Ολυμπιακός: Μία τζούρα από τους έξι ξένους διεθνείς

Ολυμπιακός: Μία τζούρα από τους έξι ξένους διεθνείς

Ολυμπιακός: Μία τζούρα από τους έξι ξένους διεθνείς

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta κάποια μικρά, ενδιαφέροντα δεδομένα από την εικόνα των έξι διεθνών του Ολυμπιακού.

Είδα λίγο τις τελικές των δύο σέντερ φορ του Ολυμπιακού στα (επίσημα) παιχνίδια που έδωσαν με τις Εθνικές ομάδες τους στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Γιάρεμτσουκ είχε μία τελική, στο Ουκρανία-Αλβανία (1-2), στο οποίο ξεκίνησε βασικός. Έκανε κίνηση, πήρε την μπάλα από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή και σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Στρακόσια. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ είχε καλή αντίδραση και έδιωξε.

Ο Ελ Κααμπί είχε τρεις τελικές. Τις δύο στο Μαρόκο-Γκαμπόν (4-1) στο οποίο μπήκε αλλαγή κι έπαιξε 25 λεπτά. Η πρώτη ήταν το όμορφο γκολ, με την έξοχη κίνηση αλλά και την εξίσου έξοχη ασίστ του Ουνάχι (του ΠΑΟ). Και η δεύτερη ήταν παίρνοντας πάλι την μπάλα από θέση μέσα αριστερά, πιάνοντας ένα φαρμακερό σουτ, που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο άλλο παιχνίδι, στο Λεσότο-Μαρόκο (0-1), στο οποίο έπαιξε βασικός από την αρχή, ο στράικερ του Ολυμπιακού δεν ήταν το ίδιο παραγωγικός. Βρέθηκε μόνο μία φορά σε φάση να τελειώσει φάση, κι αυτή ήταν σε κεφαλιά (άστοχη) από εκτέλεση κόρνερ.

Τους παρακολουθούμε όλους τους διεθνείς! Δεν γίνεται αλλιώς. Οι παίκτες από παιχνίδι σε παιχνίδι μπορεί να επηρεαστούν, τόσο ψυχολογικά, όσο κι από πλευράς φόρμας. Και, ασφαλώς, όταν επιστρέφουν, τους βγαίνει και η κούραση από τα ταξίδια και τους αγώνες, που ειδικά στην Αφρική δεν γίνονται και στις καλύτερες γηπεδικές συνθήκες.

Ελ Κααμπί

Ο Κάρμο στα δικά του παιχνίδια με την Ανγκόλα, σε αγωνιστικούς χώρους ακατάλληλους για ποδόσφαιρο, έπαιξε με μακρινές πάσες και στους δύο αγώνες του, 90λεπτους και νικηφόρους (1-0 στην Γκάνα και 2-1 το Σουδάν). Συνολικά είχε 29 βαθιές πάσες (!!!), εκ των οποίων εύστοχες τις 15. Να προσέξουμε ότι στα έξι παιχνίδια στα οποία ο πανύψηλος στόπερ έχει παίξει με την Ανγκόλα, η Εθνική του ομάδα έχει παθητικό μόλις τρία γκολ, με συνολικά αποτελέσματα τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Στα δύο πιο πρόσφατα μάλιστα έπαιξε με τρεις πίσω κι ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού ήταν ο αριστερός στόπερ σε αυτή την άμυνα τριών.

Ο Πιρόλα ήταν κι αυτός ο αριστερός στόπερ, της Ιταλίας Κ21 στο 3-0 στη Νορβηγία. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του, από κάποια στιγμιότυπα που χάζεψα, ότι καθάρισε πολλά κόρνερ παίρνοντας τις κεφαλιές. Κατά τα άλλα, έκανε πάλι αυτό που ξέρει καλά, να βγει πρώτος στην μπάλα, ενώ μία στιγμή δεν ήταν η καλύτερη του, όταν βγήκε ψηλά, αλλά και πλάγια να μαρκάρει κι ο αντίπαλος έξω δεξιά του έσκασε μία ντρίμπλα και δη μάλλον εύκολα.

Στάμενιτς

Ο Στάμενιτς έκανε κι αυτός, όπως ο Κάρμο, δύο 90λεπτα με την Νέα Ζηλανδία, στα φιλικά στις ΗΠΑ με το Μεξικό και την Αμερική. Στο πρώτο έπαιξε οκτάρι, λίγο πιο πίσω και στο δεύτερο πάλι οκτάρι, αλλά λίγο πιο μπροστά. Μία πάσα για φάση που πέρασε στο 1-1 με τις ΗΠΑ ήταν πραγματικά ευφυής. Αλλά μου έκανε εντύπωση ότι και στα δύο ματς πήρε κίτρινη κάρτα. Όπως είχε πάει κίτρινες και στα δύο πρώτα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έτσι, έδωσα μία τζούρα, με κάποια ενδιαφέροντα νομίζω στοιχεία για τους πέντε ξένους διεθνείς του Ολυμπιακού.

Άσχετο: Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, ούτε ξέρω καθαρά το πώς και το τι, αλλά νομίζω ότι φέτος οι επιστροφές των τραυματιών παικτών στον Ολυμπιακό αργούν αρκετά. Προφανώς με το φόβο υποτροπών, αλλά κάτω από μήνα δεν έχει γυρίσει κανείς τραυματίας.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Συμφωνούμε όλοι ότι ο Ραντζέλοβιτς δεν ήταν αυτό που λέμε ο εξτρέμ που ονειρευόμαστε για τον Ολυμπιακό. Αλλά, αν είμαστε δίκαιοι, πρέπει να συμφωνήσουμε και ότι το ψωμί του το έβγαλε, στις περίπου δύο σεζόν, και κάτι παραπάνω, που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα».

Με τα δύο γκολ του (στο 4-0 με την Κράσνονταρ) και με το πέναλτι που κέρδισε (στο 2-0 με την Μπασάκσεχιρ) στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το γκολ του στον τελικό του Κυπέλλου, το 1-0 επί της ΑΕΚ στο Βόλο, τελευταίο Κύπελλο του Ολυμπιακού, το 2020.

Με τα άλλα τρία γκολ (ένα ξανά με την ΑΕΚ) και τις τέσσερις ασίστ του στο πρωτάθλημα.

Ρατζελοβιτς

Μακάρι κι άλλες μεταγραφές των 550.000 Ευρώ να έδιναν τουλάχιστον αυτά τα πράγματα. Και τέλος πάντων πήγε κι έπαιξε και με αξιοπρέπεια μία σεζόν στη Β΄Ισπανίας (Λεγκανές) και δύο σεζόν στη Ρωσία (Ουράλ και Ρούμπιν).

Με όπλα την ταχύτητα του και την μυρωδιά της φάσης, θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα. Νομίζω ότι λίγο το έχασε στο πνευματικό κομμάτι, προερχόμενος από ένα μικρό χωριό της Σερβίας και προσπαθώντας να προσαρμοστεί σε άλλα δεδομένα.

Παρεμπιπτόντως, ακόμη και τώρα ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει το 50% των δικαιωμάτων του. Για παράδειγμα, πάει η Παρτίζαν να τον αγοράσει σε ένα χρόνο, τα μισά λεφτά τα παίρνει η Βοϊβοντίνα, στην οποία υπέγραψε, και τα μισά ο Ολυμπιακός.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.