Παναθηναϊκός - Ουναχί: Το Μουντιάλ, η Μαρσέιγ και το κάλεσμα της ελίτ

Παναθηναϊκός - Ουναχί: Το Μουντιάλ, η Μαρσέιγ και το κάλεσμα της ελίτ

Newsroom
Ουναχί

bet365

Ο Αζεντίν Ουναχί αποτελεί τη μεγάλη προσθήκη του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή και το Gazzetta παρουσιάζει ένα σύγχρονο πολυεργαλείο για να λύσει τα χέρια του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο εκλεκτός για τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα Αζεντίν Ουναχί! Οι πράσινοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία με τη Μαρσέιγ, η οποία αφορά δανεισμό με οψιόν αγοράς στα έντεκα εκατομμύρια ευρώ και ο 24χρονος πάτησε ελληνικό έδαφος το βράδυ της Τρίτης (3/9). Ποιος όμως είναι πράγματι ο Μαροκινός χαφ και γιατί τόσο μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομά του;

Ουσιαστικά πρόκειται για μια περίπτωση ραγδαίας εξέλιξης στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Μέσα σε ένα χρόνο άλλωστε ο Μαροκινός χαφ κατάφερε να κάνει άλματα από την τρίτη κατηγορία της Γαλλίας μέχρι τη Ligue 1. Από την δεύτερη ομάδα του Στρασβούργου στην Avranches κι από εκεί στην Ανζέ, η οποία αποτέλεσε το μεγάλο «όχημα» προς τη διάκριση. Όταν η Ανζέ τον υπέγραψε το καλοκαίρι του 2021 το ποσό που καταβλήθηκε ίσα που άγγιζε τα 70 χιλιάδες ευρώ. Τρία χρόνια αργότερα και η αξία του έχει εκτοξευτεί...

Η απότομη άνοδος στην καριέρα του βέβαια και στην ελίτ του ποδοσφαίρου έχει την υπογραφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ουναχί μαζί με τον αδερφό του Νόρντιν Άμραμπατ, Σοφιάν, αποτέλεσαν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή του Μαρόκου κατά την ιστορική του πορεία προς τα ημιτελικά της διοργάνωσης του 2022 και κατά τεκμήριο τα βαρόμετρα των Αφρικανών.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ, όπου όλα τα βλέμματα είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην κορυφαία διοργάνωση, εκείνος ο άσημος τύπος της Ανζέ κατάφερε να κλέψει λίγη από τη δόξα των μεγάλων αστέρων και να αναγκάσει τα media να γράψουν ένα κομμάτι για την ιδιαίτερη περίπτωση του. Στην αμυντικογενή φιλοσοφία που είχε υιοθετήσει το Μαρόκο, ο Ουναχί ξεχώριζε κυρίως για τις σωματικές του ικανότητες και το διάβασμα του παιχνιδιού. Έμπαινε σε όλες τις μάχες, διεκδικούσε τις δεύτερες μπαλιές, έτρεχε για... δυο παίκτες και οι τακτικές του τοποθετήσεις στο γήπεδο του επέτρεπαν να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον αντίπαλο.

Μετά το τέλος του Μουντιάλ, σειρά πήραν οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του, με το επίπεδο να ανεβαίνει κατακόρυφα. Ονόματα όπως η Παρί Σεν Ζερμέν «έπαιξαν» δυνατά για να τον αποκτήσουν, όμως τελικά ο Μαροκινός κατέληξε σε άλλο «λιμάνι» της Γαλλίας. Τον Ιανουάριο του 2023, ένα χρόνο μετά τις παραστάσεις του στα γήπεδα του Κατάρ, η Μαρσέιγ ξόδεψε το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Ανζέ. Στη Μασσαλία καθιερώθηκε ως βασικό γρανάζι και είχε την ευκαιρία να επιδείξει κι άλλες «κρυμμένες» αρετές του. Αρετές που αφορούσαν κυρίως τις επιδόσεις του με τη μπάλα στα πόδια.

Το ποσοστό επιτυχίας 90,6% σε όλες τις μεταβιβάσεις του για την προηγούμενη σεζόν λέει πολλά για την ακρίβειά του, ενώ για τα υπόλοιπα αναλαμβάνει το... μάτι που διακρίνει την ηρεμία του στο γήπεδο σε οποιαδήποτε συνθήκη πίεσης. Την περσινή περίοδο ολοκλήρωσε τη σεζόν με συνολικά 35 εμφανίσεις σε Γαλλία και Ευρώπη και απολογισμό δυο γκολ και μια ασίστ.

Παρόλα αυτά ο προβληματισμός στην ασυνέπεια που υπήρξε στο χρόνο συμμετοχής του τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου, με τη Μαρσέιγ να παραμένει δεκτική προς το σενάριο αποχώρησης εφόσον μια ικανοποιητική προσφορά κατέφθανε στα γραφεία της. Στην αρχή του καλοκαιριού ομάδες όπως οι Μπρέντφορντ, Βιγιαρεάλ και Χετάφε συνδέθηκαν με την περίπτωσή του, όμως το μέλλον του τελικά θα είναι στην Ελλάδα και την Αθήνα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα