Άρης: Ψάχνει την υπέρβαση στην επίθεση και περιμένει την απάντηση του Ρόμπιν Κουάισον

Άρης: Ψάχνει την υπέρβαση στην επίθεση και περιμένει την απάντηση του Ρόμπιν Κουάισον

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Κουάισον

bet365

Ο Άρης θέλει να ολοκληρώσει με εντυπωσιακό τρόπο τις φετινές μεταγραφικές κινήσεις του καθώς κατέθεσε επίσημη πρόταση στον 31χρονο διεθνή Σουηδό επιθετικό Ρόμπιν Κουάισον ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ελ Ετιφάκ, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια υπόθεση με υψηλότατο δείκτη δυσκολίας.

Από την επιλογή των «κίτρινων» είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν απλά να προσθέσουν έναν επιθετικό για την πλαισίωση του Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης αλλά να δημιουργήσουν συνθήκες έντονου εσωτερικού ανταγωνισμού και κυρίως να αναβαθμίσουν το ποιοτικό επίπεδο της επιθετικής γραμμής καθώς η αξία του Ρόμπιν Κουάισον είναι αναγνωρισμένη και φυσικά «μιλά» περισσότερο το γεγονός ότι είναι ενεργός παίκτης στην Εθνική Σουηδίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα και ο 31χρονος επιθετικός εξετάζει την προοπτική της Ελλάδας έπειτα από το διαζύγιό του με την Ελ Ετιφάκ και το γεγονός ότι δεν προχώρησαν οι επαφές για την επιστροφή του στο ιταλικό Πρωτάθλημα αλλά και οι αντίστοιχες που είχε με την Τραμπζονσπόρ. Μέχρι και… χθες το βράδυ, θεωρούταν εξαιρετικά πιθανό να μετακομίσει στην Τουρκία, φαίνεται όμως ότι αυτό το σενάριο πλέον δεν υφίσταται.

Ο Άρης προχώρησε στην κατάθεση επίσημης πρότασης προσφέροντας ουσιαστικά ένα ποσό άνω των 500.000 ευρώ και ήδη γνωρίζει ότι ο βασικός αντίπαλός του – στη διεκδίκηση του παίκτη – είναι από τα Εμιράτα και την Αίγυπτο. Προφανώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις προτάσεις αυτών των ομάδων και ειδικά μιας ομάδας της Αιγύπτου, ποντάρει όμως στην έντονη επιθυμία του παίκτη για επιστροφή στην Ευρώπη.

Βάσει των συζητήσεων που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών, το ζήτημα θα έπρεπε να είχε τελειώσει – θετικά ή αρνητικά – εντός του επόμενου 24ώρου αλλά ο παίκτης ζήτησε προθεσμία μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας περιμένοντας προφανώς κι άλλες προτάσεις. Το deadline του Άρη λήγει την ερχόμενη Τετάρτη με την προσδοκία ότι ο Κουάισον θα απαντήσει θετικά. Ο Σουηδός είναι εξάλλου η μία εκ των δύο βασικών επιλογών των «κίτρινων», γι’ αυτό το Gazzetta επέμενε ότι ο Σέρχιο Αραούχο δεν ήταν τίποτε περισσότερο από εναλλακτική επιλογή.

Αυτός είναι ο Κουάισον

Ο ποδοσφαιριστής προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ΑΙΚ Στοκχόλμης και στην επαγγελματική ομάδα αγωνίστηκε σε 63 παιχνίδια με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ. Τον Ιούλιο του 2014 η Παλέρμο επένδυσε ένα ποσό της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του και με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας μέτρησε 70 αγώνες με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ. Τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στη γερμανική Μάιντς έναντι 2.5 εκατ. ευρώ κι εκεί ουσιαστικά πέρασε τα καλύτερα επαγγελματικά χρόνια του με 34 γκολ και 12 ασίστ σε 130 παιχνίδια.

Με χρηματιστηριακή αξία περί των 13 εκατ. ευρώ, το 2021 βρήκε μεγάλο συμβόλαιο στην Ελ Ετιφάκ όπου σε 68 αγώνες σκόραρε 16 φορές αλλά έπειτα από τρία χρόνια αποφάσισε την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Αυτό εξάλλου τον έκανε διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά. Το μειονέκτημά του είναι ότι ο τελευταίος επίσημος αγώνας του χρονολογείται τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς οι τελευταίοι μήνες συνεργασίας του με την Ελ Ετιφάκ δεν ήταν και οι πλέον ευχάριστοι και για τις δύο πλευρές.

Το σπουδαιότερο για τον 31χρονο Σουηδό είναι ότι στο παρελθόν αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Κατά το Transfermarkt μέτρησε 113 παιχνίδια είτε ως μοναδικός φορ είτε ως δεύτερος φορ με 28 γκολ και οκτώ ασίστ. Σε 29 αγώνες έπαιξε πίσω από τον φορ, ως «10αρι», ενώ έχει χρησιμοποιηθεί σε 50 αγώνες ως αριστερός εσωτερικός μέσος είτε ως αριστερός winger. Σε 21 παιχνίδια έπαιξε και στη δεξιά πλευρά. Οι ρόλοι του άλλαξαν αναλόγως των απαιτήσεων των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε και το ότι ανταποκρίθηκε σ’ αυτούς, αναμφίβολα, υποδηλώνει και τον βαθμό ανθεκτικότητάς του.

Ο 31χρονος γεννήθηκε στη Στοκχόλμη, ο πατέρας του είναι Γκανέζος και άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Βέσμπι (2011). Στο ίδιο διάστημα κλήθηκε στην U19 της Σουηδίας, σύντομα, προωθήθηκε στην U20 όπου έπαιξε σε 20 αγώνες και από τον Ιανουάριο του 2013 είναι μέλος της πρώτης ομάδας των Σουηδών έχοντας 52 συμμετοχές και 14 γκολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα