Μεταγραφές: Αντίστροφη μέτρηση για ΠΑΟΚ – Σολέ (vid)

Μεταγραφές: Αντίστροφη μέτρηση για ΠΑΟΚ – Σολέ (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Ουμάρ Σολέ της Ζάλτσμπουργκ

bet365

O ΠΑΟΚ επιδιώκει στο… παρά ένα της μεταγραφικής περιόδου να ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας του, κάνοντας μια τελευταία κίνηση για την απόκτηση του Ουμάρ Σολέ.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου να έρθει σε συμφωνία για την απόκτηση του Ουμάρ Σολέ, μετά το ναυάγιο των περιπτώσεων του Παντελή Χατζηδιάκου, του Ματέους Βιετέσκα και του Γουαρμέ Ομαρί, με τους οποίους μιλούσε το προηγούμενο διάστημα.

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, αν και είναι γνωστό εδώ και καιρό πως ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός δεν υπολογίζεται από τη δευτεραθλήτρια Αυστρίας, Red Bull Ζάλτσμπουργκ, που ψάχνει τρόπο να απεμπλακεί από το συμβόλαιο του ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωσή του.

Με τη μεταγραφική περίοδο να έχει ολοκληρωθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και το «παράθυρο» της ελληνικής αγοράς να μένει ανοικτό για λίγες ακόμη ώρες, ο ΠΑΟΚ θα εντείνει τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Σολέ (ο ατζέντης του είναι στη Θεσσαλονίκη) προκειμένου να έρθει σε μια συμφωνία με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή, έστω και για μονοετές συμβόλαιο.

Η Ζάλτσμπουργκ, όπως αναφέρουν από χτες αυστριακά ΜΜΕ, ναι μεν δεν υπολογίζει στον Σολέ, αλλά από την άλλη δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου για έναν χρόνο και την παραχώρηση του με τη μορφή δανεισμού, την ίδια ώρα που στην Τούμπα πιέζουν ώστε ο ποδοσφαιριστής να έρθει ως ελεύθερος από την ομάδα του.

Μπορεί το καλοκαίρι για ένα διάστημα να προπονήθηκε με τη Λίφερινγκ (συνεργαζόμενη ομάδα) και να μη δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα για τους αγώνες στο Champions League, ωστόσο πρόσφατα επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας υπό τις οδηγίες του Πεπ Λίντερς.

Ποιος είναι ο Ουμάρ Σολέ

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός είναι γεννημένος το 2004, στην πόλη Μελούν της βορειοκεντρικής Γαλλίας. Πέρασε από όλα τα ηλικιακά κλιμάκια και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Λαβάλ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Τον Ιανουάριο του 2018, η Λυών τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού και έξι μήνες αργότερα τον αγόρασε αντί 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Μπορεί στην πρώτη ομάδα της Λυών να αγωνίστηκε μόλις 4 φορές, μπορεί ένας σοβαρός τραυματισμός το 2020, όταν και υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες, να έβαλε φρένο στην ανοδική πορεία του, ωστόσο όλα αυτά δεν απέτρεψαν την Ζάλτσμπουργκ να δαπανήσει 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, το καλοκαίρι του 2020.

Έκτοτε, έχει καταγράψει συνολικά 106 συμμετοχές με 4 γκολ και 5 ασίστ με τους «ταύρους» της Αυστρίας.

Ο Σολέ είναι διεθνής και με όλα τα μικρά ηλικιακά κλιμάκια της Γαλλίας, ενώ μέσα από τις εμφανίσεις του με την Ζάλτσμπουργκ, προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα