Παναθηναϊκός: Δέκατος παίκτης σε χρόνο ταξιδιού για την σεζόν που μας πέρασε ο Πελίστρι

Δέκατος παίκτης σε χρόνο ταξιδιού για την σεζόν που μας πέρασε ο Πελίστρι του Παναθηναϊκού

bet365

Η έρευνα της FIFPRO που φέρνει τον Φακούντο Πελίστρι ανάμεσα στους δέκα ποδοσφαιριστές που έχουν ταξιδέψει περισσότερο για να αγωνιστούν την σεζόν 2023-2024.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (Fifpro) δημοσίευσε μία έρευνα που έκανε σχετικά με το πόσο ταξίδεψαν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν (2023-2024) οι ποδοσφαιριστές για να αγωνιστούν. Στην πρώτη δεκάδα αυτών βρέθηκε κι ένας ποδοσφαιριστής, που πλέον αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, δηλαδή ο Φακούντο Πελίστρι του Παναθηναϊκού.

Ο 22χρονος Ουρουγουανός εξτρέμ πέρυσι πέρασε μισή σεζόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μισή στην Γρανάδα, έχοντας φυσικά ενδιάμεσα και υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης, της οποίας αποτελεί βασικό μέλος.

Οι υποχρεώσεις του αυτές τον οδήγησαν ούτε λίγο ούτε πολύ να σπαταλήσει 186 ώρες της ζωής του σε ταξίδια αναφορικά με τους αγώνες των ομάδων του όντας στην δέκατη θέση της σχετικής λίστας παγκοσμίως, όντας μάλιστα ισόβαθμος με τον 9ο Ιάπωνα Χιντεμάσα Μορίτα, ο οποίος, όμως, διένυσε πρισσότερα χιλιόμετρα, παρ' ότι έκανε αριθμητικά λιγότερα ταξίδια.

Ο Φακούντο Πελίστρι διένυσε συνολικά 141.686 χιλιόμετρα στις 186 αυτές ώρες που ταξίδεψε ενώ ο αριθμός των ταξιδιών του έφτασε συνολικά τα 31.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρέθηκε ο Κριστιάν Ρομέρο της Τότεναμ με 211 ώρες ταξιδιού, 25 ταξίδια και 162.978 χιλ. ενώ στην δεύτερη θέση είναι ο Χούλιαν Άλβαρες της Μάντσεστερ Σίτι με 204 ώρες ταξιδιού, 39 ταξίδια και 153.869 χιλιόμετρα.

Μάλιστα, ο Αργεντινός επιθετικός, που άφησε το φετινό καλοκαίρι τους «πολίτες» για να πάει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος με τον χρόνο συμμετοχής του στα κρίσιμα ματς της σεζόν, είναι ο πρώτος στην λίστα των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα ματς την περσινή σεζόν φτάνοντας τα 75.

pellistri

fifpro

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα