Το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε το αίτημα της «Δομής εις το όνομα του Άλκη»

Newsroom
Ο Άλκης

bet365

Το διαδραστικό πρόγραμμα με τη μορφή εργαστηρίου δεξιοτήτων που είχε καταθέσει η «Δομή εις το όνομα του Άλκη» είναι μεταξύ των πέντε που επιλέχθηκαν από το Υπουργείο Παιδίας και μπαίνει στην έκτη τάξη των Δημοτικών Σχολείων με σκοπό τη σημασία της συνύπαρξης στον αθλητισμό.

Η εισαγωγή σεμιναρίων τα οποία θα τονίζουν τη σημασία της συνύπαρξης στον αθλητισμό στα Δημοτικά Σχολεία αποτέλεσε έναν από τους κύριους στόχους της «Δομής εις το όνομα του Άλκη». Προς αυτήν την κατεύθυνση, τα μέλη αυτής εκπόνησαν και παρουσίασαν συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Υπουργείο Παιδείας και τελικώς αυτό επιλέχθηκε μεταξύ των πέντε που θα διδάσκονται από τους δασκάλους σε μαθητές της 6ης Δημοτικού στο δίμηνο Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2025.

«Βάσει των ανωτέρω, εισηγούμαστε θετικά, ως προς το αίτημα του φορέα «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το όνομα του Άλκη» για την έγκριση του Προγράμματος Καλλιέργειας Δεξιοτήτων: «Εγώ, ο οπαδός του αθλητισμού και του πολιτισμού», που απευθύνεται στους/στις μαθητές/-τριες της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού σχολείου, όλων των σχολικών μονάδων Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης της χώρας και την ένταξή του στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π», ανέφερε η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στα μέλη της Δομής η οποία προχώρησε στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης.

«ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1ο ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΣΕ Η ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! Το κείμενο παραπάνω μας κοινοποιήθηκε από το Ι.Ε.Π. (του Υπουργείου Παιδείας) και πλέον τα παιδιά της ΣΤ' τάξης - μιας κομβικής ηλικίας - θα έχουν την ευκαιρία με ένα εξειδικευμένο 7ωρο, διαδραστικό πρόγραμμα με τη μορφή εργαστηρίου δεξιοτήτων να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της συνύπαρξης, στον αθλητισμό και όχι μόνο... Η συγκίνηση μας είναι μεγάλη.
Από τις πρώτες ημέρες που εμπνευστήκαμε τη Δομή, αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα, η Παιδεία και πρωτίστως η Πρωτοβάθμια, ήταν το κύριο πεδίο των δράσεων που οραματιζόμασταν, για το αύριο της κοινωνίας
Πλέον αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά Πανελλαδικά!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα