Παναιτωλικός: Paloma’s statement

Γιώργος Ντυμένος
perez_intime.jpg

bet365

Ο Φακούντο Πέρες ή κατά κόσμον Paloma πίεσε για να μείνει στον Παναιτωλικό, του αρέσει με… χίλια στα «καναρίνια» και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν.

Με έναν «χρυσό» βαθμό στις αποσκευές του επέστρεψε χθες (15/9) από το Φάληρο στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός, καθώς απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τον Ολυμπιακό.

Ετσι εδραιώθηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και πήρε ψυχολογία για τη συνέχεια, αν και φυσικά ακόμη είναι νωρίς.

Ωστόσο το αποτέλεσμα του «Γ. Καραϊσκάκης» αποτελεί ένα δείγμα της «κυανοκίτρινης» νοοτροπίας για το πώς να τον περιμένουμε την τρέχουσα σεζόν και παράλληλα έδωσε συνέχεια στο προ της διακοπής 3-0 επί του Πανσερραϊκού, όπου και το 15νθημερο που ακολούθησε συγκαταλέγεται στα plus για το club.

Οπως φυσικά και κάθε μέρα που περνά, αφού εισέρχονται νέα «γρανάζια» στη… μηχανή του, όπως για παράδειγμα ο Ρόα που ντεμπουτάρισε απέναντι στους Πειραιώτες ή και ο Ρουίς που κατέγραψε τη μόλις 2η συμμετοχή του.

Εκ των κορυφαίων του, για ακόμη μία φορά φέτος, ήταν ο Πέρες και στην περίπτωση του Αργεντινού ανασταλτικού χαφ ισχύει αυτό που λέμε σαν λαός… το’πε και το’ κάνε.

Ο Paloma (σ.σ. περιστέρι) αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τα «καναρίνια» και έκλεισε εντυπωσιακά την περασμένη σεζόν.

Το format της μετακίνησής του στο club ήταν με τη μορφή του δανεισμού από τη Λανούς και ελέω της πολύ καλής του παρουσίας από τον Φλεβάρη και έπειτα - κυρίως στο φινάλε όπου η μπάλα «έκαιγε» - μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η παραμονή του θα ήταν δύσκολη.

Αλλωστε και να αποφάσιζαν, όπως και τελικά συνέβη, από το «Estadio Ciudad de Lanús – Néstor Díaz Pérez» πως δεν υπολογίζεται για το βασικό τους σχήμα, ήδη οι ενδιαφερόμενοι, από τη χώρα του και μη, άρχισαν να εμφανίζονται και να βολιδοσκοπούν την κατάσταση.

Εκείνος όμως ήταν ξεκάθαρος και λίγο πριν επιστρέψει στη χώρα του για διακοπές ύστερα από την ολοκλήρωση της περσινής περιόδου στα μέσα του Μαΐου, έστειλε, σε ελεύθερη μετάφραση, το εξής μήνυμα στα ενδότερα του Emileon: «Ξεκινήστε εσείς τις επαφές και θα έρθω. Δεν λέω αντίο, τα λέμε στην προετοιμασία».

Τα «καναρίνια» κρατούσαν γύρω από την περίπτωσή του - και πολύ καλά έκαναν - χαμηλούς τόνους, αφού ο 25χρονος βρίσκονταν στο «στόχαστρο» πολλών, όμως χειρίστηκαν την υπόθεσή του αριστοτεχνικά.

Αλλωστε είχαν και τον ίδιο «σύμμαχο» από τη στιγμή που δεν θα έβρισκε πολύ χρόνο συμμετοχής στη Λανούς και δεν είναι τυχαίο πως ο καλοκαιρινός τους προγραμματισμός ξεκίνησε με εκείνον στο «6». Δεν τον είχαν, αλλά και δεν έψαχναν για εκεί βασικό παίκτη.

Τελικά δε το deal ολοκληρώθηκε και στις 3 Ιουλίου, νωρίτερα μάλιστα από το αναμενόμενο, έγινε επίσημο.

da

Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος, ok καλά μας τα λες αλλά πώς «τρελάθηκε» έτσι με τον Παναιτωλικό;

Ο Αργεντινός γουστάρει με τα χίλια την ομάδα και το απέδειξε με τη στάση του, αφού περνάει καλά, απολαμβάνει τον χρόνο του στην Ελλάδα και αυτό αποτυπώθηκε άλλωστε από το γεγονός πως πήγε να υπογράψει με φανέλα μπάσκετ της «γαλανόλευκης» του Αντετοκούνμπο! Του αρέσει εδώ, έχει «δεθεί» και όλα έγιναν… εύκολα.

Τώρα για το αγωνιστικό σκέλος.

Αυτή τη στιγμή συγκαταλέγεται και δικαίως στους εκ των κορυφαίων των «κυανοκίτρινων» μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων αγωνιστικών στη Stoiximan Super League και αν θυμηθούμε τα αντίστοιχα περσινά του ματς, το διάστημα δηλαδή που είχε μόλις έρθει στη χώρα μας, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δύση-Ανατολή. Μέρα-Νύχτα κ.ο.κ.

Ο Πέρες καθημερινά γίνεται καλύτερος, βελτιώνεται και αυτή τη στιγμή αποτελεί τον «κυματοθραύστη» της ομάδας στον άξονα. Αστείρευτα πνευμόνια, σιγουριά, σωστή τακτική προσέγγιση, δύναμη, αρκετές κερδισμένες «μονομαχίες».

Εδώ «κολλάει» το «το’πε και το’ κάνε» που σας αναφέραμε παραπάνω, αφού ξέχωρα από το «ξεκινήστε εσείς τις επαφές και θα έρθω. Δεν λέω αντίο, τα λέμε στην προετοιμασία», προσέθεσε επιπλέον, στο off the record μεταφορικά, τα εξής: «θα έρθω για να πάμε καλά από την αρχή».

Ο Φακούντο Πέρες την τρέχουσα σεζόν

Αγώνες: 4
Λεπτά: 351’
Κλεψίματα:14
Επεμβάσεις: 9

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα