ΟΦΗ - Αρης 3-2: Super OΦΗ με τριάρα!

bet365

Σε ένα ματς γεμάτο από γκολ και φάσεις, με τρία πέναλτι, ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-2 του Άρη και πήρε τη 2η του νίκη στο πρωτάθλημα. Γιονγκ, Λαμπρόπουλος και Σαλτσέδο τα γκολ των νικητών! Δυο εύστοχα πέναλτι ο Μορόν.

Ο ΟΦΗ δείχνει ότι άλλαξε ρότα καθώς επικράτησε του Άρη στην Κρήτη με 3-2 έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Νους αλλά και με τον Έντι Σαλτσέδο να συστήνεται εντυπωσιακά στο ελληνικό κοινό ενώ οι «κίτρινοι» έδειξαν ότι δεν είναι καλά…

Οι Κρητικοί σημείωσαν τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους στο Πρωτάθλημα σκαρφαλώνοντας στην τετράδα της βαθμολογίας εν αντιθέσει με τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι έχουν ποιότητα αλλά όχι και τον τρόπο να την παρουσιάσουν. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Γιουνγκ, Λαμπρόπουλο, ο Άρης αξιοποίησε τα λάθη του Χατζηθεοδωρίδη για να μείνει ζωντανός και μετά το γκολ… ποίημα του Σαλτσέδο, δεν κατάφερε να βρει τρόπο για να μην φύγει με άδεια χέρια από το νησί πληρώνοντας και τα σοβαρά αμυντικά κενά.

Οι προπονητές απέφυγαν τα… πειράματα

Σε τέσσερις αλλαγές προχώρησαν οι προπονητές των δύο ομάδων στις αρχικές 11αδες τους συγκριτικά με τις επιλογές τους προ της διακοπής του Πρωταθλήματος. Μάλιστα, αυτές στον Άρη ήταν υποχρεωτικές καθώς η απουσία του Ούγκο Μάγιο έδωσε φανέλα βασικού στον Μάρτιν Μοντόγια στο δεξί άκρο της άμυνας πλαισιώνοντας τους Φρίντεκ (αριστερά), Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Καθώς ο Μόντσου έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, ο Νταρίντα επέστρεψε στο αρχικό σχήμα δίπλα στους Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία ενώ οι Σίστο, Ντιαντί και Μορόν συμπλήρωσαν το 4-3-3 των «κίτρινων».

Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε μία αλλαγή στον άξονα με την επιλογή του 19χρονου Αποστολάκη κάνοντας πιο επιθετική την τριάδα της μεσαίας γραμμής παρόντων των Φούντα, Μπαΐνοβιτς κρατώντας την τριάδα των Σενγκέλια, Νους και Γιουνγκ στην αντίστοιχη επιθετική. Η δεύτερη αλλαγή του ήταν στο δίδιμο των στόπερ με την επιλογή του Ματέους Μπρεσάν δίπλα στον Λαμπρόπουλο ενώ οι Χατζηθεοδωρίδης, Γκονζάλες έμειναν στα άκρα.

Με τρομερή ενέργεια ο ΟΦΗ και κενά ο Άρης

Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο κατευθυνόμενος από την εξαιρετική λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής του, την ταχύτητα και την ένταση που τον χαρακτήρισε και κυρίως το παιχνίδι του Τιάγο Νους ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε από την αριστερή πτέρυγα της ομάδας του εκθέτοντας τον Μάρτιν Μοντόγια. Οι Κρητικοί έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 8’ και στο 11’ με τους Φούντα, Γιούνγκ ενώ στο 18’ ο Μπράμπετς (μετά από λάθος του Μοντόγια) μάζεψε τα… απόνερα προ του Σενγκέλια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουνγκ (1-0) έπειτα από την ανατροπή του Νους από τον Μοντόγια ένα λεπτό νωρίτερα και αφού ο Αργεντίνος «χόρεψε» τον προσωπικό αντίπαλό του.

Εν αντιθέσει με το πλούσιο σε ενέργεια παιχνίδι του ΟΦΗ, ο Άρης ήταν υποτονικός και είχε πολλά κενά στο γήπεδο. Με αδυναμία στην προσωπική άμυνα, πολλούς χώρους στη μεσαία γραμμή αλλά και μια δυσλειτουργική επιθετική γραμμή πλην των προσπαθειών του Μανού Γκαρθία. Ο Πιόνε Σίστο φάνηκε μόνο στο 6ο λεπτό όταν επιχείρησε να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ με φαλτσαριστό σουτ από την αριστερή πλευρά αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Ο Λορέν Μορόν ήταν άφαντος και ο δραστήριος Ντιαντί έδωσε ενέργεια αλλά όχι ουσία και σίγουρα όχι τη σωστή πάσα σε μια κόντρα επίθεση (πέντε εναντίον δύο!) της ομάδας τους στο 39’. Στο ίδιο λεπτό ο Χουλιάν Κουέστα γλίτωσε την ομάδα του στο τετ α τετ με τον Νους. Κι έτσι οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Μορόν εκτέλεσε τρεις φορές αλλά ο Λαμπρόπουλος σκόραρε

Η πρώτη αντίδραση του Άκη Μάντζιου ήρθε με την αντικατάσταση του Κλέιτον Ντιαντί στην ανάπαυλα προσδοκώντας σε περισσότερη ουσία από τον Κίκε Σαβέριο και αλλάζοντας πλευρά στον Σίστο. Ο Άρης παρουσιάστηκε βελτιωμένος έχοντας κατοχή μπάλας και υπομονή στην κυκλοφορία αυτής με σκοπό τη δημιουργία προϋποθέσεων. Ο Λορέν Μορόν επίσης… μπήκε στο γήπεδο και είχε τρεις στιγμές έως το 54’ όπου οι δύο δεν βρήκαν στόχο και στην άλλη απέκρουσε ο Χριστογεώργος. Παρέμεινε όμως απρόσεκτος στην άμυνα κι αυτό αξιοποίησε ο ΟΦΗ κόντρα στη ροή του αγώνα. Οι Κρητικοί βρήκαν δεύτερο γκολ έπειτα από εκτέλεση φάουλ και την κεφαλιά του Βασίλη Λαμπρόπουλου από την καρδιά της περιοχής του Άρη (2-0, 57’).

