Ολυμπιακός: Εξτρα ποιότητα με τον Γουίλιαν των 67 αγώνων στην Αγγλία τα δύο τελευταία χρόνια 

Ολυμπιακός: Εξτρα ποιότητα με τον Γουίλιαν των 67 αγώνων στην Αγγλία τα δύο τελευταία χρόνια 

Ο Γουίλιαν

bet365

Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να κλείσει τον Γουίλιαν παρότι είχε στα χέρια του τουλάχιστον 15 προτάσεις και εντάσσει στη δύναμή του έναν εξαιρετικό επαγγελματία γεμάτο μεγάλα κίνητρα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο 36χρονος Γουίλιαν έκλεισε στον Ολυμπιακό την ίδια ημέρα που οριστικοποιήθηκε το deal Ποντένσε - Αλ Σαμπάμπ. Το γράφουμε αυτό διότι πολύ κόσμος στάθηκε περισσότερο στα όσα έγιναν με τον Πορτογάλο και δεν καταπιάστηκε τόσο με τον Βραζιλιάνο με την σπουδαία καριέρα και τα 67 παιχνίδια σε Αρσεναλ και Φούλαμ τα 2 προηγούμενα χρόνια στην Αγγλία. Θεωρώ πώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τον Γουίλιαν θα έπρεπε να το κάνει περισσότερο καθώς πρόκειται για μία πολύ μεγάλη και σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό αλλά και για τα ελληνικά δεδομένα.

Αρχικά να σταθούμε στο ότι ο Γουίλιαν παρά την ηλικία του εφόσον βγάλει στο γήπεδο αυτά που μπορεί θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες ξένων στον Ολυμπιακό. Είναι σοβαρός και καλός χαρακτήρας, φουλ επαγγελματίας και με κίνητρο πάντα να προσφέρει όπου και να πηγαίνει. Μπορεί δε να ανταποκριθεί και παίζοντας πίσω από τον φορ αλλά και στα άκρα.

Οι δε 15 προτάσεις που είχε στα χέρια του (κατά άλλες πηγές ήταν και παραπάνω) καθιστούσαν δύσκολη την υπόθεσή του. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση μέτρησε σε μεγάλο βαθμό και η προσωπική και πολύ καλή σχέση της διοίκησης του Ολυμπιακού και κυρίως του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον μάνατζερ του παίκτη που όχι μόνο έχει βρεθεί σε σημαντικά ματς των Πειραιωτών αλλά έχει και σε μεγάλη εκτίμηση τον Ολυμπιακό ως Οργανισμό. Όλο αυτό βέβαια δείχνει και τη δυναμική έχει φτιάξει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο σχέσεων με κορυφαίους agents αλλά και τοπ στελέχη στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Η Φούλαμ που ήθελε να τον κρατήσει και το πολύ καλό του όνομα στην Αγγλία

Ο Γουίλιαν που τα περισσότερά του παιχνίδια τα έχει παίξει στην Τσέλσι είχε δύο ιδιαίτερα γεμάτες σεζόν στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια. Με την Αρσεναλ το 2022 - 2023 είχε 5 γκολ (και ενώ είχε και ασίστ) σε 30 αγώνες ενώ έναν χρόνο μετά με τη φανέλα της Φούλαμ κατέγραψε 37 αγώνες με 5 γκολ (και έχοντας και εκεί ασίστ). Μία Φούλαμ που ήθελε να τον κρατήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Και για έναν παίκτη που έχει φτιάξει εδώ και αρκετά χρόνια ένα πολύ καλό όνομα στην Αγγλία.

Για να καταλάβει κανείς και πιο καλά τη σωστή νοοτροπία του Γουίλιαν τις προηγούμενες ημέρες είχε πει στο BBC πώς «είναι ένα σημείο - κλειδί το τώρα και το να αποφασίσω για την επόμενη πρόκλησή μου. Πιστεύω πώς έχω ακόμα 3 με 4 χρόνια ποδοσφαίρου. Νιώθω πολύ καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης και δεν είχα κανένα πρόβλημα στη Φούλαμ.

Δουλεύω στο γυμναστήριο για να είμαι σε καλή κατάσταση. Είναι διαφορετικό από μία προπόνηση αλλά κάνω ότι μπορώ για να είμαι σε καλή κατάσταση για την επόμενη ομάδα μου. Ίσως να μπορώ να παίζω μέχρι τα 40 μου. Έχω μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσω σε υψηλό επίπεδο και θεωρώ πώς το επίπεδό μου από πλευράς φυσικής κατάστασης αλλά και πνευματικά είναι εξαιρετικό».

Αρκεί να δείτε δηλαδή το σκέλος του πώς δεν αφήνει τον εαυτό του και το ότι έχει μεγάλο κίνητρο. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν σε πρώτη φάση έναν παίκτη που μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο βέβαια.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα