ΠΑΟΚ – Ντέγιαν Λόβρεν: Μια top class μεταγραφή με υπογραφή Ιβάν Σαββίδη

ΠΑΟΚ – Ντέγιαν Λόβρεν: Μια top class μεταγραφή με υπογραφή Ιβάν Σαββίδη

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ – Ντέγιαν Λόβρεν: Μια top class μεταγραφή με υπογραφή Ιβάν Σαββίδη

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το παρασκήνιο της σπουδαίας μεταγραφής του Ντέγιαν Λόβρεν από τον ΠΑΟΚ, που κατάφερε και ενισχύεται για τα εγχώρια παιχνίδια με έναν top class αμυντικό.

Η μεταγραφή του Ντέγιαν Λόβρεν ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τον ΠΑΟΚ και τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να κλείσουν την «μαύρη τρύπα» στη θέση του στόπερ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, έστω και στο… 90’ των μεταγραφών, έκλεισαν την «τρύπα» στην άμυνά τους, που τόσο πολύ είχε αγχώσει πολλούς εντός και εκτός οργανισμού, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη έναν ποδοσφαιριστή αξίας με γεμάτες σεζόν (εξαίρεση η τελευταία του στη Λυών) στο υψηλότατο επίπεδο, με παραστάσεις από τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, Champions League και μια τροπαιοθήκη γεμάτη από μετάλλια και κύπελλα.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν, έστω και στα 35 του (γεννημένος στις 5 Ιουλίου του 1989), είναι μια μεγάλη μεταγραφή. Με την υπογραφή του Ιβάν Σαββίδη. Θεωρητικά οι «ασπρόμαυροι» έψαχναν απεγνωσμένα τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών το «μπακ απ» του Τόμας Κεντζιόρα μόνο για τα εντός συνόρων παιχνίδια, καθώς από τις 4 Σεπτεμβρίου είχε κλείσει η ευρωπαϊκή λίστα. Η αναζήτηση έφερε στο προσκήνιο αρκετά ονόματα, με τελευταίο αυτό του Ουμάρ Σολέ, περιπτώσεις που δεν προχώρησαν, ωστόσο στο φινάλε των μεταγραφών ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ κατάφερε και έφερε ένα πολύ «βαρύ» όνομα στο ελληνικό πρωτάθλημα και τώρα μένει να ετοιμαστεί από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ιβάν Σαββίδης κάλεσε χτες στο Πόρτο Καρράς τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τα στελέχη της ΠΑΕ σε μια πολύωρη συνάντηση που ασφαλώς και εμπεριείχε πολύ κουβέντα για τις μεταγραφές. Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου» έδειξε αποφασισμένος να πει την τελευταία κουβέντα. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

Ιβάν Σαββίδης και Ραζβάν Λουτσέσκου στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής

Κάπως έτσι ο ρόλος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Ντέγιαν Λόβρεν αποδείχθηκε καθοριστικός. Όπως διαβάσατε από χτες το βράδυ οι Γάλλοι πίεζαν τον Κροάτη ποδοσφαιριστή να λύσει το συμβόλαιο του χαρίζοντας ένα μεγάλο ποσό από τα συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ που είχε να λαμβάνει μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η συμφωνία Λυών-Λόβρεν προέβλεπε μηνιαίες απολαβές ύψους 400.000 ευρώ, ποσό που καθιστούσε τον 35χρονο αμυντικό ως τον τρίτο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας.

Με παρέμβαση του Σαββίδη ο «Δικέφαλος» έριξε στο τραπέζι μια πρόταση για διετές συμβόλαιο, με απολαβές 800.000 ευρώ (συν μπόνους) την πρώτη χρονιά και 700.000 ευρώ (συν μπόνους) τη δεύτερη, καταφέρνοντας να πείσει τον Κροάτη στόπερ να πει το «ναι» και τώρα να ετοιμάζει τις βαλίτσες για το ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ φέρνει στην Τούμπα έναν ποδοσφαιριστή που στο παρελθόν έχει γράψει μεταξύ άλλων,185 συμμετοχές με τη φανέλα της Λίβερπουλ, 135 συμμετοχές με τη Λιόν (σε δυο θητείες), 63 συμμετοχές στη Ζενίτ και 57 συμμετοχές στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ έχει «γράψει» στο βιογραφικό του και 78 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Κροατίας.

Κι όλα αυτά για να αποτελεί την εναλλακτική λύση στη θέση του δεξιού στόπερ, καθώς δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.