Η «γκάφα» του Χατζηθεοδωρίδη και… 2-1

Ο Άκης Μάντζιος αντικατέστησε τους Νταρίντα, Σίστο με τους Μόντσου, Φετφατζίδη προσδοκώντας καλύτερη λειτουργία στην επίθεση και κυρίως, αναζητώντας τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι. Τελικώς, ο Χατζηθεοδωρίδης έδωσε αυτή τη δυνατότητα στο 67’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άρη η μπάλα χτύπησε υψωμένο χέρι του. Το πέναλτι καταλογίστηκε, ο Λορέν Μορόν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο Άρης έβαλε οξυγόνο στις μπουκάλες του μειώνοντας σε 2-1. Στο 72’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μοναδική στιγμή για την ισοφάριση έπειτα από κεφαλιά του Φαμπιάνο από το ύψος της μικρής περιοχής. Βλέποντας την ομάδα του να χωλαίνει στο γήπεδο, ο Τραϊανός Δέλλας έριξε στο παιχνίδι τους Μπάκιτς, Σαλτσέδο.

Η εικόνα του δεύτερου μέρους δεν είχε καμία σχέση με την αντίστοιχη του πρώτου. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να κρατήσει το προβάδισμα παίζοντας αμυντικά, ο Άρης έψαχνε διαδρόμους και στο 79’ ο Κίκε Σαβέριο πέταξε στα σκουπίδια μια μοναδική στιγμή όταν εντός περιοχής, από πλάγια θέση, δεν βρήκε στόχο.

Το γκολ… ποίημα του Σαλτσέδο

Ο Σαλτσέδο δεν ήθελε περισσότερα από δέκα λεπτά για να συστηθεί στο ελληνικό κοινό καθώς ο Κολομβιανός πέτυχε καταπληκτικό γκολ στο 83’ όταν πήρε την μπάλα εντός περιοχής, βρήκε τον ελάχιστο χρόνο που ήθελε για να εκτελέσει και με «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Στο 85’ έπειτα από νέο λάθος του Χατζηθεοδωρίδη ο οποίος κράτησε τον Λορέν Μορόν στην κίνησή του εντός περιοχής, ο Τάσος Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι. Και πάλι ο Ισπανός επιθετικός νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ μειώνοντας σε 3-2. Εκεί ο Άκης Μάντζιος έπαιξε τα ρέστα του ρίχνοντας και δεύτερο επιθετικό στο παιχνίδι, τον Άλβαρο Ζαμόρα, ο οποίος στο 94’ έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν προσπάθησε να εκτελέσει με προβολή αλλά η μπάλα – μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα του ΟΦΗ – βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.



Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Νους, Μπαΐνοβιτς, Αποστολάκης (ΟΦΗ), Νταρίντα, Μορόν (Άρης)

MVP: Ο Τιάγο Νους έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και ο Σαλτσέδο δεν ήθελε τίποτε περισσότερο από μια τελική προσπάθεια για αποδείξει την αξία του.

Στο ύψος τους: Ο Φούντας έδωσε ενέργεια στον ΟΦΗ και ο Χριστογεώργος ασφάλεια με τις αποκρούσεις του στις τελικές προσπάθειες των «κίτρινων». Ο Λορέν Μορόν ήταν άφαντος στο πρώτο ημίχρονο αλλά ουσιαστικός στο δεύτερο.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Κακό παιχνίδι από τον Μοντόγια, το ίδιο και από τον Νταρίντα. Ο Μπράμπετς έχει ευθύνη τόσο στο 2ο όσο και στο 3ο γκολ του ΟΦΗ. Για τους Κρητικούς, ο Χατζηθεοδωρίδης είχε κακές αντιδράσεις στο δεύτερο ημίχρονο με τα δύο πέναλτι που έκανε.

Η «γκάφα»: Αυτή του Χατζηθεοδωρίδη στο 66’ καθώς εκεί που ο Άρης έψαχνε τρόπο επιστροφής, το υψωμένο χέρι του και το πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στους «κίτρινους» να μειώσουν στο σκορ.

Το «στραγάλι»: Οι αποφάσεις του Τάσου Σιδηρόπουλου δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Οι ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο με τη διαφορά ότι ο ΟΦΗ είχε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος δείχνει ότι δεν είναι καλά.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Αποστολάκης (78’ Κουτεντάκης), Μπαΐνοβιτς, Φούντας (73’ Μπάκιτς), Νους (73’ Σαλτσέδο), Σενγκέλια (90+ Ριέρα), Γιουνγκ (90+ Καραχάλιος)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (73’ Βέλεθ), Μοντόγια, Σιφουέντες (88’ Ζαμόρα), Νταρίντα (64’ Μόντσου), Σίστο (64’ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Ντιαντί (46’ Σαβέριο), Μορόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα