Ολυμπιακός: Εβαλε μία τάξη σε πολλά πράγματα στην ομάδα του

Ολυμπιακός: Εβαλε μία τάξη σε πολλά πράγματα στην ομάδα του

Ολυμπιακός: Εβαλε μία τάξη σε πολλά πράγματα στην ομάδα του

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta κάποια σημαντικά βήματα που έγιναν στον Ολυμπιακό μέσα στο καλοκαίρι για το ρόστερ της ομάδας.

Κατ΄ αρχάς να καταγράψουμε το αυτονόητο: ό,τι καλό κι αν έχει κάνει ένας σύλλογος, καλώς η, κακώς όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα της ομάδας. Πάει καλά η ομάδα, όλα είναι καλά. Δεν πάει καλά η ομάδα, όλα γίνονται μαύρα!

Μην ξεχνάμε το πιο φοβερό παράδειγμα, που είναι του Ολυμπιακού της περασμένης σεζόν: έκανε ό,τι το πιο αντιποδοσφαιρικό, υποτίθεται, αλλάζοντας τρεις προπονητές και τρεις τεχνικούς διευθυντές, αλλά και παίρνοντας εφτά παίκτες στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη-κι όμως πήρε Κύπελλο Ευρώπης, κάνοντας κάτι που υπό παρόμοιες συνθήκες δεν το έχει ξανακάνει άλλη ομάδα, και ούτε πρόκειται, κατά την γνώμη μου, να το ξανακάνει! Ο Μαρινάκης είχε τα κότσια να αλλάξει τόσα πράγματα και του βγήκε σε βαθμό που για ένα ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μία εβδομάδα πριν το φινάλε της σεζόν, θα έπαιρνε όχι μόνο το Κόνφερενς Λιγκ, αλλά και το πρωτάθλημα!

Αυτά, όμως, δεν σημαίνουν ότι πρέπει να κάνει ένα κλαμπ το ίδιο πράγμα κάθε φορά! Η αλήθεια δε είναι ότι ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι, μέσα από πολλές και διάφορες επιλογές του, φρόντισε να μπει μία τάξη σε πολλά πράγματα που αφορούν την ομάδα του.

Πρώτον, έχει ένα ρόστερ που δεν υποχρεώνει τον προπονητή να κάνει διπλό και δέκα παίκτες, και δη με ακριβά συμβόλαια, να βλέπουν όρθιοι σε μία γωνία στο Ρέντη, όπως συνέβαινε προηγούμενες σεζόν. Υπάρχουν δύο ενδεκάδες, άλλοι δύο αναπληρωματικοί γκολκίπερ και πέντε ταλαντούχα παιδιά.

Δεύτερον, βλέπουμε μόνο δύο δανεικούς, κι αυτούς από την κοινής ιδιοκτησίας Νότιγχαμ, την στιγμή κατά την οποία την περασμένη σεζόν οι δανεικοί του Ολυμπιακού ήταν συνολικά 11!

Ολυμπιακός

Τρίτον, η ομάδα έχει μόλις τρεις ξένους (Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Ελ Κααμπί, αφού ο Γουίλιαν είναι κοινοτικός), ενώ έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί σε κάθε παιχνίδι μάξιμουμ πέντε, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε έως και υπερδιπλάσιους, με συνέπεια ακόμη και τέσσερις-πέντε παίκτες να έμεναν στο περιθώριο.

Τέταρτον, ενώ το καλοκαίρι του 2024 έληγαν για διάφορους λόγους 19 (!) συμβόλαια στον Ολυμπιακό, πλέον, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το καλοκαίρι του 2025 θα λήγουν τα συμβόλαια μόνο των Ρόντινεϊ, Μπιανκόν και των δανεικών Κάρμο και Στάμενιτς. Με το κλαμπ να επεκτείνει μέσα στο καλοκαίρι τα συμβόλαια των Ελ Κααμπί, Τζολάκη, Ρέτσου, Μασούρα και Ντόη.

Πέμπτον, ο Ολυμπιακός πλέον έχει ένα ευρύτερο ρόστερ περίπου 40 παικτών κι όχι 50 έως 60 που είχε. Συνολικά έφυγαν αυτό το καλοκαίρι 60 παίκτες από την πρώτη ομάδα κι από τον Ολυμπιακό Β!

Όλα αυτά είναι βήματα προς τα εμπρός για τον Ολυμπιακό. Απομένει, βεβαίως, το πιο σημαντικό: να «τσουλήσει» καλά η ομάδα όσο το δυνατό πιο σύντομα, έτσι ώστε να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος και να είναι ανταγωνιστική στο Γιουρόπα Λιγκ. Τον λόγο έχουν ο προπονητής και οι παίκτες, στους οποίους είναι κοντά ο κόσμος, όπως είδαμε από την παρουσία πάνω από 5.000 Ολυμπιακών στο Βόλο και πάνω από 2.000 στη Λαμία, αλλά και από τα 20.000 εισιτήρια με την Καλλιθέα μέσα στη ζέστη του Αυγούστου.

Άσχετο: Είναι σημαντικό για τον Ολιβέϊρα ότι έκανε προετοιμασία με τη Γαλατασαράι, έστω κι αν δεν ήταν στα πλάνα του Οκάν Μπουρούκ. Μάλιστα τον Ιούλιο έπαιξε και σε τρία φιλικά της τουρκικής ομάδας, με την αυστριακή Λασκ, τη Φορτούνα Ντίσελντορφ και την ιταλική Λέτσε. Δεν έπαιξε πολύ, συνολικά 67 λεπτά, όμως ήταν ενεργός, κάτι σημαντικό στην προσπάθεια που θα κάνει να βρει γρήγορα τα πατήματα του στον Ολυμπιακό.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Με σχεδόν…ταχυδακτυλουργικό τρόπο ο Ολυμπιακός άλλαξε τα δύο τρίτα του περσινού του ρόστερ.

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει η ομάδα την περασμένη σεζόν χρησιμοποίησε συνολικά 37 παίκτες! Και από αυτούς, έχουν απομείνει στη φετινή σεζόν μόλις 13! Οι Τζολάκης, Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Αποστολόπουλος, Ρέτσος, Κάρμο, Μπιανκόν, Ντόη, Έσε, Τσικίνιο, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Κάρμο

Ποιοι είναι οι 24 που έφυγαν; Παπαδούδης, Κίνι, Ρίτσαρντς, Βέζο, Ραμόν, Πορόζο, Φρέϊρε, Άμπι, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλος, Όρτα, Γιόβετιτς, Ποντένσε, Καμπράλ, Βρουσάι, Μπιέλ, Σολμπάκεν, Σκάρπα, Μαντί Καμαρά, Μπρίνιτς, Φορτούνης, Ελ Αραμπί, Ναβάρο.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.