ΑΕΚ: Στα 3,5 εκατ. ευρώ η πρόταση στη Μακάμπι Χάιφα για Πιερό, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς

ΑΕΚ: Στα 3,5 εκατ. ευρώ η πρόταση στη Μακάμπι Χάιφα για Πιερό, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς

Newsroom
Ο Φραντζί Πιερό της Μακάμπι Χάιφα

bet365

Στο Ισραήλ δίνουν συνέχεια στην υπόθεση του Φραντζί Πιερό για την ΑΕΚ που αποκάλυψε το Gazzetta, κάνοντας λόγο ότι η πρόταση στη Μακάμπι Χάιφα είναι ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ στον 29χρονο φορ από την Αϊτή έχει προταθεί τριετές συμβόλαιο.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta από το Ισραήλ, η εναλλακτική περίπτωση που έχει δουλέψει η ΑΕΚ σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί θετικά η υπόθεση του βασικού της στόχου για την επίθεση, του Νταβίντ Ντατρό Φοφανά, είναι εκείνη του Φραντζί Πιερό της Μακάμπι Χάιφα.

Το όνομα του 29χρονου φορ από την Αϊτή επιβεβαιώθηκε έπειτα ότι απασχολεί την Ένωση ως εναλλακτική του 21χρονου Ιβοριανού φορ της Τσέλσι, με τους Ισραηλινούς μάλιστα να δίνουν συνέχεια στο θέμα αναφέροντας και συγκεκριμένα ποσά. Τόσο για την πρόταση της ΑΕΚ προς τη Μακάμπι Χάιφα, όσο και προς τον ίδιο τον παίκτη.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Sport5, η ΑΕΚ έχει καταθέσει πρόταση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στη Μακάμπι Χάιφα, ενώ στον Πιερό η πρόταση αφορά τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 1 εκατ. ευρώ. Όπως εκτιμά το ισραηλινό δημοσίευμα, η μεταγραφή είναι πιθανό να ολοκληρωθεί, με τη Μακάμπι Χάιφα να έχει έτοιμες εναλλακτικές για να αντικαταστήσει τον Πιερό.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο Ισραήλ, η πρόταση της ΑΕΚ είναι πολύ καλή καθώς η Μακάμπι Χάιφα είχε αποκτήσει τον Πιερό από τη γαλλική Γκινγκάμπ πριν από μια διετία έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

Το Who is Who του Φραντζί Πιερό

Ο Πιερό είναι ένας θηριώδης φορ ύψους 1,94μ., ο οποίος γεμίζει την αντίπαλη περιοχή παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης, αλλά κινείται και έξω από το «κουτί» για να υποδεχθεί την μπάλα, όπως αποδεικνύεται παρακάτω και από το heatmap της καριέρας του στο Wyscout. Μεγάλη του δύναμη φυσικά το σκοράρισμα, με τον 29χρονο επιθετικό από την Αϊτή να σκοράρει 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Μακάμπι Χάιφα την περσινή σεζόν.

Ο Πιερό πριν πάρει μεταγραφή για την Ευρώπη αγωνίστηκε σε διάφορους συλλόγους των ΗΠΑ, όπως τη Σίκοστ Γιουνάιτεντ, τη Χάσκιτς, τους Τσάντκλιρς και τη Ρέντινγκ Γιουνάιτεντ, ενώ έγινε draft από τους Κολοράντο Ράπιντς του MLS τον Γενάρη του 2018, χωρίς ωστόσο να παραμείνει για πολύ εκεί καθώς δύο μήνες αργότερα έμεινε ελεύθερος. Εκείνο το καλοκαίρι υπέγραψε στη Μουσκρόν. Με τη φανέλα της βελγικής ομάδας σε 40 ματς σκόραρε εννιά γκολ και είχε και τέσσερις ασίστ και το επόμενο καλοκαίρι ήρθε η μεταγραφή στην Γκινγκάμπ.

Στη γαλλική ομάδα έμεινε μια τριετία, αγωνιζόμενος στη Ligue 2, και σε 78 συμμετοχές είχε 28 τέρματα και έξι ασίστ. Το καλοκαίρι του 2022 η Μακάμπι Χάιφα πλήρωσε 1,6 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, αποτελώντας την τελευταία διετία το βαρύ πυροβολικό της επίθεσης για την ισραηλινή ομάδα, με την οποία ο Πιερό έφτασε να παίξει μέχρι και τους ομίλους του Champions League. Ο 29χρονος φορ από την Αϊτή με τη Μακάμπι Χάιφα μετράει 106 συμμετοχές με 43 τέρματα και 18 ασίστ, κατακτώντας τον τίτλο τη σεζόν 2022-2023 και το Σούπερ Καπ πέρυσι, ενώ με την Εθνική ομάδα της χώρας του είναι διεθνής 30 φορές σκοράροντας 21 γκολ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα