Άρης: Ρόστερ αναβάθμισης, ζήτημα…θωράκισης!

Άρης: Ρόστερ αναβάθμισης, ζήτημα…θωράκισης!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Άρης: Ρόστερ αναβάθμισης, ζήτημα…θωράκισης!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τις φετινές μεταγραφές του Άρη, αλλά και την περαιτέρω θωράκιση που απαιτείται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι ότι Σαββατοκύριακα σαν αυτό από την μία είναι χαλαρωτικά και ευκαιρία για τις τελευταίες βουτιές, αλλά από την άλλη πάνω που αρχίσαμε να μπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς ασχολούμαστε με…εθνικές!

Προφανέστατα για τον Άρη είναι ένα διάστημα που μπορεί ο Άκης Μάντζιος να δουλέψει με το ρόστερ του και να δουλέψει με παίκτες που μπήκαν κατευθείαν στα…βαθιά των άμεσων υποχρεώσεων. Στο Περιστέρι παίκτες όπως ο Μόντσου, ο Φρίντεκ, ο Σιφουέντες, ο Μάγιο μπήκαν και έπαιξαν χωρίς καλά, καλά να γνωρίζουν τα ονόματα των συμπαικτών τους, ο Φαμπιάνο πήρε…αναγκαστικά το πρώτο του ματς χωρίς να είναι ακόμα έτοιμος, ο Χουάνκαρ ήρθε…προχθές ακόμα και οι Σίστο, Ντιαντί έχουν τις δικές τους μικρές ή μεγάλες δικαιολογίες.

Μεταγραφές πάνω από τις προσδοκίες, δεδομένη η αναβάθμιση του ρόστερ

Κάνοντας μία μικρή αποτίμηση των μεταγραφικών κινήσεων και του συνολικού ρόστερ δε νομίζω να μην συμφωνεί ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος φίλος του Άρη ότι σε σχέση με πέρσι υπάρχει δεδομένη αναβάθμιση του ρόστερ. Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός όταν στην ομάδα ανανέωσε ο Κουέστα, υπήρξε αγορά των δικαιωμάτων του Σουλειμάνοφ και επέκταση του συμβολαίου του για 2 ακόμα χρόνια, αλλά και ανανέωσε ο Φαμπιάνο και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει και ο Μορόν. Ειδικά αν ο Ισπανός επεκτείνει το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια θα έχει διατηρηθεί ένας κορμός και μάλιστα με ορίζοντα διετίας-τριετίας.

Αν κάποιος πίστευε ότι θα μείνουν όλοι αυτοί τον…Ιούλιο τότε σίγουρα θα είναι ξάδερφος των…Πινόκιο, που βιάστηκαν να στείλουν τον Φαμπιάνο στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναικό, τον Μορόν στην ΑΕΚ (για να είναι συμπαίκτης του Πάλμα από πέρσι για να μην ξεχνιόμαστε).

Η αναβάθμιση φαίνεται στο κέντρο

Πέρα όμως από την παραμονή όλων των βασικών ο Άρης έχει φροντίσει να φέρει παίκτες ικανούς να κάνουν την διαφορά. Αρχικά αντικαταστάθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο μοναδικός βασικός που παραχωρήθηκε. Στην θέση του Οντουμπάγιο ήρθε ο Μάγιο. Ήρθε παίκτης έμπειρος, ικανός και από ότι δείχνει στις 3 πρώτες αγωνιστικές καλύτερος από τον Βρετανό. Αν προσθέσουμε ότι είναι δίδυμο με τον Μοντόγια η δεξιά πλευρά έχει 2 παίκτες που δεν ξέρεις ποιος θα είναι βασικός. Από τα αριστερά που υπήρχε το πρόβλημα, φέτος ήρθαν δύο με βάση το βιογραφικό τους, πολύ καλές επιλογές. Ο Φρίντεκ μας συστήθηκε και έχει κερδίσει τον κόσμο, συστάσεις για τον Χουάνκαρ δε νομίζω να χρειάζονται. Στόπερ; Με την παραμονή Φαμπιάνο, τετράδα από τις καλύτερες του πρωταθλήματος, όταν πχ ο συμπολίτης που παίζει και Ευρώπη έχει 3.

Πίσω από τον Κουέστα ήρθε ένας τερματοφύλακας που πολλοί θεωρούν ότι σύντομα θα είναι διεθνής και με την πρώτη ομάδα της Σουηδίας και πάμε στα χαφ. Μόντσου, Σιφουέντες αντί των μπες-βγες Τζούρασεκ, Βερστράτε είναι….άλλο πράγμα. Έμεινε ο Μανού και αν αυτοί θεωρούνται οι 3 βασικοί έχεις αλλαγές Ζουλ, Νταρίντα ακόμα και Πάρντο. Ακόμα και Βέλεθ, Μοντόγια μπορούν να παίξουν σε ειδικές συνθήκες. Πρότζεκτ Ντιαντί στα εξτρέμ μαζί με Σουλειμάνοφ και Φετφατζίδη, ήρθε ο Σίστο στην προβληματική αριστερή πλευρά (δεν ξεκίνησε καλά, αλλά προέρχεται από τραυματισμό) και έχεις και τον Σαβέριο.

Μία ακόμα κίνηση στο φορ;

Η μόνη θέση που σίγουρα θα μπορούσες να πάρεις ένα ακόμα παίκτη είναι του φορ. Το θέμα του Μορόν σίγουρα όσο ήταν ενεργό για…μεταγραφή δημιουργούσε σοβαρή εκκρεμότητα. Η κατά τα φαινόμενα παραμονή του Ισπανού, έφερε σκέψεις για χρησιμοποίηση του Σαμόρα ως δεύτερου. Υπάρχουν όμως και δεύτερες σκέψεις και δεν αποκλείεται να υπάρξει μία ακόμα κίνηση στην θέση. Ο Αραούχο πάντα παίζει και ο Άρης επιδιώκει την αλά…Χουάνκαρ συμφωνία. Ωστόσο υπάρχει και μια ακόμα περίπτωση που θα είχε ήδη κλείσει και θα ήταν βάσει βιογραφικού πολλή καλή, αν ο παίκτης δεν είχε ένα και μόνο ενδοιασμό. Ότι θα πρέπει να συμβιβαστεί ότι θα κάνει τα…ρεπό του Μορόν. Όταν όμως φτάνεις στο τέλος των μεταγραφών και δεν έχεις βρει ομάδα, προκύπτουν ευκαιρίες για όλους…

Ίσως, λοιπόν, να μην έχει κλείσει το ρόστερ και μην ξεχνάμε ότι φέτος οι ελεύθεροι μπορούν να υπογράψουν ως το τέλος του μήνα.

Η…θωράκιση που ψάχνει 110 χρόνια!

Πέρσι τέτοιες μέρες έγραφα ότι την τύχη σου την φτιάχνεις γιατί πολύ απλά δεν είχαν γίνει τόσο στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις όπως φέτος. Ο Θόδωρος Καρυπίδης την φετινή σεζόν πήγε και πήρε παίκτες εκεί ακριβώς που είχε ανάγκη η ομάδα και από ότι φαίνεται δαπανήθηκαν και σημαντικά ποσά με αγορές παικτών που είναι αλήθεια ότι και ο πιο αισιόδοξος δεν το περίμενε. Ούτε εντυπώσεις, ούτε…ελεύθεροι με μεγάλη καριέρα, αλλά…παρκαρισμένοι 2-3 χρόνια. Η ποιότητα είναι δεδομένη, οι καλύτερες μονάδες επίσης και πλέον ο Άκης Μάντζιος καλείται να τους κάνει όλους αυτούς ομάδα που θα προσπαθήσει να εκπληρώσει τον στόχο της εισόδου στην πρώτη τετράδα και όπως κάθε χρόνο να φτάσει ως το τέλος στο κύπελλο.

Είναι όμως αυτό αρκετό; Αν παίζαμε στην Αγγλία προφανέστατα. Στην Ελλάδα ξεκάθαρα όχι! Τι άραγε εννοούν οι οπαδοί όλων των ομάδων όταν μιλάνε για…θωράκιση; Από ποια…επίθεση πρέπει να θωρακιστούν και να αποκρούσουν τις επιδρομές; Στον Άρη προφανώς και άπαντες το γνωρίζουν μετά από τις 3 πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα έχει 5 βαθμούς και με βάση τα…ανθρώπινα λάθη στερήθηκε άλλους 4. Άρα πρέπει να βρει ένα τρόπο να μην υπάρχουν άλλα… ανθρώπινα λάθη. Στα 110 χρόνια ιστορίας του ο Άρης δεν έχει βρει τον τρόπο αν και ξεκάθαρα του το δείχνουν οι άλλοι μεγάλοι. Πρέπει να πάρει μαθήματα ξεκάθαρα για την…θωράκισή του γιατί αυτή την στιγμή είναι αυτή που θέτει σε αμφισβήτηση το όλο πρότζεκτ. Και στην Ελλάδα δεν νοείται αγωνιστικό πρότζεκτ χωρίς…θωράκιση με ότι αυτό συνεπάγεται!

Ο Άρης έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για το φετινό του ρόστερ. Πλέον απαιτείται η ενίσχυση και στους τομείς που καθορίζουν την επιτυχία στην ελληνική πραγματικότητα. Η…εξασφάλιση του 50-50 λες και είναι υποχρέωση των ομάδων και όχι των θεσμών και φυσικά και η επικοινωνία. Στην χώρα που το 80% των μίντια ανήκουν σε ιδιοκτήτες ομάδων με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι επίσης κομμάτι του παιχνιδιού και της… θωράκισης! Σε αυτά το ρόστερ του Άρη είναι ελλιπές και σίγουρα τώρα που έφτιαξες ομάδα, πρέπει να…επενδύσεις και εκεί σε αναβάθμιση του ρόστερ. Μην προσλαμβάνουν μόνο οι άλλοι (πρώην) διαιτητές και αξιωματικούς της αστυνομίας…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!