ΑΕΚ: Η έξυπνη κίνηση με Πιερό

ΑΕΚ: Η έξυπνη κίνηση με Πιερό

Δημήτρης Βέργος
Ο Φραντζί Πιερό της ΑΕΚ

bet365

Ο Φραντζί Πιερό που βρίσκεται στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ είναι ένας φορ που ήθελαν πολύ οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και ο Ματίας Αλμέιδα. Η απόκτησή του ικανοποιεί τους κιτρινόμαυρους σε μια κίνηση που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπο του Φραντζί Πιερό τον φορ που αναζητούσε. Ο 29χρονος επιθετικός από την Αϊτή προσγειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα και πλέον μετράει αντίστροφα για να ολοκληρώσει και τυπικά τη μεταγραφή του μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Το όνομα του Πιερό για την ΑΕΚ το είχατε διαβάσει αποκλειστικά στο Gazzetta και από τη στιγμή που η περίπτωση του Νταβίντ Ντατρό Φοφανά της Τσέλσι δεν προχωρούσε, οι κιτρινόμαυροι ενεργοποίησαν την υπόθεση του Αϊτινού φορ, η οποία δουλευόταν παράλληλα.

Το story της μεταγραφής Πιερό που ήθελαν πολύ στην ΑΕΚ

Ο Πιερό δεν ήταν μια περίπτωση που προέκυψε την τελευταία στιγμή της μεταγραφικής περιόδου. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ, αλλά και ο Ματίας Αλμέιδα ήθελαν πολύ την απόκτησή του από τα τέλη Ιουλίου. Άλλωστε ο συγκεκριμένος παίκτης έχει ανάλογα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του και με άλλες περιπτώσεις που προσπάθησε να αποκτήσει η ΑΕΚ για την κορυφή της επίθεσης μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, όταν παρουσιάζεται η δυνατότητα να ασχοληθείς με παίκτες επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ, όπως ο Φοφανά, τότε είναι λογικό να κάνεις την προσπάθειά σου για αυτόν. Δουλεύοντας παράλληλα όμως και την έξυπνη κίνηση του Πιερό. Άλλωστε στη λίστα για φορ υπήρχαν πρώτες και εναλλακτικές επιλογές που είχαν όλες την έγκριση του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ εκτός του Φοφανά είχε ψηλά στη λίστα της και τον Χοακίν Κορέα της Ίντερ, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό τέτοιου επιπέδου ποδοσφαιριστές ήταν αδύνατο να έρθουν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στην Ελλάδα. Οι κιτρινόμαυροι περίπου στα μέσα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και προς το τέλος του Ιουλίου είχαν στοχεύσει και στην περίπτωση του Πιερό ρωτώντας για τα δεδομένα του τη Μακάμπι Χάιφα. Όμως εκείνη τη χρονική περίοδο ο 29χρονος Αϊτινός φορ δεν ήταν προς πώληση λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ισραηλινής ομάδας. Ο αποκλεισμός της, ωστόσο, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League από τη Σαμπάχ άλλαξε τα δεδομένα, ενώ και ο ίδιος άρχισε να πιέζει λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια ακολούθησε και ο σοκαριστικός αποκλεισμός της ΑΕΚ από τη Νόα που έφερε αναταράξεις. Εκεί χάθηκε σίγουρα χρόνος, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του Φοφανά, για τον οποίο η ΑΕΚ είχε αποκτήσει ανταγωνισμό με μια γερμανική ομάδα, πιθανότατα τη Χόφενχαϊμ. Την ίδια στιγμή προτάθηκε η περίπτωση του Αντονί Μαρσιάλ, ο οποίος ήταν ένα όνομα που θα έκανε «γκελ» και στην Ένωση θεώρησαν ότι μπορούν να περιμένουν, αλλά τελικώς η υπόθεση δεν προχώρησε. Έτσι η ΑΕΚ διατηρώντας τις περιπτώσεις των Φοφανά και Πιερό «ζωντανές» φούλαρε για να κλείσει τον φορ.

Ο Φραντζί Πιερό κατά την άφιξή του στην Αθήνα

Ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ η απόκτησή του από τη Μακάμπι Χάιφα

Γνωρίζοντας τα δεδομένα για τον 21χρονο Ιβοριανό φορ ο Παναγιώτης Κονέ ταξίδεψε στο Λονδίνο για επαφές από κοντά με την Τσέλσι. Παράλληλα όμως δουλευόταν και η περίπτωση του Πιερό που είχε αξιολογηθεί και ήταν η εναλλακτική επιλογή. Ο 29χρονος Αϊτινός επιθετικός ήθελε πολύ να έρθει στην ΑΕΚ και από τη στιγμή που δεν προχωρούσαν προς θετική κατάληξη οι συζητήσεις για τον Φοφανά, στην Ένωση ενεργοποίησαν το θέμα Πιερό. Μια προσθήκη που ικανοποιεί απόλυτα όλους στην ομάδα και από πλευράς κιτρινόμαυρων θεωρείται σημαντική για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος ήταν ενεργός στη Μακάμπι Χάιφα με τρία γκολ και δύο ασίστ στα τέσσερα παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία με την ομάδα του.

Ο Πιερό, όπως διαβάσατε και χθες σε σχετικό ρεπορτάζ με τα στατιστικά του στο Wyscout, είναι ένας φορ που έχει το εύκολο γκολ, όντας αποτελεσματικός στο τελείωμα των φάσεων. Με τη δύναμή του ο θηριώδης Αϊτινός επιθετικός γεμίζει την περιοχή και ταλαιπωρεί τις αντίπαλες άμυνες όπως αποδεικνύεται και από τον αριθμό των γκολ που είχε στο Ισραήλ αλλά και γενικότερα στην καριέρα του. Η ΑΕΚ έβγαλε από τα ταμεία της πάνω από 3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της και πλέον με την ανακοίνωση της απόκτησής του μέσα στις επόμενες ώρες ο Πιερό θα ενταχθεί στην ομάδα ξεκινώντας προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα