ΠΑΟΚ: Είναι δυνατόν να μην πάρει στόπερ;

ΠΑΟΚ: Είναι δυνατόν να μην πάρει στόπερ;

ΠΑΟΚ: Είναι δυνατόν να μην πάρει στόπερ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το τελευταίο μεγάλο μεταγραφικό θέμα των πρωταθλητών, θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς, δίνει πληροφορίες και σχολιάζει τις επιλογές Γιοβάνοβιτς στην εθνική ομάδα.

Οι μεταγραφές τελειώνουν και όλες οι ομάδες φροντίζουν να κλείνουν τα τελευταία κενά τους και κάθε εκκρεμότητα. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ήθελε και έπρεπε να αποκτήσει έναν ακόμη στόπερ αλλά…

Ξεκινάω από το τέλος και αναρωτιέμαι… «είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να μην αποκτήσει στόπερ και να μείνει με τους τρεις ή τέσσερις υπάρχοντες;»

Η λογική απάντηση, αλλά και η στάση του ίδιου του ΠΑΟΚ τις παραμονές της 4ης Σεπτεμβρίου όπου πιέστηκε πάρα πολύ για να πάρει τον Βιετέσκα, αφού «έχασε» και τον Χατζηδιάκο, κατέδειξε ότι σαφώς και ο ΠΑΟΚ θέλει και προσπαθεί και πρέπει και θα αποκτήσει έναν ακόμη παίκτη σε αυτές τις θέσεις. Πώς αλλιώς; Ο ΠΑΟΚ διαθέτει τον Μιχαηλίδη, τον Κόλεϊ, τον Κεντζιόρα και θα αξιοποιήσει ως τέταρτη λύση αναγκαστικά, τον Θυμιάνη. Τον παίκτη που ήρθε από τον Πανσερραϊκό (καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ) και αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τον Λουτσέσκου ως χαφ.

Κι, όμως… Μετά από εκείνη την ημέρα, από τις 5 Σεπτεμβρίου και μετά, ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει να καίγεται και δεν έχει πλησιάσει σε καμία επιλογή στόπερ. Δεν βρήκε και καλές επιλογές. Σήμερα Δευτέρα 9/9 από το ρεπορτάζ βγαίνει ότι η ομάδα δεν είναι κοντά σε κάποια περίπτωση και κάπως έτσι το πιο πιθανό βάσει πραγματικότητας, είναι να μην καταφέρει να αποκτήσει άλλον στόπερ. Το γράφω και εννοείται ότι δεν μπορώ να το πιστέψω!

 

Από όποια πλευρά κι αν το δεις, προκύπτει μεγάλο ζήτημα:

-Αριθμητικά; Για δύο θέσεις στην ενδεκάδα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε -και έτσι ήταν- να έχει πέντε επιλογές.

-Ποιοτικά; Η ομάδα με τους τρεις και τον Θυμιάνη έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρσι.

-Κλιματικά; Η εσωστρέφεια που δημιουργείται θα είναι -ίσως και- ανίκητη και αυτό θα είναι το χειρότερο.

-Για το άλλοθι που αποκτούν όλοι εντός αποδυτηρίων;

-Να μιλήσουμε για το νόμο του Μέρφι που δεν αποτελεί θεωρία, αλλά μία ποδοσφαιρική πραγματικότητα, αφού πάντα εκεί που «πονάς» εκεί θα… «ξαναπονέσεις»;

Καταλήγουμε ότι με τις υπάρχουσες (9/9) επιλογές της αγοράς (ή αυτές που βρήκαν) για τον τέταρτο ή πέμπτο στόπερ, δεν θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ θα βοηθηθεί και πάνε να βγάλουν Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο και Δεκέμβριο με τους υπάρχοντες. Από εκεί και πέρα… πιστεύει κανείς ότι αρχές Ιανουαρίου και γρήγορα-γρήγορα μέσα στον χειμώνα, ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος να ενισχυθεί επιτέλους με έναν ακόμη στόπερ;

Μακάρι να διαψευστεί η σημερινή πραγματικότητα και να βρεθεί μία καλή λύση έστω και στο 90΄. Μακάρι, αν και ακόμη και ο Λουτσέσκου το έχει πάρει απόφαση ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι και δείχνει ψύχραιμος με τις επιλογές που τελικά έχει μέχρι τον χειμώνα.

Αυτά γίνονται, αυτά πιστεύω και απλά θυμίζω για να μην ξεχνιόμαστε: Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλό ρόστερ, έχει ενισχυθεί πάρα πολύ μπροστά, ο ΠΑΟΚ έχει τον καλύτερο προπονητή που εγγυάται την αγωνιστική του εξέλιξη και επιτυχία. Από εκεί και πέρα οι αγώνες που έρχονται είναι πολλοί και πιο δύσκολοι από άλλες χρονιές. Για την υπόθεση του στόπερ είναι τελικά απίστευτο ότι ήξεραν για Κουλιεράκη και Εκόνγκ, αλλά δεν κατάφεραν να τους αντικαταστήσουν πλήρως. Γιατί;

Όλα τα άλλα στο γήπεδο…

«Χαρτάκι» και ο Γιοβάνοβιτς;

Με την επιχειρηματολογία-αστειολογία του στυλ… «πήρε χαρτάκι ο Πογιέτ να μη βάλει τον Κωνσταντέλια ή τον Τζόλη» δεν επρόκειτο ποτέ να ασχοληθώ όχι μόνο γιατί δεν ανέχομαι πλέον τις γραφικότητες, αλλά και για έναν ακόμη πολύ απλό λόγο. Γιατί… θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα αναλάβει την ΕΠΟ ο Γκαγκάτσης, θα είναι προπονητής ο Γιοβάνοβιτς, θα μείνουν και πάλι έξω αυτοί ή άλλοι παίκτες, εσύ δεν θα μπορείς πλέον να κατηγορείς τον «κακό» Πογιέρ ή την… περίεργη διοίκηση της ΕΠΟ και θα έρθεις σε αδιέξοδο προσπαθώντας να βρεις την επόμενη θεωρία συνομωσίας που αρέσει και σε ένα κομμάτι του κοινού.

Για αρκετούς ανθρώπους στην Ελλάδα που δέχονται να αρρωσταίνουν, πιστεύοντας ότι όλα είναι ύποπτα και βρώμικα, θα είναι πάντα παράξενο να πιστέψουν ότι ο Μάνταλος μπορεί να είναι βασικός με κάθε Ομοσπονδιακό εκλέκτορα γιατί πολύ απλά ΔΕΝ έχουμε άλλα, καλύτερα κεντρικά χαφ. Ο Ντέλιας μπορεί να έρχεται και από τον πάγκο γιατί το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και με τις πέντε αλλαγές μπορείς να αξιοποιείς τα χαρακτηριστικά του ρόστερ σου μέσα από άλλες διαδικασίες, με τους «αναπληρωματικούς» να έχουν σχεδόν την ίδια βαρύτητα με τους βασικούς. Και τέλος πάντων όποιος ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι η καλύτερη ενδεκάδα κάθε φορά ΔΕΝ αποτελείται από τους έντεκα καλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά από εκείνους τους έντεκα που ΜΑΖΙ μπορούν να αποδώσουν καλύτερα βρίσκοντας τη χημεία που πρέπει, θα κυριαρχείται πάντα από την ανίκητη ελληνική καχυποψία. Στο τέλος-τέλος αποφασίζει ο προπονητής, που ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ ξέρει καλύτερα από όλους εμάς, γιατί αυτή είναι η δουλειά του και γιατί πριν αποφασίσει έχει μπροστά του δεκάδες δεδομένα που τον βοηθούν να κρίνει.

Αλλά που να «ξέρει» και ο Γιοβάνοβιτς και ο Πογιέτ και ο Σκίμπε και ο Φαν’ Σχιπ που μπορεί και να παίρνουν τις ίδιες ακριβώς αποφάσεις, μπροστά στον παντογνώστη των social και όχι μόνο…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.