Ουλντρίκις στο Gazzetta: «Στενοχωρημένοι και περήφανοι, ο Ντονάτι θέλει να τρέχουμε περισσότερο από τον αντίπαλο!»

Ουλντρίκις στο Gazzetta: «Στενοχωρημένοι και περήφανοι, ο Ντονάτι θέλει να τρέχουμε περισσότερο από τον αντίπαλο!»

Βασίλης Μπαλατσός
Ουλντρικις

bet365

Ο διεθνής Λετονός φορ της Athens Kallithea, Ρόμπερτς Ουλντρίκις, μίλησε στο Gazzetta για την τρομερή εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και για τους στόχους του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Athens Kallithea μπορεί μην κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όπως άξιζε βάσει της τρομερής αγωνιστικής της εικόνας και των ευκαιριών που δημιούργησε, όμως σίγουρα ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τρίτη αγωνιστική της Stoiximan Superleague.Το σύνολο του Μάσιμο Ντονάτι «σφυροκόπησε» τους τυπικά φιλοξενούμενους Πράσινους μέσα στη φυσική και ιστορική τους έδρα, με τον βαθμό της ισοπαλίας να φαντάζει πολύ λίγος με βάση την τρομερή τους απόδοση.

Ο εξαιρετικός Μουτίνιο είχε γκολ και ασίστ, ο δαιμόνιος Ντεμέτριους έβγαλε... μάτια στην πρώτη του εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα της ομάδας της Αττικής για τη νέα σεζόν και παρόλο που δεν είχε γκολ ή ασίστ ο θηριώδης (1.98 μ.) Ρόμπερτς Ουλντρίκις ήταν ένας διαρκής πονοκέφαλος για την άμυνα της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο.

O διεθνής Λετονός φορ απείλησε με πέντε τελικές προσπάθειες, κέρδισε 8/14 εναέριες μονομαχίες, ενώ πέρασε δυο πάσες κλειδιά, εκ των οποίων η μια στον δημιουργό Μουτίνιο στη φάση του γκολ του Βαλμπουενά. Αυτά είναι μόνο μερικά δείγματα της προσφοράς του 26χρονου επιθετικού, ο οποίος με την πληθωρική του παρουσία είναι από τους παίκτες της Athens Kallithea έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής.

Λίγο πριν αναχωρήσει για να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής του ομάδας για τα ερχόμενα ματς της Λετονίας για το Nations League ο 49 φορές διεθνής μίλησε στο Gazzetta για τις πρώτες του εβδομάδες στην Ελλάδα, τη δουλειά του Μάσιμο Ντονάτι, το πρώτο του γκολ που πέτυχε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το τρομερό παιχνίδι της ομάδας του στη Λεωφόρο.

«Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό μας βοήθησε να είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό»

Aς ξεκινήσουμε από το πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα έκανε εξαιρετική εμφάνιση και αξίζατε τη νίκη. Ποια ήταν τα συναισθήματά σας μετά το ματς;

«Ευχραριστούμε! Μετά το παιχνίδι στα αποδυτήρια ήμασταν στεναχωρημένοι. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο που ήμασταν στεναχωρημένοι μετά από μια ισοπαλία 2-2 απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, αλλά ξέραμε ότι ήμασταν τόσο κοντά στο να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Φυσικά όλοι ήταν περήφανοι για τις ατομικές επιδόσεις και τη συνολική απόδοση της ομάδας.

Η Athens Kallithea έκανε τον Παναθηναϊκό να υποφέρει μέσα στο γήπεδο. Ποιο ήταν το κλειδί;

«Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό μας βοήθησε να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε λίγο τι να περιμένουμε και δεν φοβηθήκαμε να βγούμε στο γήπεδο και να επιτεθούμε, όχι μόνο να αμυνθούμε και να μη τους αφήσουμε να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι. Θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να παλέψουμε με τον Παναθηναϊκό και να τον κερδίσουμε».

Ουλντρικς

Τι σας είπε ο Μάσιμο Ντονάτι στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα;

«Ο κόουτς Ντονάτι είπε ότι είναι πολύ περήφανος για την ομάδα και φυσικά στεναχωρήθηκε πολύ που το παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Κερδίζαμε στο 90+1' με 2-1 και μετά είχαμε ευκαιρία να κάνουμε το 3-2 στο 90+5'. Είπε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

«Μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο στο Καραϊσκάκη»

Στο πρώτο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό η Athens Kallithea δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ και κόντρα σε ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο όπως ο Πανθηναϊκός σκόραρε δύο φορές και έκανε 24 τελικές. Τι άλλαξε αυτές οι δύο εβδομάδες;

«Έχουμε πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα από πολλές διαφορετικές χώρες και επίσης έναν προπονητή που είναι νέος στο πρωτάθλημα. Το πρώτο παιχνίδι ήταν σαν μια εισαγωγή στο ελληνικό πρωτάθλημα για πολλούς από εμάς. Ήταν επίσης εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από τα δύο τελευταία με περισσότερο αγώνα και τρέξιμο. Κόντρα στον Λεβαδειακό παίξαμε πιο αμυντικά από τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Επίσης σε αυτές τις δύο εβδομάδες προπονηθήκαμε πολύ και καταλάβαμε ο ένας τον άλλον καλύτερα».

