ΑΕΚ: Η επιστροφή Γιόνσον λύνει τα χέρια του Αλμέιδα στο «έξι»

ΑΕΚ: Η επιστροφή Γιόνσον λύνει τα χέρια του Αλμέιδα στο «έξι»

Δημήτρης Βέργος
Ο Γενς Γιόνσον της ΑΕΚ

bet365

Εξαιρετικά σημαντικό για τον Ματίας Αλμέιδα ότι μπορεί να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Γενς Γιόνσον, τόσο για το έξυπνο παιχνίδι του Δανού χαφ, όσο και για το γεγονός ότι δεν θα χρειάζεται ο Ντάμιαν Σιμάνσκι να τραβάει άλλο μόνος του το κουπί.

Τη δεδομένη στιγμή με τη διακοπή και την έλλειψη αγωνιστικών υποχρεώσεων μέχρι την επόμενη εβδομάδα, το ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ στρέφεται στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του φορ. Με την Ένωση να προσπαθεί να φτάσει σε συμφωνία με την Τσέλσι για τον βασικό της στόχο, τον Νταβίντ Ντατρό Φοφανά. Εν αναμονή των οριστικών εξελίξεων με την περίπτωση του 21χρονου Ιβοριανού επιθετικού, οι προπονήσεις στα Σπάτα συνεχίζονται χωρίς τους δέκα διεθνείς που απουσιάζουν, με τον Ματίας Αλμέιδα από χθες να μετράει μια πολύ σημαντική επιστροφή. Αυτή του Γενς Γιόνσον.

Ο 31χρονος Δανός χαφ που είχε υποστεί μερική ρήξη τένοντα στη ρεβάνς με την Ίντερ Ντ' Εσκάλδες στην Ανδόρα προπονείται από χθες κανονικά και τίθεται ξανά στη διάθεση του Αλμέιδα ενόψει της επανέναρξης την επόμενη εβδομάδα. Μια επιστροφή που λύνει τα χέρια του Αργεντινού κόουτς της Ένωσης καθώς όλο αυτό το διάστημα έπρεπε να βασίζεται μόνο στον Ντάμιαν Σιμάνσκι στο «έξι» κι ενώ o 29χρονος Πολωνός μέσος είναι εμφανές πως δεν βρίσκεται ακόμη στο απόλυτο της ετοιμότητάς του λόγω της απουσίας του από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας εξ αιτίας της συμμετοχής του στο Euro.

Ο «Πελάδο» είδε τον Σιμάνσκι να... τραβάει μόνος του κουπί στο ξεκίνημα της σεζόν και η επιστροφή Γιόνσον του δίνει τη δυνατότητα να έχει το κεφάλι του ήσυχο για τη θέση του αμυντικού χαφ. Και ειδικά ενόψει της συνέχειας που θα φέρει και τα πρώτα μεγάλα ματς της σεζόν στο πρωτάθλημα απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Άλλωστε μιλάμε για μια κομβική θέση στα πλάνα του Αλμέιδα με τις ανακτήσεις μπάλας, την πίεση και την ένταση που ζητάει από τους παίκτες του.

Ο Γενς Γιόνσον της ΑΕΚ

Η παρουσία του Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής έχει αποδειχθεί την τελευταία διετία ότι όχι μόνο δίνει στον «Πελάδο» τα βασικά χαρακτηριστικά της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας μέσα στο παιχνίδι, αλλά του προσφέρει και την άμεση μετάβαση στην επίθεση. Ο 31χρονος Δανός μέσος είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης με καλή πρώτη πάσα έπειτα από μια ανάκτηση, ένα κλέψιμο ή μια κερδισμένη δεύτερη μπάλα. Αρκετές φάσεις στην κόντρα μετά από δικό του πρέσινγκ και ανάκτηση έχουν καταλήξει σε ευκαιρίες και γκολ και γι' αυτό η επιστροφή του ενισχύει σημαντικά την ΑΕΚ ενόψει της επανέναρξης.

Προφανώς και η υπεροπλία του ρόστερ της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά κάνει τον Αλμέιδα να διαθέτει πολλές επιλογές για τον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς υπάρχουν και οι Πινέδα, Λιούμπισιτς, Περέιρα, Μάνταλος και Γαλανόπουλος ακόμη. Ωστόσο, από την πρώτη χρονιά του Αλμέιδα στην ΑΕΚ, βρίσκεται τουλάχιστον ένας εκ των Σιμάνσκι ή Γιόνσον ως «εξάρι» στο αρχικό σχήμα -πολλές φορές μάλιστα και οι δύο- κάτι που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το πόσο σημαντικό είναι για τον «Πελάδο» το γεγονός ότι θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Δανό χαφ. Βέβαια με την παρουσία πολλών επιλογών πλέον και στο «οκτώ», η λογική λέει πως ένας εκ των δύο θα ξεκινάει στα περισσότερα ματς, με τον συναγωνισμό για μια θέση στον άξονα να αυξάνεται τρομερά.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα