Άρης: Η μάχη της Κρήτης δίνει ώθηση…

Άρης: Η μάχη της Κρήτης δίνει ώθηση…

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Άρης: Η μάχη της Κρήτης δίνει ώθηση…

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το πολύ σημαντικό παιχνίδι της Κρήτης ανάμεσα στον Άρη και τον ΟΦΗ και διατυπώνει και ερωτήσεις της…μόδας για την ΔΕΑΒ.

Μπορεί άπαντες να είδαμε κάτι καλύτερο από την Εθνική που κερδίζει με τον τρόπο που μας έμαθε ο Γιοβάνοβιτς και στον Παναθηναϊκό, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ με καλύτερες ομάδες για αντιπάλους. Αν ασχολούμαι με την εθνική; Αρκετά σε επίπεδο…κουτσομπολιού και των γνωστών…μανατζερικών φημών. Θεωρώ όμως ότι ο Γιοβάνοβιτς και η φιλοσοφία του, ταιριάζει…γάντι σε αυτό που μπορεί να παίξει αυτή η εθνική με αυτούς τους παίκτες και παράλληλα ότι πολύ σύντομα καμιά 10ριά από όσους ήταν στα δύο τελευταία παιχνίδια θα μας χαιρετίσουν. Οι νίκες πάντα δημιουργούν ευχάριστο κλίμα από την άλλη τόσο όσο για να ξεγελαστούμε κάπως στο 15μερο των εθνικών ομάδων που μόνο όφελος είχαμε ότι μπορέσαμε να πάμε αμέριμνοι σε μία κοινωνική υποχρέωση (σ.σ. Νίκο, Χρύσα να σας ζήσει η Ευσταθία!!!).

Για αυτό και μόνο τον λόγο δεν λέω το πόσο βαρέθηκα. Φαντάζομαι άπαντες θέλετε επιστροφή στην δράση και δεν εννοώ μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στα άλλα μεγάλα όπως την καψούρα μου το αγγλικό που μπορεί να βλέπεις non stop η μπάλα πάνω κάτω, ματσάρα του στυλ Φούλαμ- Ίπσουιτς και να μην θες να τελειώσει το παιχνίδι.

Εμείς οι παραδοσιακοί φυσικά γουστάρουμε τρελά ελληνικό πρωτάθλημα και…μόνο Άρη!

Δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον ενισχυμένο ΟΦΗ

Ο Άρης ταξιδεύει στην Κρήτη για την 4η αγωνιστική και το τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι του. Απέναντι σε μία ομάδα που παραδοσιακά τα δίνει όλα απέναντι στον Άρη και την δεδομένη χρονική στιγμή είναι από τις ομάδες που στην διακοπή φρόντισε να καλύψει πολλές από τις αδυναμίες της. Μετά την απόκτηση του Φούντα και την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, πήρε έναν έμπειρο Βούλγαρο τερματοφύλακα, έναν στόπερ και έναν φορ. Βέβαια σε αντίθεση με τον Άρη δεν δίστασε να πουλήσει 2 βασικούς παίκτες του στις αρχές του Σεπτέμβρη και αυτό προφανώς δεν το ήθελε ο Δέλλας. Ο ΟΦΗ την Κυριακή θα κάνει το παιχνίδι του, θα παίξει πίσω από την μπάλα και θα προσπαθήσει να κερδίσει το ματς όπως και πέρσι με το 3-2 να είναι από την μία μαγική εικόνα, από την άλλη 3 μέρες μετά τον αποκλεισμό του Άρη από τη Ντινάμο στα πέναλτι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Φέτος το παιχνίδι προφανώς και θα είναι δύσκολο, αλλά ο Άρης θεωρώ ότι θα έχει το πάνω χέρι. Πρέπει όμως να αποφύγει τα ατομικά λάθη, να δούμε αν θα έχει τον Μόντσου ή κάποιον άλλο δίπλα στον Σιφουέντες στα χαφ και αν για τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι θα είναι αυτός που θα παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και θα φέρει τον αντίπαλο σε δεύτερο ρόλο.

Αν ο ΟΦΗ δεν βολευτεί με την ισοπαλία, ο Άρης θα βρει χώρους, αλλά το ζητούμενο είναι η…ευστοχία. Παράγοντας σίγουρα του παιχνιδιού ο Σιδηρόπουλος με τον Ζαμπαλά στο VAR και ελπίζω να μην δούμε τα…έργα των προηγούμενων 3 αγώνων. Προβλέπεται ωραίο παιχνίδι, πάντα είναι ωραία τα ματς των 2 και προφανέστατα ο Άρης θέλει τη νίκη για να συνεχίσει να υποστηρίζει ότι ο στόχος του είναι η τετράδα. Τα υπόλοιπα, εντός γηπέδου όπου αν ο Άρης καταφέρει να βγει νικητής στην μάχη της Κρήτης, τότε η ώθηση και ενόψει ντέρμπι θα είναι μεγάλη.

ΥΓ1. Στην Ελλάδα δεν βαριέσαι ποτέ! Στο ελληνικό ποδόσφαιρο η κυβέρνηση έκλεισε για 2 μήνες τα γήπεδα, πήρε μία σειρά από μέτρα για την βία μετά από την δολοφονία Λυγγερίδη σε χώρο ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ και μάλιστα γηπέδου βόλεϊ. Αρκετές ομάδες ως τώρα έχουν τιμωρηθεί. Άλλες σωστά για ρίψη πχ κροτίδων εντός γηπέδου ή μπουκάλια που πέτυχαν αντιπάλους και άλλες τελείως παράλογα όπως ο Άρης για ένα καρεκλάκι στο ταρτάν του Περιστερίου. Το θέμα είναι όμως άλλο. Παίρνεις όλα αυτά τα μέτρα με αφορμή ένα περιστατικό προφανώς πολύ σοβαρό καθώς δολοφονήθηκε ένας αστυνομικός εν ώρα καθήκοντος. Έχουν προηγηθεί οι δολοφονίες του Τόσκο και του Άλκη και πάλι εκτός γηπέδου, παλαιότερα ο Νάσος, ο Φιλόπουλος, τελευταίος ο Μιχάλης. Όλα περιστατικά εκτός γηπέδων, όπως και πολλά ακόμα που ευτυχώς δεν υπήρξε θάνατος. Και διαβάζεις με θριαμβολογία μάλιστα ότι για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το Περιστέρι μετά το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ η ΔΕΑΒ δηλώνει αναρμόδια γιατί συνέβησαν εκτός γηπέδου!!! Όπως αναρμόδια ήταν και για το ΠΑΟΚ-Σάμροκ επίσης εκτός γηπέδου, άσχετα αν πήγαιναν να μπουν μέσα! Άντε πείτε εσείς τώρα. Τι μας λέει ο νομοθέτης σε αυτή την περίπτωση και ενώ ο λόγος που νομοθέτησε ήταν επεισόδια εκτός γηπέδου; Τι ψάχνω να βρω θα μου πεις. Έλα ντε…

ΥΓ2 Όσοι τα 2 τελευταία χρόνια βιάζονται με την ομάδα του Καστρίτη πάνε…κουβά στο τέλος. Και ελλιπέστατος ήταν ο Άρης και άλλο level η Χάποελ. Το θέμα είναι να είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας απέναντι στους…γονδολιέρηδες στην έναρξη του Eurocup.

ΥΓ3 Αν έρχεται ο Ζερβίνιο στον Άρη είναι 35 χρονών βετεράνος. Αν έρχεται όμως ο Λοβρέν σκάνε βόμβες. Τόσες πολλές που ξεχνάμε να πούμε ότι τελευταία φορά έπαιξε πριν 230 μέρες, 8 μηνάκια δηλαδή. Η μαγική στιγμή πάντως στη Νύφη του Θερμαϊκού είναι όταν ακούς τους ίδιους ανθρώπους που ξεφώνιζαν και ξεφωνίζουν τον Βίντα, να αποθεώνουν τον Λοβρέν. Όμορφη Θεσσαλονίκη, που έλεγε και ο Άρειανός Βασίλης Τσιτσάνης!

Υγ4 Χρωστάω σχόλιο για Παλέ και την συμφωνία που ο Άρης για μία ακόμα φορά αντί να πάρει όσα δικαιούται, απλά…γλιτώνει κάποια μικροποσά. Όλο το μυστικό είναι στην εμπορική χρήση, στη…νομή του σταδίου μετά από το τέλος ισχύος του προεδρικού διατάγματος που υπογράφηκε πριν 5 χρόνια και φέτος…ολοκληρώνεται. Θα επανέλθω πιο αναλυτικά και για το νέο Βικελίδης…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!