Παναθηναϊκός: Εμφανίστηκε κανονικός, δεν ήταν κυνικός αλλά τουλάχιστον παραμένει... ζωντανός!

Παναθηναϊκός: Εμφανίστηκε κανονικός, δεν ήταν κυνικός αλλά τουλάχιστον παραμένει... ζωντανός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Εμφανίστηκε κανονικός, δεν ήταν κυνικός αλλά τουλάχιστον παραμένει... ζωντανός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό της Τούμπας, την εικόνα του δευτέρου μέρους και τις χαμένες ευκαιρίες.

Ο Παναθηναϊκός πάτησε το χορτάρι της Τούμπας έχοντας ως αυτοσκοπό την νίκη μετά το άθλιο ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα. Πάλεψε για αυτή, έδειξε να το θέλει παραπάνω με την πίεση που άσκησε στο φινάλε, έχασε ευκαιρίες σημαντικές αλλά το 0-0 βάζει μόνο έναν βαθμό στις αποσκευές για την Αθήνα. Αυτός ο βαθμός γίνεται λίγο πιο σημαντικός αν βάλουμε στην εξίσωση την γκέλα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό.

Το Τριφύλλι αν έχανε απόψε θα μπορούσε να βρεθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου στο -8 από τον ΠΑΟΚ, στο -7 από τον Ολυμπιακό και στο -6 από την ΑΕΚ. Διαφορές που ναι μεν έχουν καλυφθεί στο παρελθόν, αλλά θα δημιουργούσαν μία κατάσταση ασφυξίας σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Οπότε με αυτό τον πόντο, το Τριφύλλι αγοράζει χρόνο για να πάει με σχετική ηρεμία να παίξει κόντρα στις Σέρρες, να κάνει εκεί μία καλή εμφάνιση, να πάρει το ''τρίποντο'' και να πάει να παίξει δύο παιχνίδια... φωτιά κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός εμφάνισε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, την ομάδα που είδαμε στην Ευρώπη.

Μία ομάδα που φυσικά έχει πολλά να διορθώσει, όπως η ανάπτυξή της και οι λύσεις που πρέπει να βρίσκει, όταν ο αντίπαλος πιέζει τόσο ψηλά και καλά, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίωρο. Στο δεύτερο μέρος, το Τριφύλλι έβαλε την μπάλα κάτω, κυκλοφόρησε, έφερε πιο κοντά τις γραμμές, έδωσε μικρότερο πλάτος στην τοποθέτησή του στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισες περισσότερες ''μάχες'' στη μεσαία γραμμή και υπήρξαν κάποιες επιθέσεις από αυτές που θα ήθελε να βλέπει ο προπονητής σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Με συνεργασίες, με καλές μεταβιβάσεις, με κίνηση στον χώρο.

Το Τριφύλλι θα μπορούσε να το έχει πάρει το ματς αλλά δεν ήταν κυνικό στη τελική προσπάθεια. Αυτό που χάνει ο-κατά τα άλλα- καλός απόψε Πελίστρι... δεν χάνεται! Έπειτα από την τρομερή ενέργεια του Ιωαννίδη.

Ο Κοτάρσκι είναι ένας φοβερός κίπερ, το επιβεβαίωσε στις επεμβάσεις που έκανε στις καλές στιγμές του Τετέ και του Ιωαννίδη.

Οι δύο τερματοφύλακες έκαναν την διαφορά απόψε, με τον Ντραγκόφσκι να έχει εξίσου δύο μεγάλες επεμβάσεις στα σουτ του Σβαμπ. Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στο πρώτο ημίωρο και πολύ καλύτερος στο δεύτερο και αυτό που του έδωσε την νίκη ήταν η αναποτελεσματικότητα στις τρεις μεγάλες φάσεις που δημιούργησε. Θα πρέπει να σταματήσει να... πετάει ημίχρονα, θα πρέπει να αποκτήσει, προϊόντος και του χρόνου, καλύτερες ομαδικές λειτουργίες και στις τέσσερις καταστάσεις του παιχνιδιού αλλά σίγουρα ως εικόνα, απόψε, έκανε ένα μικρό βήμα μπροστά.

Πήρε... οξυγόνο για την συνέχεια και καλείται να πάρει τα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ώστε να επιστρέψει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Σε ατομικό επίπεδο: Σούπερ ματς και οι δυο στόπερ(Ίνγκασον, Γεντβάι), πολύ καλός ο Ιωαννίδης, θετικοί Τετέ και Πελίστρι που έπρεπε να είχαν μεγαλύτερη ποιότητα στις εκτελέσεις τους. Ο Αράο έκανε ένα φανταστικό δεύτερο μέρος, ο Μπακασέτας θα μπορούσε να δώσει περισσότερα και ο Βαγιαννίδης επιβεβαίωσε το γιατί θα πρέπει να είναι βασικός στον φετινό Παναθηναϊκό. Από τις αλλαγές μόνο ο Ουναϊ έκανε το κάτι παραπάνω.

Η ενέργεια που έκανε στον άξονα, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους και κερδίζοντας φάουλ έξω από την περιοχή, είναι μια εικόνα από τα... προσεχώς. Θα ρισκάρουμε μια πρόβλεψη: Με τον Μαροκινό στα καλά του, ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί πολύ καλύτερος στη συνέχεια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.