ΠΑΟΚ: Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν… μιλήσει ο Σαββίδης

ΠΑΟΚ: Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν… μιλήσει ο Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το χθεσινό μεταγραφικό θρίλερ του ΠΑΟΚ που απέκτησε τον Λόβρεν με τον Ιβάν Σαββίδη να πρωταγωνιστεί από πολλές πλευρές.

Ήταν η τελευταία ημέρα των μεταγραφών και ο Ιβάν Σαββίδης -ξαφνικά- αποφάσισε να καλέσει τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στη Χαλκιδική. Είχε να τους δει από κοντά (μαζί και τον Λουτσέσκου) πέντε χρόνια! Υπήρχε περίπτωση μία τέτοια συνάντηση να μην έφερνε καλά νέα για τον ΠΑΟΚ;

Θυμίζω ότι ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ, ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος όλων των εποχών, έχει αποφασίσει από το 2020 και τον κορονοϊό, να αλλάξει τη ζωή του, να σταματήσει τα ταξίδια και να απομονωθεί. Κάθε χρόνο μένει δέκα περίπου μήνες στη φάρμα του στο Ροστόφ και δύο μήνες στη Χαλκιδική, όπου βέβαια μέχρι πρόσφατα δεν δέχονταν κανέναν! Κι όμως την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου του 2024 και μετά από τόσα χρόνια, κάλεσε Γκοντσάρεβα, Κυριάκο, Φωτιάδη, Καρυπίδη και φυσικά τον Λουτσέσκου, εκτιμώ και για να αλλάξει το κλίμα που είχε βαρύνει τώρα τελευταία με αφορμή και τα μεταγραφικά.

Όταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ρώτησε τον Λουτσέσκου… «τι θέλεις» ήταν πλέον απολύτως βέβαιο ότι οι πρωταθλητές θα έκλειναν καλά και αυτή την μεταγραφική περίοδο. Αναρωτιόμουν και προχθές Είναι δυνατόν να μην πάρει στόπερ ο ΠΑΟΚ; Αν είναι δυνατόν αυτός ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ που έχει δυναμώσει τόσο πολύ στην επίθεση, να μείνει εκτεθειμένος πίσω, τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά. Εννοείται ότι όταν φθάνεις στην τελευταία μέρα, όλα είναι πιθανά, αφού ακόμη και αν τρέξεις μπορεί να μην προλάβεις. (Μόνο στον ΠΑΟΚ ξέρουν τι αγωνία τράβηξαν χθες το βράδυ ώστε στο παρά ένα να είναι όλα έτοιμα για τον Λόβρεν). Υπήρχαν και άλλα θέματα…

Την τελευταία μέρα των μεταγραφών εννοείται ότι θα πρέπει να πάρεις κάποια ρίσκα. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τέλεια και βάσει σχεδιασμού. Στον ΠΑΟΚ έπρεπε να «πληρώσουν» την καθυστέρηση στην αντικατάσταση των στόπερ που ήξεραν ότι θα φύγουν μέσα στον Αύγουστο. Κάπως έτσι έπρεπε ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του να αποφασίσουν ποιο ρίσκο θα «κουβαλούσαν».

- Θα πάρουμε τον Σολέ με τόσους τραυματισμούς;

- Θα πάρουμε τον Λόβρεν των 35 ετών με την τόσο μεγάλη απραξία των οκτώ μηνών;

- Δεν θα πάρουμε κανέναν και θα πάμε με τόσα λίγα στόπερ για τέσσερις μήνες;

Αυτός ο χθεσινός Σαββίδης, που κάλεσε κοντά του την ΠΑΕ και τον Λουτσέσκου και εμφανίστηκε με τόσο μεγάλη αποφασιστικότητα, ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση χθες να ακολουθούσε τον τρίτο δρόμο. Όταν μάλιστα στον ΠΑΟΚ έμαθαν ότι ο Λόβρεν δεν έπαιζε στη Λυών από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και μετά επειδή ο ίδιος αρνήθηκε να πάει στην Μπεσίκτας, τότε όλα έγιναν πιο ξεκάθαρα όσον αφορά στην επιλογή τους. Το θρίλερ βέβαια δεν τελείωσε εκεί…

Ο Σαββίδης αποφάσισε να πάρει τον Λόβρεν, αλλά ο Κροάτης είχε να παίρνει από τη Λυών δύο εκατομμύρια ευρώ για τη φετινή σεζόν. Οι Γάλλοι κρύβονταν για να οδηγήσουν την υπόθεση σε ένα πιεστικό φινάλε, ο χρόνος περνούσε και τα περιθώρια στένευαν με τον Ιβάν Σαββίδη να κάνει την κίνηση που θα ξεκλείδωνε και πάλι την υπόθεση. Έδωσε στον παίκτη διετές συμβόλαιο, ισορρόπησε οικονομικά την κατάσταση για όλες τις πλευρές και πρόσφερε στον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου έναν πολύπειρο στόπερ για να ενισχύσει την ομάδα -αρχικά- στα ελληνικά παιχνίδια. Σιγά μην άφηνε ο Σαββίδης τον ΠΑΟΚ εκτεθειμένο, σιγά μην άφηνε την ομάδα στο έλεος του οποιουδήποτε άλλοθι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μετά από κακές βραδιές και ήττες.

Εννοείται ότι και πάλι υπάρχει ένα ρίσκο. Για κάθε 35άρη που έρχεται και έχει κάνει πολύ μεγάλη καριέρα, παραμονεύει ο κίνδυνος του μικρού κινήτρου, ή να μας δει σαν… χωριό που δεν έχει ποδοσφαιρική οργάνωση, όραμα και στόχους. Στο χέρι του ΠΑΟΚ είναι (Λουτσέσκου και ομάδας) ΑΝ ο Λόβρεν έχει κάποιο τέτοιο «πρόβλημα» να του δείξουν ότι… «εδώ υπάρχει μία πολύ οργανωμένη ομάδα υψηλού επιπέδου που όπως τον Τάισον έτσι και εσένα μπορεί να σε αναγεννήσει και να σε κάνει να αγαπήσεις τον ΠΑΟΚ, τον κόσμο, την Τούμπα και κάθε τι ασπρόμαυρο στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο».

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ κλείνει τις μεταγραφές του με την απόκτηση των: Καμαρά, Μπακαγιόκο, Σορετίρε, Τσάλοφ, Τισουντάλι, Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ, Κεντζιόρα, Θυμιάνη και Τσιφτσή!

Ε… Οκ!

*Κάτι που θυμήθηκα: Τοποθέτηση ΠΑΕ ΑΕΚ πριν από μέρες για τον Λουτσέσκου που φώναζε για όσα έγιναν στο Περιστέρι: «Δεν τον έχετε ενημερώσει ρε καρντάσια για το ποιος έφτιαξε τους νέους πίνακες της διαιτησίας ή δεν ξέρετε». Δηλαδή οι κιτρινόμαυροι τι θέλουν να μας πουν; Ότι όποιος ηγείται της ΕΠΟ πρέπει οπωσδήποτε και απαραίτητα να ελέγχει και τους πίνακες διαιτητών; Το γνωρίζουν καλά αυτό; Το ξέρουν ως κάτι αυτονόητο; Είναι κάτι που… γίνονταν και το παραδέχονται; Πόσα αυτογκόλ ακόμη μαζί με τις άλλες αντιδράσεις για τους πίνακες και τη στενοχώρια για τους «υιοθετημένους» που κόπηκαν; Τέλος πάντων… γνωρίζουμε τι συνέβαινε, γιατί πρέπει να μας το υπενθυμίζουν με τέτοιες αντιδράσεις σε κάθε ευκαιρία;

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.