Όπως είναι... νόμος στο ποδόσφαιρο οι νίκες πριν από διακοπή του πρωταθλήματος είναι «βάλσαμο», ενώ οι γκέλες φέρνουν μια «κατήφεια» και οι μέρες χωρίς δράση σίγουρα δεν βοηθάνε.

Πολύ πιο σημαντικό από το αποτέλεσμα καθ' αυτό είναι η εικόνα που είχαν οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα στον αγωνιστικό χώρο και τα χαρμόσυνα μηνύματα για το μέλλον. Aς πούμε πως ο ΟΦΗ που είδαμε στο Πανθεσσαλικό είναι μια εικόνα από το μέλλον...

Η νέα τριάδα πίσω από τον φορ

Το πρώτο τεστ για την 100% ανανεωμένη μεσοεπιθετική τριάδα του ΟΦΗ ήταν άκρως επιτυχημένο. Για πρώτη φορά είδαμε τους Φούντα, Σενγκέλια και Νους να αγωνίζονται μαζί πισω από τον φορ, εν προκειμένω τον σκόρερ Γιουνγκ, με τους Κρητικούς να «ρολάρουν» εξαιρετικά και τους τρεις ποδοσφαιριστές να έχουν ουσιαστική συνεισφορά στην παραγωγικότητα των ασπρόμαυρων.

Κι αν ο Νους μας είχε δείξει από το πρώτο κιόλας φιλικό τα θετικά του στοιχεία οι άλλοι δυο μπήκαν δυνατά από το ντεμπούτο τους κιόλας. Ο Φούντας έπαιξε τρεις μέρες μετά την παρουσίαση του από τον διοικητικό ηγέτης της ομάδας Μιχάλη Μπούση και είχε γκολ (το πρώτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από οκτώ χρόνια), ενώ ήταν μέσα και στο τρίτο γκολ, καθώς έκανε το «κουβάλημα» της μπάλας από το κέντρο μέχρι λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Βόλου, όπου πέρασε την μπάλα στο δημιουργό Νους, ο οποίος «σέρβιρε» στον Γιουνγκ και έδωσε την πρώτη του ασίστ με τα ασπρόμαυρα.

Από την πλευρά του ο Σενγκέλια στην παρθενική του εμφάνιση με τους Κρητικούς ήταν ο παίκτης που ξέραμε από τη διετία του στο Αγρίνιο και συνδύασε το ντεμπούτο του με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ. Άξιο αναφοράς πως ο Βόλος είναι ο αγαπημένος εν Ελλάδι αντίπαλος του Γεωργιανού winger, καθώς σε πέντε αναμετρήσεις με τον Βόλο έχει σκοράρει τέσσερα γκολ και εκ των οποίων τα τρία στο Πανθεσσαλικό.

Φυσικά το γεγονός πως αυτοί οι τρεις είναι οι προσθήκες του καλοκαιριού δεν σημαίνει πως θα πάρουν και τη φανέλα του βασικού στο σπίτι τους. Για τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό υπάρχει ο αρχηγός Νέιρα, ο σταθερός Ριέρα και φυσικά ο ΟΦΗ ποντάρει πολλά στον 19χρονο Γιάννη Αποστολάκη, ο οποίος αναμένεται να πάρει αρκετές ευκαιρίες από τον Τραϊανό Δέλλα, εξαργυρώνοντας την εντυπωσιακή του εικόνα στην προετοιμασία, στα φιλικά αλλά και στα πρώτα του ματς στη νέα σεζόν.

Ο αντί-Γκαγέγος

Ο Φελίπε Γκαγέγος αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του στον ΟΦΗ και το τεχνικό επιτελείο στα αποδυτήρια, μετά το φινάλε της αναμέτρησης και είναι έτοιμος να μετακομίσει στη Νέα Ζηλανδία για λογαριασμό της Όκλαντ Σίτι. Ο Χιλιανός μέσος ήταν βασικό «γρανάζι» στην αγωνιστική μηχανή των Κρητικών, έχοντας κομβικό ρόλο στην ομάδα του Δέλλα και δεδομένα αφήνει σημαντικό κενό, το οποίο όμως ήδη έχει καλυφθεί.

Ο λόγος προφανώς για τον Φίλιπ Μπαΐνοβιτς. Μετά από μια εβδομάδα δουλειάς στο «ΒΑΚ» ο Κολοσσός του εμπιστεύτηκε τη φανέλα του βασικού και ο Σέρβος έδειξε πανέτοιμος να μπει στα παπούτσια του Γκαγέγος, ως παρτενέρ του Μπάκιτς.

Ο 28χρονος χαφ έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, δείχνοντας πως είναι σε καλή αθλητική κατάσταση, κάτι βέβαια που ήταν αναμενόμενο, καθώς προερχόταν από φουλ αγωνιστικό ρυθμό με τη Σπάρτακ Τρνάβα και μάλιστα πριν γίνει «Κρητικός» είχε κάνει πέντε συμμετοχές σε ματς τη τρέχουσαν σεζόν. Στην πρώτη του εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα, είχε 83% στις μεταβιβάσεις του (38/46), 4/6 μακρινές μεταβιβάσεις, μια πάσα - κλειδί και δική του κάθετη πάσα μετέτρεψε σε ασίστ ο Φούντας.

Μόνο τρεις «παλιοί»

Ο ΟΦΗ έχει κάνει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ του και η ενδεκάδα του Πανθεσσαλικού «μιλάει» από μόνη της. Από τους παίκτες που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας στον αγωνιστικό χώρο μόνο τρεις ήταν στην ομάδα από την περασμένη σεζόν. Ο λόγος για τους Νίκο Χριστογέωργο, Μάρκο Μπάκιτς και τον αρχηγό Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Από εκεί και πέρα βασικοί ήταν οι νέοι ακραίοι μπακ Γκονθάλεθ - Χατζηθεοδωρίδης, ο στόπερ Χριστόπουλος, ο οποίος κάλυψε το κενό του τραυματία Μπρεσάν, ενώ από το κέντρο και μπροστά οι 5/6 ήταν «νιόφερτοι», με τους τρεις μάλιστα να παίρουν τα πρώτα τους αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα του ΟΦΗ. Ο λόγος για τους Μπαΐνοβιτς, Σενγκέλια, Φούντα, Νους και Γιουνγκ.

Θυμίζουμε πως τις επόμενες ημέρες οι Κρητικοί αναμένεταινα αποκτήσουν τόσο κεντρικό αμυντικό και πιθανότατα νέο φορ εάν πουληθεί ο Ισέκα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα