Ο Ολυμπιακός για 5 λόγους θα έχει φέτος άλλο «βάθος» και ανταγωνισμό

Ο Ολυμπιακός για 5 λόγους θα έχει φέτος άλλο «βάθος» και ανταγωνισμό

Ο Ολυμπιακός για 5 λόγους θα έχει φέτος άλλο «βάθος» και ανταγωνισμό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος ονομάζει στο blog του στο gazzetta τους πέντε παίκτες με τους οποίους ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν μπορεί να αυξήσει τον ανταγωνισμό στο ρόστερ του. Κι όχι μόνο αυτό!

Αντί προλόγου: Για να χαλαρώσουμε λίγο-ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 100 χρόνια το 2025, όχι το 2024. Κι έχει μεταγραφική περίοδο, το Γενάρη, το 2025.

Ας θεωρήσουμε κάτι για τον Ολυμπιακό αναφορικά με τη μεταγραφική του δραστηριότητα-ότι στο ρόστερ του ο Γουϊλιαν πήρε τη θέση του Φορτούνη, ο Βέλντε του Ποντένσε, ο Ολιβέϊρα του Όρτα κι ο Γκαρθία του Ιμπόρα. Κι ας περιμένουμε τι θα δείξει το γήπεδο.

Υπάρχουν, όμως, πέντε λόγοι, για την ακρίβεια πέντε παίκτες, που νομίζω ότι σε τούτη τη νέα σεζόν θα βοηθήσουν σε αυτό που λέμε «ανταγωνισμό» μέσα στην ομάδα. Κι αναφέρομαι στους Κοστίνια, Γιάρεμτσουκ, Πιρόλα, Στάμενιτς, αλλά και στον Ζέλσον Μαρτίνς!

Κι ας εξηγήσω τι εννοώ…

Ο Ολυμπιακός πέρυσι για τα άκρα της άμυνας είχε εναλλακτική επιλογή τον 34χρονο Κίνι. Μαχητής, φιλότιμος, πολύτιμος, αλλά ο Ρόντινεϊ με τον Ορτέγκα ένιωθαν, κακά τα ψέματα, ότι τις φανέλες τις είχαν πάρει στο σπίτι τους. Τώρα, όμως, υπάρχει εναλλακτικά, ειδικά για τη θέση του δεξιού μπακ, ο Κοστίνια. Ένας παίκτης που ψηφίστηκε στην ιδανική ενδεκάδα του περασμένου πορτογαλικού πρωταθλήματος από τους προπονητές και τους παίκτες των ομάδων. Και τον είδαμε κι εμείς, στα φιλικά. Δεν είναι Ο σούπερ μπακ, όμως αποτελεί αξιόπιστη επιλογή.

Πίσω από τους Ρέτσο και Κάρμο ο Ολυμπιακός είχε ως 3η επιλογή στα στόπερ τον Άμπι. Έναν ταλαντούχο αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό, που όπως φάνηκε πάντως κι από την προετοιμασία το καλοκαίρι είναι ανέτοιμος. Τώρα, υπάρχει ο Πιρόλα, τον οποίο έχουμε δει στην ενδεκάδα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και έχουμε διαπιστώσει ότι είναι μία σαφώς πολύ πιο έτοιμη λύση, ψηλά και χαμηλά.

οσφπ

Για τη μεσαία γραμμή, υπήρχαν εναλλακτικά δύο παίκτες τους οποίους ο Μεντιλίμπαρ δεν υπολόγιζε καν, ο Αλεξανδρόπουλος κι ο Καρβάλιο. Πλέον είναι ο Στάμενιτς, ένας παίκτης που την προηγούμενη διετία ήταν βασικός στις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων της Κοπεγχάγης και του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και στην παρουσία τους στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιδί, προφανώς και λόγω του τραυματισμού του, εξαιτίας του οποίου έχασε την προετοιμασία, δεν πατάει ακόμη γερά τα πόδια του, όμως είναι σαφές ότι έχει προσόντα, βγάζει ήδη στοιχεία της ποιότητας του και φαίνεται ότι θα είναι σαφώς πιο πολύτιμος από τους Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο.

Στην επίθεση οι επιλογές πίσω από τον Ελ Κααμπί ήταν ο άχρωμος Ναβάρο κι ο 37χρονος Ελ Αραμπί, που δεν έδωσαν σχεδόν ποτέ πειστικές λύσεις. Τώρα υπάρχει ο Γιάρεμτσουκ, σέντερ φορ της Εθνικής Ουκρανίας, που έπαιξε πέρυσι στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη Βαλένθια και είναι 28-29 ετών. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι μπορεί να αποδειχθεί πιο χρήσιμος, με το που βρει τα πατήματα του κι αυτός, καθώς δεν είχε κάνει προετοιμασία με την Κλαμπ Μπριζ, στην οποία ανήκε.

Και κάτι ακόμη:

Υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει σπουδαία, όπως λέμε, εσωτερική μεταγραφή, ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος πέρυσι έχασε πάρα πολλά παιχνίδια από δύο θλάσεις, καθότι προέρχονταν από αποχή σχεδόν ενός έτους από τα επίσημα παιχνίδια. Όσο, όμως, έπαιζε, μας έδειχνε ότι είναι κυνηγός κλάσης. Κι αυτό το βλέπουμε ακόμη παραπάνω τη φετινή σεζόν, έχοντας πια κάνει προετοιμασία με την ομάδα και επιστρέφοντας στα καλά του.

Ολυμπιακος

Πέρυσι, ο Ολυμπιακός πίσω από Φορτούνη και Ποντένσε είχε σε μεγάλα διαστήματα μόνο τον Μασούρα, αφού ο Σολμπάκεν αρχικά και ο Καμπράλ στη συνέχεια, είτε υπήρχαν, είτε δεν υπήρχαν, ήταν ένα και το αυτό. Τώρα, δεν θα έχει μόνο Γουίλιαν και Βέλντε, με τον Μασούρα. Θα έχει και τον Ζέλσον…κανονικό.

Στέκομαι δε πολύ σε αυτό το κομμάτι, την αύξηση του ανταγωνισμού στην ομάδα, πολύ απλά γιατί και θα ωθήσει περισσότερο τους πιο βασικούς παίκτες σε καλές επιδόσεις, αφού θα ξέρουν ότι διαφορετικά θα πάνε στον πάγκο, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός με τις επιλογές αυτών των παικτών (των Κοστίνια, Πιρόλα, Γιάρεμτσουκ, που κόστισαν 7.500.000 Ευρώ, αλλά και του Στάμενιτς), σε συνδυασμό με την «επιστροφή» του Ζέλσον (μεταγραφή 3.000.000 Ευρώ του περασμένου Γενάρη), αποκτά άλλο βάθος ως ομάδα.

Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο, το «βάθος», του έλειψε πέρυσι, με το ρόστερ που είχε. Εάν είχε την περασμένη σεζόν βάθος ως ομάδα ο Ολυμπιακός, κατά την γνώμη μου, δεν θα έπαιρνε μόνο το Κόνφερενς Λιγκ αλλά και το πρωτάθλημα, το οποίο έχασε με κάποιες ήττες του σε ντέρμπι μετά από μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με αποκορύφωμα το 0-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αμέσως μετά το 2-0 επί της Άστον Βίλα, αλλά και το 1-3 από τον ΠΑΟ μεταξύ του 1-4 από τη Μακάμπι και του 6-1 επί της Μακάμπι.

δξφ

Πολύ απλά γιατί δεν είχε αρκετούς ποιοτικούς παίκτες να υποστηρίξει το ροτέϊσον που έπρεπε να κάνει ο προπονητής όταν είχε σε τρεις ημέρες και ντέρμπι και Ευρώπη…

Παρεμπιπτόντως, μην ξεχνάμε και την φρεσκάδα που μπορεί να δώσουν τα πέντε ταλέντα της Κ19, ε…

Άσχετο: Ακόμη το φυσάνε και δεν κρυώνει το τι είχε συμβεί με τον Μπρέϊθγουεϊτ στον Ολυμπιακό. Με τον 33χρονο Δανό να έρχεται στην Αθήνα, έχοντας συμφωνήσει στα πάντα για τα οικονομικά και το συμβόλαιο του, να περνάει ιατρικά κι εργομετρικά και το βράδυ που ήταν να υπογράψει, να θυμάται ότι του λείπουν 500 χιλιάρικα! Και δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει μισό εκατομμύριο να δώσει παραπάνω σε ένα παίκτη. Είναι ότι δεν μπορεί ένας σύλλογος να συναινεί σε τέτοιες συμπεριφορές.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Προσπαθώ ακόμη να καταλάβω γιατί ο διαιτητής Τζήλος και κυρίως ο επόπτης Τζιουβάρας δεν υπέδειξαν το φάουλ (και κίτρινη κάρτα μαζί) του γκολκίπερ της Λαμίας Κόστιτς μόλις στο 2ο λεπτό μπλόκαρε την μπάλα έξω από την περιοχή του σε μία βαθιά πάσα προς τον Ελ Κααμπί. Θα ήταν ένα φάουλ σε ιδανική θέση για απευθείας εκτέλεση, ελάχιστα έξω από την περιοχή, στο ημικύκλιο. Γιατί δηλαδή να στερηθεί μία ομάδα από μία τέτοια δυνατότητα; Με ένα πιθανό γκολ από τα αποδυτήρια, μπορεί να άλλαζε όλο το παιχνίδι. Και μην στέκεστε στο τελικό 3-0. Η νίκη του Ολυμπιακού δεν ήταν τόσο απλή κι εύκολη όσο δείχνει το τελικό σκορ. Μην ξεχνάμε ότι το 1-0 ήρθε σε κομβικό σημείο, στο 42ο λεπτό και ότι έως το 79ο λεπτό το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0.

Τσικίνιο

Ο Τζήλος έκανε γενικά μία προσεκτική διαιτησία (και η συγκεκριμένη φάση ήταν περισσότερο αρμοδιότητα του επόπτη). Ήταν σαφές ότι δεν ήθελε να κάνει λάθη ούτε υπέρ, ούτε όμως και εις βάρος του Ολυμπιακού, κάτι φυσικά που ήταν και το σωστό. Ίσως φάνηκε λίγο αγχωμένος, παίζοντας για πρώτη φορά Ολυμπιακό μετά από 5,5 χρόνια, όμως γενικά ήταν μία καλή διαιτησία. Αντικειμενική. Ακόμη και στις κάρτες, χαρίστηκε σε μία του Ρόντινεϊ, αλλά και σε μία του Κορνέζου.

Και για το τέλος ένα ιμότζι με αφορμή την αποζημίωση που πήρε από τη Γαλατασαράϊ ο Ολιβέϊρα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό 😂

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.