Ο Ολυμπιακός κράτησε τα 8/11 της περσινής 11άδας, με ποιους καλύπτει τις άλλες τρεις θέσεις

Ο Ολυμπιακός κράτησε τα 8/11 της περσινής 11άδας, με ποιους καλύπτει τις άλλες τρεις θέσεις

Ο Ολυμπιακός κράτησε τα 8/11 της περσινής 11άδας, με ποιους καλύπτει τις άλλες τρεις θέσεις

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος φτάνει μέσα από το blog του στο gazzetta στο θέμα των ημερών, ξεκινώντας από μία φάση του τελευταίου αγώνα του Ολυμπιακού…

Οι μεταγραφές είναι στο ποδόσφαιρο ένα από αυτά που λέμε «το αλάτι και το πιπέρι». Πόσο δε μάλλον στον Ολυμπιακό, που παραδοσιακά στην Ελλάδα κάνει τις περισσότερες (συνήθως και παραπάνω απ΄ότι χρειάζεται) μεταγραφές.

Ήδη αυτό το καλοκαίρι έχει πάρει δέκα παίκτες (εφόσον ολοκληρωθεί του Ολιβέϊρα) κι έχουμε ακόμη τη σημερινή ημέρα για να δηλωθεί η ευρωπαϊκή λίστα, μία ακόμη εβδομάδα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και άλλες εξτρά εννιά ημέρες και για προσθήκες ελεύθερων παικτών. Εκτός από τις μεταγραφές, όμως, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι άλλες σημαντικές λέξεις. Μία από αυτές είναι η χημεία. Μπορεί δε, να είναι εξίσου σημαντική. Αν ρωτήσετε έναν προπονητή, θα δείτε τι θα σας πει.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Ολυμπιακός ξέφυγε από τα οικονομικά του στάνταρ για να κρατήσει τον Ελ Κααμπί, δίνοντας του συμβόλαιο 2,5 εκατομμύρια Ευρώ-αν δεν έμενε ο Μαροκινός, θα έπρεπε η ομάδα να αλλάξει δύο σέντερ φορ…Ούτε είναι τυχαίο ότι μπήκαν μπροστά τα…μεγάλα μέσα (η Νότιγχαμ) για να βρεθούν τα 11+4 εκατομμύρια προκειμένου να παραμείνει ο Κάρμο στην άμυνα…

Ας θυμηθούμε λίγο το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού: η φάση του πιο κρίσιμου γκολ, του πρώτου, λίγο πριν σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του α΄ ημιχρόνου, αποτελεί την επιτομή της χημείας, με τον παίκτη που παίζει πίσω από τον σέντερ φορ, τον Τσικίνιο, να τραβιέται στο ημικύκλιο της σέντρας και να βλέπει την κίνηση του σέντερ φορ Ελ Κααμπί, σημαδεύοντας το κεφάλι του. Μία φάση που προέρχεται ακριβώς από την καλή επικοινωνία δύο παικτών που τέλειωσαν ως «κάτι σαν επιθετικό δίδυμο» την περασμένη σεζόν.

olympiacos_intime

Στη φάση του 2-0, το γκολ προήλθε από μία εξαιρετική ενέργεια του Ρόντινεϊ, ο οποίος λες και ήξερε πού θα βρει τον Ελ Κααμπί. Στο δε 3-0, πάλι πρωταγωνιστές ήταν παίκτες από το περσινό ρόστερ: βολέ Τζολάκη, κεφαλιά Μασούρα, ασίστ Ελ Κααμπί, γκολ Ζέλσον.

Ο Μεντιλίμπαρ προσπαθεί σταδιακά να εντάξει στην ομάδα τα νέα αποκτήματα. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει βάλει μόνο τον Βέλντε και τον Πιρόλα στην αρχική ενδεκάδα. Κι απλά στο τελευταίο παιχνίδι ενεργοποίησε σε επίπεδο αρχικού σχήματος και τον Στάμενιτς. Είναι σαφές ότι θέλει να χάσει όσο το δυνατό λιγότερο την χημεία της περσινής ενδεκάδας του, στην οποία έχουν απομείνει οκτώ, οι Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Ελ Κααμπί, αφού έφυγαν οι άλλοι τρεις Φορτούνης, Ποντένσε και Όρτα.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι την άμυνα την ξαναβρήκε ο Βάσκος, έστω με το κακό μαντάτο γι΄ αυτόν να είναι ο τραυματισμός (και με υποτροπή) του Ρέτσου, που τον έχει στερήσει από την ομάδα και στα τρία παιχνίδια της. Το επόμενο βήμα, που για να είμαστε ρεαλιστές έπρεπε να είχε συμβεί νωρίτερα αλλά άργησαν κάποιες κινήσεις, είναι η αντικατάσταση των τριών που έφυγαν: ήδη υπάρχουν τρεις λύσεις για δύο θέσεις, στα πλάγια της επίθεσης, ο Γουίλιαν, ο Βέλντε κι ο Ζέλσον, που στο β΄μισό της περσινής σεζόν, οπότε και ήρθε, ήταν σπάνια βασικός καθότι προερχόμενος από αγωνιστική απραξία ενός έτους, αλλά τώρα είναι ο πιο καλός δημιουργικά παίκτης του Ολυμπιακού.

gelson_intime

Πλέον, εφόσον όλα πάνε καλά με την μεταγραφή του έμπειρου Πορτογάλου Ολιβέϊρα, θα καλυφθεί, όταν είναι έτοιμος, η θέση του ενός κεντρικού χαφ, με βοήθειες κι από τον Στάμενιτς η, τον Γκαρθία, όπως πέρυσι που συχνά δεν έπαιζε ο Όρτα, αλλά ο Ιμπόρα δίπλα στον Έσε.

Άσχετο:

Στη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού θα υπάρχουν και πέντε παιδιά από την Κ19. Εννοώ άλλα παιδιά, όχι αυτά που ξέρουμε και που άλλωστε φεύγουν για τις Εθνικές ομάδες. Παιδιά που θα πάρουν την ευκαιρία τους να προπονηθούν με την πρώτη ομάδα και τον Μεντιλίμπαρ, εκμεταλλευόμενα τις απουσίες των 12 διεθνών (Τζολάκη, Κάρμο, Πιρόλα, Κουτσίδη, Αποστολόπουλο, Στάμενιτς, Μπακούλα, Μουζακίτη, Κωστούλα, Μασούρα, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ), δηλαδή της μισής ομάδας.

Η φωτογραφία της ημέρας:

oliveira_intime

Με την διαφαινόμενη απόκτηση του Ολιβέϊρα, θα συνεχιστεί και η μακρόθεν παράδοση του Ολυμπιακού να παίρνει καλούς παίκτες που έχουν σκοράρει εναντίον του!

Βλέπετε ο Πορτογάλος ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ στο Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0 για το Τσάμπιονς Λιγκ τον Οκτώβριο του 2020. Ο Ολιβέϊρα τότε είχε παίξει βασικός, επί 88 λεπτά, κάνοντας το 2-0 στο 85’. Αντίθετα, δεν είχε παίξει στη ρεβάνς, στο Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2, όπως δεν είχε παίξει στο Καραϊσκάκη και στο εξάμηνο που έπαιξε στον ΠΑΟΚ και κατέκτησε μαζί του το πρωτάθλημα του 2019.

Αυτό που θα έχει γούστο είναι ότι ο Ολιβέϊρα θα αγωνιστεί τώρα στο Γιουρόπα Λιγκ με τον Ολυμπιακό κατά της Πόρτο, της ομάδας στην οποία αναδείχθηκε, έχοντας σε αυτήν 176 παιχνίδια.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.