Παναθηναϊκός: Το 38,5% του τωρινού ενεργού ρόστερ απουσίαζε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας

Παναθηναϊκός: Το 38,5% του τωρινού ενεργού ρόστερ απουσίαζε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας

Το 41,7% του τωρινού ενεργού ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν βρέθηκε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας

bet365

Το ποσοστό του ενεργού ρόστερ του Παναθηναϊκού που δεν έδωσε το «παρών» στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και οι ποδοσφαιριστές από κείνη που συγκαταλέγονται στο ροτέισον της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός, παρά την πολύ σημαντική πρόκριση που πήρε κόντρα στην Λανς και την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής του συνέχειας, δεν έχει καταφέρει ακόμη να παρουσιάσει το πρόσωπο που θέλει ο Ντιέγκο Αλόνσο να βγάζει στο γήπεδο.

Προφανώς η αιτία γι' αυτό είναι παραπάνω από μία, όμως εμείς σήμερα επιλέξαμε να δώσουμε βάρος σε μία απ' αυτές που θεωρούμε βασικά και η οποία αφορά την προετοιμασία και το πόσο έχει αλλάξει το ρόστερ της ομάδας από τότε.

Οι 31 παίκτες που βρέθηκαν στην Αυστρία και το ποσοστό αυτών που βρίσκονται ακόμη στο ροτέισον

alonso

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για την Αυστρία έχοντας 26 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του ενώ λίγες μέρες αργότερα ενσωματώθηκαν οι διεθνείς Κώτσιρας, Λημνιός και Μπακασέτας (λόγω της άδειας μετά τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική) και λίγο πιο μετά οι Μπάλντοκ (λόγω των τερτιπιών της Σέφιλντ) και Ντραγκόφσκι (όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του).

Συνολικά το νούμερο των παικτών που βρέθηκαν εκεί έφτασε τους 31. Απ' αυτούς οι πέντε ποδοσφαιριστές δεν συνεχίζουν πλέον στην ομάδα. Ο Αϊτόρ έλυσε το συμβόλαιό του και πήγε ελεύθερος στην ΑΕΚ Λάναρκας, ο Ξενόπουλος πήγε στην Κηφισιά ενώ οι Κάτρης (Λεβαδειακός), Τσοκάι (Λεβαδειακός), Κυριόπουλος (Κηφισιά) έφυγαν δανεικοί.

Απ' αυτούς τους 26, οι 10 δεν είναι αυτή τη στιγμή ενεργοί στο ροτέισον της ομάδας. Κάποιοι δεν υπολογίζονται σ' αυτό, όπως είναι οι Καρακασίδης, Φικάι, Νίκας, Μπρέγκου, Κρυπαράκος, Νταμπίζας, άλλοι δεν έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την θέση τους εκεί, όπως οι Βιλένα και Τρουιγιέ ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν ναι μεν υπολογίζονται σ' αυτό, όμως τώρα θα αρχίσουν σιγά σιγά να παίρνουν λεπτά συμμετοχής μετά την ολοκλήρωση της επανένταξής τους από τους σοβαρούς τραυματισμούς τους.

Κάπως έτσι ο αριθμός των παικτών που πήραν μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και συνεχίζουν ακόμη να είναι ενεργά μέλη του ροτέισον των «πρασίνων» είναι μόλις 16.

Πρόκειται για τους Λίλο, Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδη, Κώτσιρα, Μπάλντοκ, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Ζέκα, Ρούμπεν, Τζούρισιτς, Μπακασέτα, Λημνιό, Μαντσίνι, Αράο και Γερεμέγεφ. Στην ουσία δηλαδή μόλις το 51,6% των ποδοσφαιριστών που πήρε μέρος στην προετοιμασία υπολογίζεται αυτή τη στιγμή. Αν δε αφαιρέσουμε και τον νεαρό Κλόντιαν Λίλο, αφού μιλάμε για τον τρίτο τερματοφύλακα, που παρ' ότι υπολογίζεται, μπορεί να μην τύχει να αγωνιστεί καθόλου μέσα στην σεζόν, τότε το ποσοστό πέφτει ακόμη παρακάτω στο 48,4%.

Κοινώς σχεδόν οι μισοί παίκτες που είχε ο Ντιέγκο Αλόνσο στην προετοιμασία, το διάστημα δηλαδή κατά το οποίο ένας προπονητής και ειδικά νέος, βάζει τα θεμέλια της ομάδας που χτίζει, δεν αποτελούν κομμάτι της αυτή τη στιγμή.

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι ποιο είναι το ποσοστό του τωρινού ρόστερ, έτσι όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά και τις μεταγραφές, το οποίο δεν συμμετείχε καθόλου στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Οι 16 της Αυστρίας και οι 10 που ήρθαν μετά

ioannidis_alonso_intime

Το ενεργό ροτέισον του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή αποτελείται από 28 ποδοσφαιριστές. Αν αφαιρέσουμε τους Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον, που ακόμη δεν έχουν αρχίσει να παίρνουν αγωνιστικό χρόνο πάμε στους 26 ενεργούς αυτή τη στιγμή. Οι 16 είναι αυτοί που έμειναν ίδιοι από την προετοιμασία στην Αυστρία και σ' εκείνους ήρθαν να προστεθούν αργότερα άλλοι δέκα.

Οι Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς,Τσέριν, Σπόραρ, που καθυστέρησαν να ενσωματωθούν εξαιτίας της συμμετοχής τους στο Euro και των αδειών που πήραν μετέπειτα, ο Ιωαννίδης, ο οποίος άργησε να μπει εξαιτίας της αποθεραπείας του τραυματισμού του κι έπειτα είναι και οι μεταγραφές, δηλαδή οι Ίνγκασον, Μαξ, Ουναΐ, Τετέ και Πελίστρι.

Οι δέκα αυτοί παίκτες που δεν πρόλαβαν καθόλου την προετοιμασία αποτελούν το 38,5% του συνολικού ενεργού ρόστερ αυτή τη στιγμή, δηλαδή ποσοστό μεταλύτερο από το ένα τρίτο της ομάδας. Κι όλα αυτά ενώ υπάρχουν ακόμη έξι μέρες μεταγραφών, που μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην σκοπεύει κάποια κίνηση, αλλά, ποδοόσφαιρο είναι, μπορεί να υπάρξει κάποια παραχώρηση, που θα τον αναγκάσει να προβεί και σε κίνηση αντικατάστασης.

Και με τα υπάρχοντα δεδομένα όμως το νούμερο δεν είναι καθόλου μικρό. Είναι μάλιστα αρκετά μεγάλο ώστε να έχει διαταραχθεί άρδην η χημεία της ομάδας. Δεν είναι εύκολο το έργο του Αλόνσο, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την μη ικανοποιητική εικόνα της ομάδας μέχρι στιγμής.

Ο Ουρουγουανός ανέλαβε το καλοκαίρι να αλλάξει εντελώς το αγωνιστικό στυλ μιας ομάδας που έπαιζε εντελώς διαφορετικά τα 2,5 από τα προηγούμενα τρία χρόνια με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Από τον απόλυτο έλεγχο με την κυκλοφορία της μπάλας και τις πολλές πάσες, οι «πράσινοι» θέλησαν να γίνουν μία... μηχανή πρέσινγκ και άμεσων επιθέσεων.

Σκεφτείτε τώρα πως είναι όταν την ώρα που μπαίνουν τα θεμέλια της αλλαγής αυτής, να λείπουν τόσοι παίκτες.

Το χρονικό διάστημα το οποίο χρειάζεται η ομάδα για να κατανοήσει όλα αυτά που θέλει να της εμφυσήσει ο προπονητής γίνεται ακόμη μεγαλύτερο και μάλιστα σ' ένα διάστημα που υπήρχαν πια συνεχόμενα ματς, όχι δύο εβδομάδες διπλών προπονήσεων και κανά φιλικό στο ενδιάμεσο. Και φυσικά σε τέτοιες καταστάσεις προκύπτει και θέμα χημείας, αφού και οι παίκτες δεν έχουν καταφέρει να δουλέψουν αρκετά ώστε να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον στον βαθμό που χρειάζεται για να βγάζουν αυτοματισμούς.

Προφανώς όμως όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν με την έγκριση του Αλόνσο και ο Ουρουγουανός τεχνικός ήξερε πως θα συμβούν αυτά ως ένα βαθμό. Σημασία όμως έχει τώρα εκείνος να καταφέρνει παράλληλα να παίρνει αποτελέσματα και να δουλεύει, αφού στην προσπάθειά του να κρατήσει στην ομάδα στην Ευρώπη έκαψε αρκετά «κανονάκια» στο πρωτάθλημα και τώρα η πίεση έχει αρχίσει να γίνεται μεγαλύτερη για όλους.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα