“Τρύπα” στο ρόστερ έχει μόνο η ΑΕΚ

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
“Τρύπα” στο ρόστερ έχει μόνο η ΑΕΚ

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος κάνει τον πρώτο μεταγραφικό απολογισμό των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο στη Superleague.

Αν ρωτήσεις τους προπονητές των διεκδικητών του τίτλου, οι τρεις στους τέσσερις θα δηλώσουν ικανοποιημένοι - δηλαδή το πολύ να “γκρινιάξει” ο Ραζβάν Λουτσέσκου ότι δεν έχει ακόμη έναν κεντρικό αμυντικό για να νιώθει την ασφάλεια ότι δεν θα “μένει” από καλές λύσεις από Πέμπτη σε Κυριακή στην προσπάθεια να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό με την καλή πορεία στο Europa League.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Αν ρωτήσεις τις διοικήσεις, αυτές της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού έχουν την αίσθηση ότι θα έπρεπε να έχουν κάνει περισσότερες αλλαγές ή/και προσθήκες. Εμπιστεύονται όμως τον προπονητή τους και δεν “αυθαιρετούν”. Δηλαδή λειτουργούν όπως υπαγορεύει η λογική στην διοίκηση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας: ακούς τον προπονητή σου.

Αν ρωτήσεις τους οπαδούς, αυτοί της ΑΕΚ θα πουν ότι χρειάζονται τουλάχιστον ακόμη δύο προσθήκες - ένας σέντερ φορ και ένας αριστερός μπακ. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ζητούν στόπερ και δεξί μπακ. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πουν ότι ήθελαν “κάτι καλύτερο” και - συχνά - ένα “δεκάρι”. Και οι φίλοι του Παναθηναϊκού ότι οι κινήσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει νωρίς το καλοκαίρι και όχι τώρα. Είναι στη φύση μας να είμαστε ανικανοποίητοι, και άλλωστε όλοι κρύβουμε έναν προπονητή και έναν πρόεδρο μέσα μας.

Αν επιχειρήσουμε να αναζητήσουμε τις πραγματικές ελλείψεις, τότε ο ΠΑΟΚ θα χρειαζόταν ακόμη έναν στόπερ και η ΑΕΚ έναν σέντερ φορ. Οι υπόλοιποι αριθμητικά είναι καλυμμένοι σε σχέση με το “βάθος” - δηλαδή έχουν τουλάχιστον δύο επιλογές ενδεκάδας ανά θέση.

Αν το κριτήριο ήταν η ποιότητα των δύο λύσεων ανά θέση, ο ΠΑΟΚ θα χρειαζόταν έναν μπακ για τη δεξιά πλευρά, η ΑΕΚ έναν αριστερό μπακ για να μοιραστεί τα παιχνίδια με τον Πήλιο και ο Παναθηναϊκός έναν δεύτερο αριστερό μπακ που να δείχνει ότι βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από αυτή στην οποία έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι βρίσκεται ο Μαξ.

Οι κρίσεις όμως είναι υποκειμενικές. Οι αντικειμενικές εκτιμήσεις στην δεδομένη στιγμή είναι δύο: ότι ο Ματίας Αλμέιδα έχει πάρει ρίσκο με την επιλογή του να μην έχει ήδη ενσωματώσει έναν δεύτερο κεντρικό επιθετικό - αυτό άλλωστε το έχει ήδη πληρώσει αφού αποτελεί ένα μέρος της εξήγησης για τον σοκαριστικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Η ΑΕΚ έπαιξε στη ρεβάνς με τη Νόα, σε ένα ματς που έψαχνε πολλά γκολ, χωρίς κλασικό σέντερ φορ. Και σήμερα ζει χωρίς έναν φορ των 15 γκολ, διότι τέτοιος ήταν αυτός που της έφυγε - ο Εζεκίελ Πόνσε. Και ότι ο Λουτσέσκου, που έχασε τον Κουλιεράκη, δεν νιώθει ασφάλεια για το κέντρο της άμυνας. Ανάμεσα στις δύο, μεγαλύτερη είναι η έλλειψη της ΑΕΚ. Στην πραγματικότητα μόνο εκείνη έχει πλέον “τρύπα” στο ρόστερ της, διότι ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς κεντρικούς αμυντικούς - τουλάχιστον αριθμητικά.

Και ποιος έχει κάνει τις καλύτερες μεταγραφές; Είμαι από αυτούς που συμφωνούν με τη θεωρία ότι αυτό το δείχνει ο χρόνος και όχι οι πρώτες εντυπώσεις. Συνήθως την απάντηση την έχουμε πάρει μέχρι τον Νοέμβριο. Όχι τυχαία, τότε είναι που “την πληρώνουν” οι προπονητές που λάθεψαν, οι οποίοι συχνά απολύονται, και επιβραβεύονται αυτοί που πέτυχαν τις μεταγραφές.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.