Ολυμπιακός: Με τον Γουίλιαν βρίσκει πάλι μετά από χρόνια την βραζιλιάνικη μαγεία

Ολυμπιακός: Με τον Γουίλιαν βρίσκει πάλι μετά από χρόνια την βραζιλιάνικη μαγεία

Ολυμπιακός: Με τον Γουίλιαν βρίσκει πάλι μετά από χρόνια την βραζιλιάνικη μαγεία

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την σπουδαία μεταγραφή του Γουίλιαν στον Ολυμπιακό.

Η παράδοση πολλών ετών λοιπόν διατηρήθηκε κι ο Ολυμπιακός έφερε το πιο δυνατό όνομα των μεταγραφών και φέτος, τον Γουίλιαν, για τον οποίο δεν χρειάζονται συστάσεις-τουλάχιστον για όσους παρακολουθούν την τελευταία δεκαετία Πρέμιερ Λιγκ (βλέπε κυρίως Τσέλσι, αλλά και Άρσεναλ και Φούλαμ) και για όσους βλέπουν Μουντιάλ (το 2014 έμπαινε αλλαγή και το 2018 ήταν βασικός)…

Πρόκειται για μία επιστροφή του Ολυμπιακού μετά από πολλά χρόνια στην βραζιλιάνικη μαγεία! Από την εποχή του Τζιοβάνι και του Ριβάλντο, από την οποία έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν άλλοτε επενδύσει σε τέτοιου είδους επιθετικογενείς άσους, που όπως λέμε μιλάνε της μπάλας. Είχαν πάρει κάποιους Βραζιλιάνους, αλλά κυρίως αμυντικούς (Ραφίνια, Μαρσέλο, Ρόντινεϊ, Ραμόν, Σαλίνο, Λεονάρντο, Σαντάνα) η, αμυντικούς μέσους (Ντουντού, Γκιγέρμε), ενώ και οι μόλις δύο κυνηγοί (Ντιόγκο, Σεμπά) που είχαν φέρει δεν τους λες ακριβώς και… μπαλαδόρους.

Με τον Γουίλιαν, τον οποίο ο Μαρινάκης ήθελε να φέρει εδώ και δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός βρίσκει μετά από πολλά χρόνια έναν πραγματικά δεξιοτέχνη επιθετικογενή άσο, έναν κλασικό Βραζιλιάνο μπαλαδόρο, με ντρίμπλα, προσποίηση και καλά πόδια. Έναν παίκτη για τον οποίο αξίζει να πας στο Καραϊσκάκη, γενικά αξίζει να πληρώσεις εισιτήριο. Τα 36 χρόνια για κάποιους είναι ένα θέμα-δεν λέω παράλογα. Εγώ απλά θα επαναλάβω ό,τι είχα σχολιάσει εδώ τις πρώτες ημέρες, πριν περίπου δύο εβδομάδες, που είχα βάλει στον Πρωταθλητή ότι υπάρχει θέμα Γουίλιαν: ο επίσης Βραζιλιάνος έξω αριστερά Τάϊσον (που παρεμπιπτόντως είχε αντικαταστήσει τον Γουίλαν στη Σαχτάρ τον Ιανουάριο του 2013) είναι μεγαλύτερος του Γουίλιαν και στο περσινό πρωτάθλημα ήταν καταλύτης για την κατάκτηση του από τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο και στα καλοκαιρινά προκριματικά του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γουίλιαν

Όχι, δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι επειδή ο ένας 36+ Βραζιλιάνος κυνηγός ήταν σούπερ στο περσινό ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι σούπερ στο φετινό ένας άλλος 36άρης Βραζιλιάνος κυνηγός. Αλλά και δεν βλέπω τον λόγο να μην είναι. Δεν βλέπω τον λόγο όταν ένας 8 φορές διεθνής κάνει τη διαφορά, γιατί να μην την κάνει ένας 70 φορές διεθνής. Ειδικά από την στιγμή που δεν βγάζει τραυματισμούς και προέρχεται από δύο πολύ καλές σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Να τα έχει κάψει τα λάδια του στο αγγλικό πρωτάθλημα ο Γουίλιαν; Και τότε γιατί ο Μάρκο Σίλβα έκανε αμάν και πως την άνοιξη να του επεκτείνει το συμβόλαιο για άλλο ένα χρόνο; Το μόνο ουσιαστικό θέμα που μπορεί κάποιος να εικάσει είναι ότι έχει να παίξει ποδόσφαιρο τέσσερις μήνες, από τις 11 του περασμένου Μάη, στην προτελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Αλλά τώρα με τη διακοπή των Εθνικών ομάδων μπορεί να δουλέψει καλά και να επιστρέψει σταδιακά στα καλά του.

Θυμάμαι και ότι τον Βαλμπουενά (κι αυτός παρόμοιο στιλ κυνηγού…) ο Ολυμπιακός τον είχε φέρει 35 ετών, ένα χρόνο μικρότερο του Γουίλιαν κι αποδείχθηκε μία εκπληκτική μεταγραφή-ο Γάλλος με τον άλλο…μεγαλέμπειρο, τον Ελ Αραμπί, είχαν δώσει τα τρία σερί πρωταθλήματα στους «ερυθρόλευκους», που είναι και τα τελευταία τους. Είμαι δε υποχρεωμένος να επαναλάβω και κάτι άλλο, που είχα καταγράψει εδώ: σχεδόν κάθε ομάδα που έχει υψηλούς στόχους, έχει ανάγκη από παλιές καραβάνες. Παίκτες που έχουν δει πολλά τα μάτια τους, που η εμπειρία τους έχει δώσει και μία άλλη προσωπικότητα. Μόλις πέρυσι ήταν ο 36άρης Ιμπόρα κι ο 34άρης Γιόβετιτς, που στο κρίσιμο φινάλε της σεζόν έδωσαν πάρα πολλές σημαντικές λύσεις.

Γουίλιαν

Ευελπιστούμε δε ότι με τον Βραζιλιάνο ο Ολυμπιακός θα βρει επιτέλους λύση στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων, στις οποίες η ομάδα είναι απαράδεκτη! Λέγαμε για τον Φορτούνη ότι δεν είναι ιδανικός, αλλά με όσα βλέπουμε σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν στα κόρνερ και στα φάουλ, μετανιώνουμε για όσα είχαμε πει!

Όπως κι αν έχει, θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον Γουϊλιαν με τα «ερυθρόλευκα». Μεταξύ άλλων, για να θυμηθούμε και λίγο Ριβάλντο και Τζιοβάνι.

Άσχετο: Αν είναι αλήθεια ότι ο Ερυθρός Αστέρας πούλησε με 8 εκ. Ευρώ τον Χουάνγκ τη Φέγενορντ, τότε ο Ολυμπιακός δικαιούται ένα ποσό της τάξης των 600 χιλ. Ευρώ από τη μεταγραφή, αφού είχε κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 20% επί του κέρδους. Τον είχε πουλήσει 5 εκ. Ευρώ, συν 20% μεταπώληση για το ποσό πάνω από τα 5 εκ. Ευρώ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει δύο καλούς, σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο καλούς σε άλλες λιγότερο καλούς, αλλά τους έχει, στις εννιά από τις 11 θέσεις της ενδεκάδας. Λείπει ένας ακόμη καλός παίκτης στη θέση του Τσικίνιο και ένας ακόμη καλός παίκτης στη θέση του Ορτέγκα, έτσι ώστε να έχει δύο αρκετά δυνατές ενδεκάδες και εφτά παιδιά (Μπότη, Κουτσίδη, Αποστολόπουλο, Μπακούλα, Μουζακίτη, Παπακανέλλο, Κωστούλα) με ταλέντο, έτοιμα να αναπληρώσουν τα όποια κενά δημιουργηθούν.

Ολυμπιακός

Το ρόστερ είναι κάπως έτσι…

Τζολάκης, Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος (Μπότης)

Ρόντινεϊ, Κοστίνια

Ορτέγκα (Αποστολόπουλος)

Ρέτσος, Μπιανκόν (Κουτσίδης)

Κάρμο, Πιρόλα

Ντόη, Γκαρθία

Έσε, Στάμενιτς (Μπακούλας)

Τσικίνιο (Μουζακίτης)

Ζέλσον, Μασούρας (Παπακανέλλος)

Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ (Κωστούλας)

Βέλντε, Γουίλιαν

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.