ΑΕΚ: Γέμισαν ξανά τα Σπάτα και εκτινάσσεται ο συναγωνισμός για την ενδεκάδα (vid)

ΑΕΚ: Γέμισαν ξανά τα Σπάτα και εκτινάσσεται ο συναγωνισμός για την ενδεκάδα (vid)

Δημήτρης Βέργος
Η προπόνηση της ΑΕΚ

bet365

Με την επιστροφή πλέον όλων των διεθνών, ο Ματίας Αλμέιδα προετοιμάζει την ΑΕΚ με το σύνολο του ρόστερ του για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και τον συναγωνισμό για μια θέση στο αρχικό σχήμα να αυξάνεται και πάλι.

Το διάστημα της διακοπής για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων δεν είναι και πολύ ευχάριστο για κανέναν προπονητή που έχει αρκετούς διεθνείς. Έτσι και για τον Ματίας Αλμέιδα καθώς καμιά δεκαριά παίκτες του απουσίαζαν λόγω των υποχρεώσεών τους με τις Εθνικές τους ομάδες. Όμως πλέον άπαντες επέστρεψαν στα Σπάτα και ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις της ΑΕΚ ενόψει της επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης.

Στις προπονήσεις εντάχθηκαν και οι διεθνείς που είχαν τα υπερατλαντικά και κουραστικά ταξίδια και συγκεκριμένα οι Πινέδα και Κάλενς, οι οποίοι είχαν υποχρεώσεις μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Πλέον ο «Πελάδο» έχει τους πάντες συγκεντρωμένους και επικεντρωμένους για το πρώτο ματς που ακολουθεί μετά τη διακοπή, την προσεχή Δευτέρα (16/9, 20:00) απέναντι στον Βόλο στην OPAP Arena.

Η έναρξη της προετοιμασίας είχε και ένα απρόοπτο με τον Λαμέλα να αποχωρεί με ένα χτύπημα από τη χθεσινή προπόνηση με συνέπεια ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός να μην προπονηθεί σήμερα και να είναι αμφίβολος για το δευτεριάτικο ματς, ενώ αντίστροφα για την επιστροφή μέσα στο προσεχές διάστημα μετράει και ο Μπρινιόλι, τη στιγμή που ο Μουκουντί ξεπερνά το πρόβλημα που τον άφησε εκτός Εθνικής Καμερούν καθώς προπονείται ανεβάζοντας συνεχώς ρυθμούς.

Τα Σπάτα λοιπόν γέμισαν ξανά και ο Αλμέιδα και οι παίκτες του ρίχνουν το βάρος στην επανέναρξη όπου οι νίκες σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις είναι το ζητούμενο πριν ξεκινήσουν τα πρώτα ντέρμπι της σεζόν. Όπως γίνεται αντιληπτό, με όλους τους παίκτες σε καλύτερα επίπεδα ετοιμότητας, ειδικά από τη μέση και μπροστά θα... πέσουν κορμιά για μια θέση στο αρχικό σχήμα, με τον συναγωνισμό να εκτινάσσεται εκ νέου. Κάτι επιθυμητό, όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο «Πελάδο».

Η πληρότητα του ρόστερ της ΑΕΚ, έτσι όπως διαμορφώθηκε, δίνει τη δυνατότητα στους κιτρινόμαυρους σε ορισμένες θέσεις μεσοεπιθετικά να διαθέτουν ακόμα και τρεις επιλογές. Αρκετές θέσεις θα «παίζονται» από τη μέση και μπροστά και ειδικά στον άξονα με τη θέση πίσω από την κορυφή της επίθεσης, αλλά και αυτή στο «οκτώ» να έχει αρκετούς διεκδικητές αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στον Βόλο.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για το «έξι» Σιμάνσκι και Γιόνσον θα διεκδικούν πάντα την παρουσία τους στο αρχικό σχήμα και στο «οκτώ» οι Πινέδα και Λιούμπισιτς, αλλά και οι Περέιρα και Μάνταλος είναι οι επιλογές που μπορούν να προσφέρουν εκεί. Πίσω από τον επιθετικό πλην του Λαμέλα που τη δεδομένη στιγμή είναι αμφίβολος, υπάρχει ο Τσούμπερ, ο Λιούμπισιτς που έχει χρησιμοποιηθεί από τον Αλμέιδα εκεί, αλλά ακόμη και οι Περέιρα και Μάνταλος, ενώ στις δύο πτέρυγες οι Κοϊτά και Γκατσίνοβιτς αριστερά και οι Ελίασον και Άμραμπατ δεξιά με τον Φερνάντες μπαλαντέρ δίνουν επίσης μεγάλη ευελιξία στον «Πελάδο».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα