Stoiximan Super League: Το «παράθυρο» για τους «κομμένους» του Big 5

Newsroom
Στάνκοβιτς και Σαμάτα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

bet365

Η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με ΑΕΚ, Άρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να έχουν ακόμα στο ρόστερ παίκτες που δεν υπολογίζονται και οι οποίοι για να αποχωρήσουν θα πρέπει να βρουν ομάδα από χώρες των οποίων η αγορά παραμένει ανοικτή.

Έπεσε η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου στην Ελλάδα, με τους συλλόγους να μπορούν πλέον να προχωρήσουν μόνο σε απόκτηση ελεύθερων ποδοσφαιριστών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στα ρόστερ των ομάδων έχουν μείνει και παίκτες οι οποίοι δεν υπολογίζονται. Στις ομάδες του Big-5 συγκεκριμένα υπάρχουν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές σε κάθε σύλλογο που βρίσκονται εκτός πλάνων, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βρουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους.

Αυτοί πλέον θα πρέπει να ψάξουν να βρουν πρόταση από σύλλογο χώρας όπου το μεταγραφικό «παράθυρο» παραμένει ανοικτό για μερικές μέρες ακόμα, όπως μεταξύ άλλων σε Ρωσία, Τουρκία, Σερβία, Μεξικό, Ισραήλ και ΗΑΕ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη σχετική λίστα των συλλόγων των Big-5:

ΑΕΚ

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Ο Αυστριακός γκολκίπερ «κόπηκε» πριν την έναρξη της προετοιμασίας καθώς είχε αποφασιστεί ότι δεν θα υπολογιζόταν. Το συμβόλαιό του έχει ισχύ για ακόμη ένα χρόνο. Πρόταση δεν βρήκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει ανενεργός τουλάχιστον ως τον Γενάρη. Τότε θα φανεί αν και εφόσον μπορεί να αποχωρήσει ως ελεύθερος αν βρει πρόταση.

Ροδόλφο Πισάρο: Η μεταγραφική περίοδος στο Μεξικό είναι ανοικτή ως το Σάββατο και μέχρι τότε υπάρχουν ελπίδες να βρει πρόταση και να αποχωρήσει. Μέσα στο καλοκαίρι βρέθηκε κάποια στιγμή κοντά στη Χουάρες, αλλά τελευταία στιγμή δεν προχώρησε. Μένει να φανεί αν τελευταία στιγμή καταφέρει να βρει κάτι από την πατρίδα του και αποτελέσει παρελθόν, με την ΑΕΚ να πετάει από πάνω της σε αυτήν την περίπτωση ένα βαρύ συμβόλαιο.

Αρης

Ρούμπεν Πάρντο: Το σενάριο αποδέσμευσης δεν συγκέντρωσε πιθανότητες, το δε αντίστοιχο του δανεισμού μάλλον «σκόνταψε» στις όποιες προοπτικές παρουσιάστηκαν στον Ισπανό μέσο, κι έτσι – παρότι δεν είναι στο πλάνο του Άκη Μάντζιου – αν δεν προκύψει… βόμβα μεγατόνων ο 32χρονος μέσος παραμένει στο ρόστερ με ανενεργό ρόλο.

Μιχάλης Παναγίδης: Μέχρι πρότινος ήταν υπό συζήτηση το ενδεχόμενο δανεισμού του σε ομάδα της Κύπρου καθώς το ενδιαφέρον συλλόγων της Superleague 2 δεν «γοήτευσε» τον αθλητή. Τελικώς, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στην ομάδα αλλά όχι με τον περσινό ρόλο όπου έπαιζε στα επιθετικά άκρα αν και η φυσική θέση του είναι στον άξονα ως «8αρι».

Ο Ανδρούτσος του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός

Θανάσης Ανδρούτσος: Υπήρξε μία περίοδος όπου ο διεθνής δεξιός μπακ ήταν βασικός στον Ολυμπιακό. Κυρίως από την περασμένη σεζόν και έπειτα ο 27χρονος Ανδρούτσος δεν ήταν στα βασικά πλάνα του συλλόγου. Έχοντας 121 αγώνες με 5 γκολ στο ενεργητικό του στον Ολυμπιακό αναζητά σύλλογο ως επί το πλείστον στο εξωτερικό.

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς: Η Ρουμπίν Καζάν τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού το περασμένο καλοκαίρι και είχε και οψιόν αγοράς για να τον κρατήσει με κανονική μεταγραφή ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Ραντζέλοβιτς στα 27 του τα τελευταία χρόνια πηγαίνει ως δανεικός σε Ισπανία και Ρωσία και εάν δεν βρεθεί ομάδα να τον αγοράσει θα δοθεί ξανά δανεικός, με τα σερβικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Βοϊβοντίνα.

Παναθηναϊκός

Μπένιαμιν Βέρμπιτς: Έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω της συμμετοχής του στο Euro με την Σλοβενία και δεν μπόρεσε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντιέγκο Αλόνσο. Η έλευση των Πελίστρι και Τετέ δημιούργησε «συμφόρηση» στις θέσεις των εξτρέμ με αποτέλεσμα εκείνος και ο Αϊτόρ να «κοπούν» από τον Ουρουγουανό τεχνικό. Δεν μπόρεσε στην μεταγραφική περίοδο να βρει ομάδα για να αποχωρήσει (παρ' ότι βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του), η οποία θα κάλυπτε τα ζητούμενα τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον ίδιο, παρ' ότι υπήρξαν ενδιαφερόμενοι (π.χ. ΑΠΟΕΛ) και τώρα οι επιλογές του είναι περιορισμένες.

Τόνι Βιλένα: Ήταν από την αρχή στην φετινή προετοιμασία της ομάδας και ο Ντιέγκο Αλόνσο αποφάσισε να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία, μετά τις κακές εμφανίσεις του την περασμένη σεζόν. Δυστυχώς, ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να την αρπάξει κι έτσι μετά από τρεις συμμετοχές κόπηκε από τον Ουρουγουανό κόουτς. Δυστυχώς το «παχυλό» συμβόλαιο που έχει με το «τριφύλλι» (λήγει το καλοκαίρι του 2027), το οποίο ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ, δυσκόλεψε τη ζωή τόσο της ομάδας όσο και τη δική του στην προσπάθεια ανεύρεσης μίας νέας επαγγελματικής στέγης.

Λάζλο Κλεϊνχέισλερ: Ο δανεισμός του στην Χάιντουκ Σπλιτ, η συμμετοχή του στο Euro και η έλευση του νέου προπονητή της ομάδας, Ντιέγκο Αλόνσο δεν έμελλε να αλλάξουν το στάτους του 30χρονου Ούγγρου επιθετικού μέσου (έχει συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2026). Εκείνος βρέθηκε εξ' αρχής να μην υπολογίζεται, ωστόσο παρά τον χρόνο που είχε μπροστά του δεν μπόρεσε να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Αλεσίς Τρουιγιέ: Ο 23χρονος Γάλλος μέσος πέρασε την περσινή χρονιά στον Βόλο πραγματοποιώντας 26 εμφανίσεις και σκοράροντας ένα γκολ. Από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στη ομάδα ήταν σαφές ότι θα έπρεπε και πάλι να αναζητήσει αλλού την τύχη του, μπαίνοντας και στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του με κείνη. Ωστόσο, η προσπάθεια που έγινε δεν απέφερε καρπούς με αποτέλεσμα να παραμείνει στο ρόστερ των «πρασίνων».

Ρούμπεν Πέρεθ: Ο 35χρονος Ισπανός μέσος δεν καλύπτει τα «θέλω του Ντιέγκο Αλόνσο και του έχει μεταφερθεί να βρει πρόταση και να αποχωρήσει. Το γεγονός ότι αποτελεί όμως θετική επιρροή στα αποδυτήρια, κάνει την περίπτωσή του να μην λογίζεται ως «πρόβλημα». Ο έμπειρος χαφ που ανήκει στους πράσινους από το καλοκαίρι του 2021 έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο.

Ο Βέρμπιτς του Παναθηναϊκού

ΠΑΟΚ

Aλί Σαμάτα: Ο Τανζανός επιθετικός δεν υπολογίζεται ούτε ως τέταρτος φορ, μετά τις μεταγραφές των Φεντόρ Τσάλοφ και Τάρικ Τισουντάλι, από νωρίς έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας, με την Ομόνοια να πλησιάζει πολύ κοντά στην απόκτηση του, αλλά τελικά να ναυαγεί η μεταγραφή του στην κυπριακή ομάδα. Το ενδιαφέρον της Μακάμπι Χάιφα ήταν περισσότερο φιλολογικό και το θέμα του παραμένει ανοικτό μέχρι και τις επόμενες ημέρες που κλείνουν πλέον όλες οι μεταγραφικές αγορές.

Μάριος Τσαούσης: Επιστρέφοντας από τον δανεισμό του στον ΠΑΣ παραμένει απλά και προπονείται με την ομάδα, δεν είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου, υπάρχουν φήμες για εκ νέου δανεισμό στην ομάδα των Ιωαννίνων.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα