ΑΕΚ: Οι θέσεις που «παίζονται» σε άξονα και πίσω από τον φορ ενόψει Βόλου

ΑΕΚ: Οι θέσεις που «παίζονται» σε άξονα και πίσω από τον φορ ενόψει Βόλου

Δημήτρης Βέργος
Ο Λιούμπισιτς και ο Περέιρα τη στιγμή της αλλαγής για την ΑΕΚ

bet365

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελικές επιλογές που θα κάνει ο Ματίας Αλμέιδα στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, αλλά και στη θέση πίσω από την κορυφή της επίθεσης για το ματς με τον Βόλο στην OPAP Arena.

Η ΑΕΚ είχε πάει με ηρεμία στη διακοπή μετά το 0-3 στη Λιβαδειά και το ίδιο ήρεμα και αποφασιστικά θέλει να την βρει και η επανέναρξη στο δευτεριάτικο παιχνίδι με τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πρόγραμμα που «τρέχει» για την Ένωση στο ξεκίνημα μπορεί να είναι ευνοϊκό, όμως ήδη υπήρξε μια γκέλα με τη Λαμία και είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να χαθούν άλλοι βαθμοί στα παιχνίδια που ακολουθούν με Βόλο και Athens Kallithea πριν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ματίας Αλμέιδα το προηγούμενο διάστημα δούλεψε πάνω-κάτω με τη μισή ομάδα λόγω των απουσιών που είχε με τους διεθνείς παίκτες του, αλλά από χθες όλοι έχουν ενσωματωθεί ξανά στις προπονήσεις στα Σπάτα. Και ο συναγωνισμός πλέον εκτινάσσεται καθώς μεσοεπιθετικά το ρόστερ διαθέτει πολλές επιλογές με παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σε διαφορετικές θέσεις δίνοντας ευελιξία στον Αργεντινό κόουτς. Προέκυψαν βέβαια και προβλήματα καθώς μετά το χτύπημα του Λαμέλα ήρθαν και οι θλάσεις των Γκατσίνοβιτς και Οντουμπάτζο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελικές επιλογές που θα κάνει ο «Πελάδο» ενόψει Βόλου στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά και στη θέση πίσω από την κορυφή της επίθεσης. Ο Γιόνσον είναι ξανά διαθέσιμος και διεκδικεί τη θέση στο «έξι» μαζί με τον Σιμάνσκι, ενώ στο «οκτώ» και στη θέση πίσω από τον φορ με τον Πινέδα να προέρχεται από υπερατλαντικό ταξίδι και συνήθως να μην ξεκινάει μετά τις διεθνείς υποχρεώσεις του και τον Λαμέλα που είναι πιθανό να προφυλαχθεί, οι Λιούμπισιτς, Περέιρα, και Τσούμπερ διεκδικούν παρουσία στην ενδεκάδα.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Στρακόσα, ενώ στην τετράδα της άμυνας η λογική λέει πως δεν θα υπάρξουν διαφοροποίησεις με τους Πήλιο, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα, εκτός κι αν ο Καμερουνέζος στόπερ κριθεί σκόπιμο να μην ξεκινήσει λόγω των ενοχλήσεων που είχε αντιμετωπίσει τελευταία και βρεθεί ο Κάλενς σε αυτήν την περίπτωση στο κέντρο της άμυνας. Οι Κοϊτά και Ελίασον έχουν το προβάδισμα για τα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Λιβάι Γκαρσία, με τον Πιερό να αναμένεται να βρίσκεται στον πάγκο και ίσως κάνει και το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

@aekfc Frantzdy’s first day🟡⚫️ #aekfc #aekfcseason2024_2025 #Pierrot_14 #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - AEK FC
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα