Ο Παναθηναϊκός απέκτησε και πάλι... βιτρίνα

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε και πάλι... βιτρίνα

Νίκος Ρόλλας
Τετέ και Πελίστρι

bet365

Οι παίκτες που εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και στο οικονομικό.

Στόχος κάθε επαγγελματικής ομάδας, όπως ο Παναθηναϊκός, είναι να εξελίσσεται... Να παίρνει ποδοσφαιριστές, να εκμεταλλεύεται τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους, να «φτιάχνει» το όνομά τους μέσα από τις επιτυχίες και μετά να τους πουλάει, προκειμένου να βρει το κάτι παραπάνω και να προχωρήσει στην επόμενη... πίστα.

Οι... παλιοί του Παναθηναϊκού

Μέχρι και την περσινή σεζόν, σε αυτή την κατηγορία στον Παναθηναϊκό, υπήρχαν μόλις τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Φώτης Ιωαννίδης, ο Άνταμ Τσέριν και ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Ο πρώτος, με τις εμφανίσεις που έκανε, έστησε χορό δεκάδων εκατομμυρίων γύρω από το όνομά του, ο Σλοβένος με την παρουσία του στο Euro ανέβασε κατακόρυφα την χρηματιστηριακή του αξία, ενώ και ο 22χρονος δεξιός μπακ άρχισε να μπαίνει στα μπλοκάκια αρκετών σκάουτερ.

Βέβαια, θα πρέπει να επισημάνουμε πως και οι τρεις είναι σε διαδικασία επαφών για νέο συμβόλαιο, με τον Έλληνα επιθετικό να μιλά για αναπροσαρμογή αυτού που λήγει το 2027 και τους άλλους δύο να ανανεώσουν την συνεργασία τους που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025.

Η νέα... τριάδα

Η συγκεκριμένη τριάδα όμως, την εφετινή μεταγραφική περίοδο, πλαισιώθηκε και με άλλους ποδοσφαιριστές που αν μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του από αγωνιστικής πλευράς, έχουν όλο το... πακέτο για να προσφέρουν αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του «τριφυλλιού». Περισσότερα από αυτά που δαπανήθηκαν από τους «πράσινους», προκειμένου να αποκτήσουν τα αποκλειστικά τους δικαιώματα.

Ο Τετέ είναι μόλις 24 ετών, διαθέτει χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα σε κάθε ομάδα και αν ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο που διαθέτει σε συνδυασμό με επιτυχίες του Παναθηναϊκού, δεδομένα θα προσλκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

  • Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε για τον Τετέ 7.000.000

Επόμενη περίπτωση ειναι ο Φακούντο Πελίστρι. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμα... καλύτερα. Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη που είναι βασικός στην Εθνική Ουρουγουάης στα 22 του χρόνια, έχοντας στο βιογραφικό του μία μεταγραφή 8,5 εκατομμυρίων από την Πενιαρόλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

  • Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε για τον Πελίστρι 6.000.000

Στην συγκεκριμένη κατηγορία μπαίνει και ο Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι. Ο 27χρονος τερματοφύλακας, με τις εμφανίσεις που έκανε φορώντας την φανέλα με το «τριφύλλι» κέρδισε και πάλι την κλήση του στην Εθνική Πολωνίας και αν συνεχίσει στους ίδιους ρθμούς, δεδομένα θα ανεβάσει θεαματικά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο...

  • Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε για τον Ντραγκόφσκι 1.500.000

Συνολικά λοιπόν, μιλάμε για έξι ποδοσφαιριστές που είναι κάτω των 28 ετών, έχουν πολλά να δείξουν και μπορούν να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό περισσότερα χρήματα από αυτά που δαπανήθηκαν για την απόκτησή τους. Στο χέρι του Ντιέγκο Αλόνσο είναι να τους εκμεταλλευτεί αγωνιστικά, προκειμένου να έρθουν επιτυχίες στον σύλλογο και μετά εκείνος με την σειρά του να διαλέξει το κατάλληλο timing, προκειμένου να περάσει στην επόμενη... πίστα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα