ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Aντεξαν στο τεντωμένο σκοινί με κορυφαίους Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι

bet365

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είχαν ελάχιστες σπουδαίες ευκαιρίες στην Τούμπα και έμειναν στο 0-0 στο πρώτο εφετινό ντέρμπι της Stoiximan Superleague λόγω και των εκπληκτικών αποκρούσεων Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός παρατάχθηκαν στο χορτάρι της Τούμπας για το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στη Stoiximan Super League, το πρώτο χρονολογικά στην περίοδο, και από αυτά που παραδοσιακά κρύβουν σασπένς, θέαμα και έντονο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος τους.

Ενα αρχικό τεστ χαρακτήρα και δυνατοτήτων, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, έχοντας τις στιγμές του και πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες, Κοτάρσκι - Ντραγκόφσκι!

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Σε ό,τι αφορά το αποψινό ντέρμπι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέστρωσε το πλάνο του με τον Τάισον να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τους Μπακαγιόκο, Κόλεϊ να συμμετέχουν για πρώτη φορά στην αποστολή του «Δικεφάλου».
Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κοτάρσκι, οποίος μπροστά του - από δεξιά προς αριστερά - είχε τους Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη και Μπάμπα. Στα χαφ θα παίξουν Σβαμπ και Οζντόεφ. Ο Ζίβκοβιτς είναι σταθερός για το δεξιό άκρο της επίθεσης, ενώ το πρώτο δίλημμα που υπήρχε, για το ποιος εκ των Κωνσταντέλια και Μουργκ, θα πάρει φανέλα βασικού, απαντήθηκε με την ανακοίνωση της ενδεκάδας και τον 21χρονο Έλληνα μεσοεπιθετικό να ξεκινάει στο ματς.

Το δεύτερο είχε να κάνει με το ποιος θα ξεκινούσε στην κορυφή της «ασπρόμαυρης» επίθεσης, Τισουντάλι ή Τσάλοφ, μιας και ο Μπράντον Τόμας είναι απών.

Ο Μαροκινός επιθετικός ένοιωσε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση του «Δικεφάλου» και προτιμήθηκε να μείνει εκτός αποστολής, με τον Τσάλοφ να παίρνει θέση στην ενδεκάδα.

Από την πλευρά του ο Ντιέγκο Αλόνσο ξεκίνησε για πρώτη φορά μαζί στη μεσαία γραμμή τους Αράο και Μαξίμοβιτς, ενώ προτίμησε τον Βαγιαννίδη αντί του Κώτσιρα για το δεξιό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Ο Ντραγκόφσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Γεντβάι με τον Ίνγκασον (επιστροφή στην Τούμπα για τον Ισλανδό στόπερ) οι κεντρικοί αμυντικοί.

Μπροστά από τους Αράο και Μαξίμοβιτς ήταν ο Μπακασέτας, στα δεξιά της επίθεσης ο Τετέ, στο αριστερό άκρο ο Πελίστρι και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο τελευταίο λεπτό, αλλά μέχρι τότε οι «ασπρόμαυροι» ήταν πολύ ανώτεροι και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Επιλέγοντας στοχευμένα να πάνε όλο το ματς από την αριστερή πλευρά και χτυπώντας τους «πράσινους» στην αδυναμία του Βαγιαννίδη να παίξει άμυνα πάνω σε Τάισον και Μπάμπα, αλλά και δίχως καμία βοήθεια από τον Τετέ, οι γηπεδούχοι είδαν τον Ντραγκόφσκι να λέει «όχι» στον Σβαμπ (11’), με τον Αυστριακό να απειλεί δύο λεπτά και τον Μαξίμοβιτς να διώχνει σε κόρνερ

Στο 45’ ο Παναθηναϊκός την πιο μεγάλη στιγμή

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισάωρο, έφτιαξε πάλι με τον Μπάμπα τις προϋποθέσεις, αλλά το σουτ του Κωνσταντέλια δεν ήταν το καλύτερο, με τον Παναθηναϊκό να είναι σε παθητικό ρόλο και να μην μπορεί να κάνει ούτε μία οργανωμένη επίθεση. Κι όμως, το «τριφύλλι» βρήκε την πιο μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου μισού, χάρη στην κλάση του Ιωαννίδη, που πέρασε σαν σταματημένους Σβαμπ και Κεντζιόρα, ο Πελίστρι τα έκανε όλα σωστά εντός περιοχής, αλλά σούταρε βιαστικά όταν ένιωσε σίγουρος ότι μπορεί να νικήσει τον Κοτάρσκι.

Ισορροπημένο το β’ μέρος, χαμηλό τέμπο, λίγες στιγμές

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο μέρος με τον Τετέ να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι και τον ΠΑΟΚ να απαντάει με την άστοχη κεφαλιά του Σβαμπ μέσα από τη μικρή περιοχή. Μέχρι και το 60ο λεπτό το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, ήταν εμφανές ότι και οι δύο ομάδες περίμεναν βοήθεια από τον πάγκο. Ο… ξεχασμένος Σαμάτα, ελλείψει του Τισουντάλι που έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων, ήταν η πρώτη παρέμβαση του Λουτσέσκου. Ακολούθησαν οι Καμαρά και Ντεσπόντοφ, ενώ ο Αλόνσο έριξε στο ματς Ουνάι, Τζούρισιτς και Μαντσίνι.

Πριν αποχωρήσει από το ματς ο Τετέ απείλησε εκ νέου στο 68’ με τον Κοτάρσκι να αποκρούει, στη συνέχεια της φάσης ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το σώμα του, ενώ Νταγκρόφσκι σ’ ένα άτυπο «μπραντ ντε φερ» με τον Σβαμπ, αρνήθηκε το γκολ στο σουτ του Αυστριακού αρχηγού του «Δικεφάλου».

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η σειρά του Κοτάρσκι με τρομερή επέμβαση να πει «όχι» στο πλασέ του Ιωαννίδη στην τελευταία μεγάλη στιγμή του ντέρμπι που ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

MVP: Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι μοιράζονται τον τίτλο του πολυτιμότερου και για τις δύο ομάδες. Με τις αποκρούσεις τους, όποτε χρειάστηκε, κράτησαν ανέπαφες τις δύο εστίες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπάμπα έκανε τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ στο καλό διάστημα του. Το ίδιο και ο Αράο με τον Ιωαννίδη στο δεύτερο μισό του ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αφαντος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Τσάλοφ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να σκοράρει στην Τούμπα και να μείνει στο μηδέν μετά τον περασμένο Απρίλιο και το ματς με την Κλαμπ Μπριζ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σλάβκο Βίντσιτς από τη Σλοβενία έβγαλε εύκολα το ντέρμπι, δεν είχε τη δύσκολη φάση, στο 68’ ο Τετέ έπεσε πολύ εύκολα στη μεγάλη περιοχή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ είχε ένα πολύ καλό πρώτο μισό του ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και ισορρόπησε στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, δίκαιο σε γενικές γραμμές το 0-0.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76’ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (88’ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (67’ Σαμάτα)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ινγκασον, Γεβντάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Τετέ (79’ Ουνάι), Μπακασέτας (78’ Τζούρισιτς), Πελίστρι (78’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα