O ΠΑΟΚ πάει στο… 90’ να πάρει τον Ουμάρ Σολέ για την άμυνα του (vid)

Ο Ουμάρ Σολέ της Ζάλτσμπουργκ

bet365

Η κίνηση των «ασπρόμαυρων» στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και η περίπτωση του Ουμάρ Σολέ από τη Ζάλτσμπουργκ που έχει έρθει στο προσκήνιο για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ουμάρ Σολέ από τη Ζάλτσμπουργκ έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα και παρότι έγινε προσπάθεια να αποκτηθεί πριν κλείσει η ευρωπαϊκή λίστα, το όνομά του παρέμεινε στη transfer list των πρωταθλητών Ελλάδας.

Θα γίνει η κίνηση της τελευταίας στιγμής; Η Ζάλτσμπουργκ αφήνει ελεύθερο τον γεννημένο το 2004 κεντρικό αμυντικό, με τον «Δικέφαλο» να κάνει την ύστατη προσπάθεια για να τον αποκτήσει, έστω και στο… 90’ των μεταγραφών στην Ελλάδα.

Ο 24χρονος στόπερ προέρχεται από «γεμάτη» σεζόν, καταγράφοντας 28 συμμετοχές, με συνεισφορά δύο γκολ και μια ασίστ.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι δεξιοπόδαρος, με 1,92 ύψος και αγωνίζεται στον αυστριακό σύλλογο από το καλοκαίρι του 2020, οπότε και δαπανήθηκαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτηθεί από τη Λυών, με τη χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραυματισμός που τον «έκοψε» τον Αύγουστο

Ο Ουμάρ Σολέ, σύμφωνα με ρεπορτάζ γερμανικών και αυστριακών ΜΜΕ, τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκε πολύ κοντά στο να μετακομίσει στη Χονφενχάιμ, ωστόσο όπως ανέφερε η «Sport-Bild», ο Γάλλος αμυντικός φέρεται να απέτυχε να περάσει τα ιατρικά τεστ εξαιτίας ενός «σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο».

Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν τα γερμανικά ΜΜΕ οι δύο σύλλογοι είχαν συμφωνήσει για ένα ποσό μεταγραφής μεταξύ 6,5 και 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γάλλος αμυντικός αγωνίζεται στη Ζάλτσμπουργκ από το καλοκαίρι του 2020 και θεωρείται ως επί το πλείστον βασικός στα πλάνα των εκάστοτε προπονητών. Ωστόσο, ο χρόνος του με τους «ταύρους» μειώθηκε επανειλημμένα από τραυματισμούς έχοντας χάσει συνολικά 40 επίσημα παιχνίδια στις τέσσερις σεζόν του στο Ζάλτσμπουργκ. Σ' αυτό το διάστημα ο Σολέ μέτρησε 104 συμμετοχές, σημειώνοντας τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη του Μότσαρτ, ο 24χρονος έγινε πρωταθλητής Αυστρίας τρεις φορές και κέρδισε μια φορά το Κύπελλο Αυστρίας.

@Photo credits: redbullsalzburg.at

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα