Άρης: Το 48ώρο των «δεσμευμένων» και ο Σέρχιο Αραούχο

Άρης: Το 48ώρο των «δεσμευμένων» και ο Σέρχιο Αραούχο

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Αραούχο

bet365

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για τον Άρη καθώς μέχρι την Τετάρτη (11/9) μπορεί να αποκτήσει επιθετικό ο οποίος ανήκει σε άλλη ομάδα καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιλέξει μέσα από τη… στενή δεξαμενή των ελεύθερων παικτών.

Στις αρχές του καλοκαιριού δεν κυριαρχούσε το ζήτημα πλαισίωσης του Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης καθότι στο ίδιο διάστημα επικρατούσε η αίσθηση περί πώλησης του Ισπανού επιθετικού είτε στη Σαουδική Αραβία είτε στα Εμιράτα. Προϊόντος του χρόνου αποδείχθηκε ότι τα όσα μεταφέρθηκαν στον περσινό πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος απείχαν από την πραγματικότητα είτε άλλαξαν άρδην τα δεδομένα λόγω της διαφορετικής μεταγραφικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι ομάδες (αυτών των περιοχών). Η ουσία είναι ότι από εκεί και έδειχνε βέβαιη η πώληση του έμπειρου επιθετικού, πλέον οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων με σκοπό την υπογραφή συμβολαίου για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, ίσως και δύο. Αυτομάτως άλλαξε και η ατζέντα υπό την έννοια ότι πλέον το βασικό αντικείμενο συζήτησης είναι η πλαισίωσή του στην κορυφή της επίθεσης και όχι η αντικατάστασή του.

Όταν ο Άρης μπήκε σε διαδικασία επαφών με τον Σέρχιο Αραούχο – στις αρχές του περασμένου Ιούλη – δεν το έκανε με την προοπτική αντικατάστασης του Μορόν με τον Αργεντίνο επιθετικό. Γι’ αυτόν τον λόγο, με το άκουσμα των απαιτήσεων του τελευταίου, ουσιαστικά διακόπηκαν οι ουσιαστικές επαφές. Διατηρήθηκε μια επικοινωνία αλλά οι «κίτρινοι» έκαναν ένα βήμα πίσω αξιολογώντας ότι τα χρήματα που αξίωνε ο έμπειρος επιθετικός ήταν συντριπτικά περισσότερα από τον ρόλο για τον οποίον τον ήθελαν. Στην πορεία, ο Αραούχο δεν βρήκε το συμβόλαιο που αναζητούσε, ο δε Άρης είδε την αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση Μορόν και πλέον ασχολείται με τον επιθετικό ο οποίος θα τον πλαισιώσει.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κοίταξε και πάλι στην… αγαπημένη αγορά του, αυτή της LaLiga, και πιο συγκεκριμένα περιπτώσεις παικτών οι οποίοι δεν έχουν βασικό ρόλο στις ομάδες τους. Κατά τις ίδιες πηγές ξεχώρισε την περίπτωση ενός επιθετικού ο οποίος έχει πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και γνωρίζει ότι αποτελεί την 3η ή και 4η επιλογή του προπονητή του για την κορυφή της επίθεσης. Διαπίστωσε όμως ότι δεν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες απόκτησής του μέσω δανεισμού γιατί αυτό επιδίωξε.

Καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία (11/9) για την πραγματοποίηση μεταγραφών (σ. σ. για παίκτες οι οποίοι ανήκουν σε άλλες ομάδες), εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένος ο Άρης να πάρει τις τελικές αποφάσεις του. Προφανώς θα συζητήσει εκ νέου με τον Σέρχιο Αραούχο ο οποίος αποτέλεσε μία από τις βασικές επιλογές του αλλά υπό την προϋπόθεση μείωσης των οικονομικών απαιτήσεών του. Αν αυτές προσαρμοστούν στο οικονομικό status που έθεσε ο Άρης, τότε μπορεί να γίνει το deal. Αν όχι, οι «κίτρινοι» θα πορευτούν με τον Άλβαρο Ζαμόρα πίσω από τον Λορέν Μορόν. Αυτό έπραξαν εξάλλου και στο πρώτο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα