Ολυμπιακός: Διαχρονικά του βγαίνουν τέτοιες μεταγραφές!

Ολυμπιακός: Διαχρονικά του βγαίνουν τέτοιες μεταγραφές!

Ολυμπιακός: Διαχρονικά του βγαίνουν τέτοιες μεταγραφές!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο Gazzetta μία διαπίστωση για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού μετά τις τελευταίες κινήσεις του συλλόγου.

Από τις 10 μεταγραφές που έκανε μέσα στο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, οι τέσσερις ήταν ελεύθεροι παίκτες, ο Γουίλιαν, ο Ολιβέϊρα, ο Ντάνι Γκαρθία και ο γκολκίπερ Αναγνωστόπουλος.

Τίμησε λοιπόν την αγορά των ελεύθερων παικτών, από την στιγμή που το 40% των μεταγραφών του προέρχεται από αυτή τη δεξαμενή. Και κατά την γνώμη μου έκανε πολύ καλά. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι καλύτερες μεταγραφές του την τελευταία πενταετία είναι ακριβώς ελεύθεροι παίκτες!

Να ξεκινήσω από τον Ελ Αραμπί, τον Βαλμπουενά και τον Εμβιλά. Με την κυριαρχία του Ολυμπιακού στην τριετία που πήρε τα τρία πρωταθλήματα σε τρία χρόνια να έχει βασιστεί εν πολλοίς σε αυτούς τους τρεις γαλλόφωνους άσους και ειδικά στους δύο πρώτους, που νομίζω ήταν και οι πιο βασικοί συντελεστές εκείνης της επιτυχίας. Ο ένας έφτιαξε, ο άλλος έβαζε! Και, όχι σπάνια, ο ένας έβαζε και έφτιαχνε και ο άλλος έφτιαχνε και έβαζε!

Αλλά και αν προχωρήσουμε βλέπουμε πόσο ακόμη εξαιρετικές μεταγραφές ελεύθερων παικτών έκανε ο Ολυμπιακός αυτά τα τελευταία χρόνια. Με τον Κορεάτη Χουάνγκ, από τον οποίο έβγαλε και κέρδος κάπου 5.500.000 Ευρώ…Με τον Βραζιλιάνο Ρόντινεϊ, χάρη στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πιστοί ξέχασαν τον Ομάρ Ελαμπντελαουί…Με τον Μακαμπού, που ουσιαστικά αντικατέστησε τον Ελ Αραμπί και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 γκολ…Με τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με τη σειρά του ήρθε να καλύψει το κενό του Μπακαμπού και εν τέλει έβαλε σχεδόν τα διπλάσια γκολ από αυτόν (33!)…

Γουίλιαν

Ακόμη όμως και πέραν των εφτά αυτών εξόφθαλμα επιτυχημένων μεταγραφών ελεύθερων παικτών, υπάρχουν κι άλλοι σε αυτή την κατηγορία, που έκαναν τη δουλειά τους αρκετά καλά και βοήθησαν τον Ολυμπιακό. Όπως για παράδειγμα ο γκολκίπερ Βατσλίκ, που έμεινε λιγότερο στην ομάδα, κι ο επίσης έμπειρος κεντρικός αμυντικός Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που έμεινε περισσότερο.

Διαχρονικά ο Ολυμπιακός κάνει σπουδαίες μεταγραφές ελεύθερων παικτών. Ακόμη και από το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως ο Νικοπολίδης, ο Μανωλάς όταν είχε πρωτοέρθει, ο Στολτίδης, ο Τζιμπούρ, ο Αμπντούν, ο Κωνσταντίνου. Κυρίως, όμως, μεγάλων ξένων άσων, από τον Ριβάλντο, τον Ιμπαγάσα, τον Καμπιάσο και τον Κοβάσεβιτς, έως τον Σαβιόλα, τον Τσόρι Ντομίνγκες, τον Μοντέστο, τον Βάϊς, τον Ζεβλάκοφ, τον Αμπιντάλ.

Και έχω την αίσθηση ότι και αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα δικαιωθεί με τις μεταγραφές των ελεύθερων παικτών που έκανε…

Ολιβέιρα

Άσχετο: Ο Μέμφις Ντεπάϊ έκλεισε στην Κορίνθιανς, σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ από το εξωτερικό. Αλλά πριν συμφωνήσει ο 30χρονος Ολλανδός διεθνής κυνηγός είχε προτάσεις και από την Φλαμένγκο, τη Μίλαν, τη Μονακό, αλλά και τον Ολυμπιακό, τις οποίες ανέλυσε και απέρριψε, αν πιστέψουμε το βραζιλιάνικο Rtiesporte. Είχα καταγράψει την σχετική πληροφορία στον ΚΠ, με την υποσημείωση ότι πηγή του Ολυμπιακού, στην οποία απευθυνθήκαμε σχετικά, μας είχε πει ότι, «ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

Η φωτογραφία της ημέρας:

Έβλεπα κάποια στιγμιότυπα του Ολιβέϊρα τις προάλλες κι έπεσε το μάτι μου σε μία έξοχη μπαλιά που είχε βγάλει στον Μπακαμπού, ο οποίος σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα Μπάγερν-Γαλατασαράι 2-1 την περασμένη σεζόν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Γενικά αυτές τις πάσες τα έχει ο Πορτογάλος οργανωτικός μέσος και σίγουρο θα τις περιμένουν τόσο ο Ελ Κααμπί με τον Γιάρεμτσουκ, όσο και ο Ζέλσον με τον Βέλντε και τον Μασούρα.

Μπακαμπού

Από περιέργεια, πάντως, κοίταξε να δω τι κάνει ο Μπακαμπού, που από τότε που έφυγε από τον Ολυμπιακό μοιάζει άφαντος, με πραγματικά ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως την παραπάνω. Από τον περασμένο Γενάρη έχει πάει στην Μπέτις, αλλά με το που έπαιξε αμέσως τραυματίστηκε και με το που επανήλθε ξανά τραυματίστηκε, πλέον πολύ σοβαρά. Κι ακόμη και τώρα δεν έχει επανέλθει στην ενεργό δράση από τέλη του περασμένου Απρίλη…

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.