Η Athens Kallithea έκανε καλό παιχνίδι και στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να πάρετε κάτι παραπάνω από εκείνο το παιχνίδι;

«Ναι, θα μπορούσε να ήταν τουλάχιστον ισοπαλία. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο για εμάς, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο σκοράραμε και προσπαθήσαμε να πετύχουμε ακόμη και δεύτερο γκολ. Δυστυχώς στο τέλος λυγίσαμε και δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς. Αλλά σίγουρα ήμασταν κοντά και μπορούσαμε να πάρουμε μια ισοπαλία ή ίσως και μια νίκη».

Κόντρα στον νικητή του Conference League, Ολυμπιακό, πέτυχες το πρώτο σου γκολ στην Ελλάδα και το πρώτο της ομάδας σου στο πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια. Πώς νιώθεις για αυτό; Το πρώτο γκολ σου έδωσε αυτοπεποίθηση ενόψει των επόμενων αγώνων;

«Ήταν καταπληκτικό συναίσθημα να σκοράρω το πρώτο μου γκολ για την Athens Kallithea και απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Ένιωσα καλά στο παιχνίδι και έκανα εξαιρετική εμφάνιση. Έκανα αυτό που μου ζήτησε ο προπονητής και ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα κρατώντας την μπάλα και κερδίζοντας μονομαχίες. Στο τέλος επιβραβεύτηκα με ένα γκολ και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό!».

Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είναι ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Φυσικά υπάρχουν οι μεγάλοι σύλλογοι που είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά βλέπω ότι και οι άλλες ομάδες μπορούν να παλέψουν εναντίον τους και να πάρουν βαθμούς. Θα υπάρξουν πολλά καλά και πολύ διαφορετικά παιχνίδια».

«Θέλω να αποδείξω σε όλους ότι είμαι μεγάλος παίκτης»

Γιατί επέλεξες να έρθεις στην Athens Kallithea;

«Επέλεξε να έρθω στην ομάδα γιατί και οι δύο είμαστε φιλόδοξοι και πιστεύω στο project. Τους άρεσε τι μπορώ να φέρω στην ομάδα. Όχι μόνο γκολ και ασίστ αλλά και τον τρόπο που παίζω και πώς μπορώ να κάνω την ομάδα να παίζει καλύτερα. Είχα και άλλες προτάσεις από διαφορετικά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της Eredivisie στην Ολλανδία, όπου έπαιξα τις τελευταίες τρεις σεζόν και ήμουν αρχηγός της Καμπούρ. Ήθελα να πάω σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και να αποδείξω τον εαυτό μου σε μια νέα χώρα».

Ουλντρικς

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για τη σεζόν;

«Να αποδείξω στον εαυτό μου και σε όλους ότι είμαι μεγάλος παίκτης. Θέλω να δείξω ότι είμαι ένας επιθετικός που μπορεί να φέρει πολλά περισσότερα στην ομάδα από γκολ και ασίστ. Ξέρω ότι τα στατιστικά είναι πολύ σημαντικά για τους επιθετικούς και θα δουλέψω σκληρά όλη τη σεζόν για να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ! Θέλω να συνεχίσω να κάνω την καλή δουλειά βοηθώντας την ομάδα μου να βγει από την άμυνα κρατώντας την μπάλα στις μονομαχίες και μετά να είναι επικίνδυνος κοντά στην περιοχή».

Πώς θα περιέγραφες με λίγα λόγια τη δουλειά του Μάσιμο Ντονάτι από την προετοιμασία μέχρι σήμερα;

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Ο κόουτς Ντονάτι είναι εργατικός και θέλει η ομάδα να παλεύει και να τρέχει πάντα περισσότερο από τον αντίπαλο. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος η προετοιμασία μαζί του. Νομίζω ότι καταλαβαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος που ταιριάζω καλά στο σύστημά του και βοηθάω πολύ την ομάδα σε επίθεση και άμυνα».

Τι να περιμένουμε από την Athens Kallithea για το υπόλοιπο της σεζόν;

«Να είστε σίγουροι ότι θα δίνουμε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι για να πάρουμε βαθμούς. Ο κόουτς θέλει να φτιάξει μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και θα παλεύει μέχρι την τελευταία στιγμή. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, Χρήστος Ζωίδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα