ΠΑΟΚ: Το milestone του Ζίβκοβιτς και οι κορυφαίες στιγμές του (infographic)

ΠΑΟΚ: Το milestone του Ζίβκοβιτς και οι κορυφαίες στιγμές του (infographic)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έφτασε τις 200 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήθελε μια ομάδα να του δώσει κίνητρο, τη βρήκε στον ΠΑΟΚ, που στο πρόσωπό του βλέπει τον επόμενο ηγέτη του. Ο Σέρβος εξτρέμ έφτασε τις 200 συμμετοχές με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και το Gazzetta παρουσιάζει τα κατορθώματά του!

Στην ταχύτητα των ρυθμών της σύγχρονης εποχής, η διαφαινόμενη οκταετία (του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στον ΠΑΟΚ) θα ισούται με κανονικό κύκλο ζωής. Ολόκληρης ζωής. Ανοιξε, εντελώς ξαφνικά το καλοκαίρι της πανδημίας, ξετυλίχθηκε, κορυφώθηκε και το κυριότερο δεν συρρικνώθηκε. Δεν έκλεισε. Το αντίθετο. Συνεχίζει.

«Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ μέχρι να πεθάνω», είπε και το… εννοούσε ο Σέρβος αρχηγός των Πρωταθλητών Ελλάδας το βράδυ της Κυριακής, μετά το τέλος του ισόπαλου 0-0 με τον Παναθηναϊκό, σ’ ένα ματς σημαδιακό για τον 28χρονο μεσοεπιθετικό από το Νις. Ήταν το Νο.200 ματς με την «ασπρόμαυρη» φανέλα!

Ο «Ζίλε» στον ορίζοντά του, χρειαζόταν απεγνωσμένα μια καινούργια πρόκληση που θα τον αναζωογονήσει. Όπως, τότε, τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν αποφάσισε να βγει απ' την comfort zone της Λισαβόνας και να αναζητήσει μια νέα περιπέτεια στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Τη στιγμή του οφείλει να την αντιλαμβάνεται κάθε ποδοσφαιριστής. Να την αδράξει. Carpe momentum. Στο ποδόσφαιρο, άλλωστε, υπάρχουν πολλές βραδιές, με τους προβολείς της δόξας να πέφτουν επάνω σου. Ο Αντρίγια το ξέρει καλά. Έζησε αυτή την στιγμή σε μια καρμική βραδιά πριν από τέσσερα χρόνια. 15 Σεπτεμβρίου 2020 έγραφε το ημερολόγιο όταν ήρθε από τον πάγκο και ως γνήσιος «game changer» φρόντισε και «εκτέλεσε» την Μπενφίκα στα προκριματικά του Champions League.

Η κάθε σχέση πάντα κρίνεται στον χρόνο. Στην ανθεκτικότητα της, στη διάρκεια. Στην καθημερινότητα. Σ’ αυτούς τους σαράντα οκτώ μήνες μπορεί να λέει ότι έγινε ο νέος ήρωας της Τούμπας. Σημείο αναφοράς. Συστήθηκε με το γκολ-μαχαιριά στην Μπενφίκα, μια ονειρεμένη πάσα, δίχως να βλέπει, μισό γκολ – μισό κύπελλο, στον Κρμέντσικ στον τελικό του 2021 με τον Ολυμπιακό. οι συμπαίκτες τον επιβράβευσαν χαρίζοντάς του το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP) της σεζόν 2020-21. Καθιερώθηκε. Βγήκε μπροστά. Έγινε ηγέτης και πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ πέρσι τον Μάιο.

Ο Σέρβος εξτρέμ, που τον περασμένο Ιούλιο έκλεισε τα 28 χρόνια του, δεν έψαχνε μια ομάδα για να κερδίσει κι άλλα χρήματα, ήθελε μια ομάδα να του δώσει κίνητρο, να τον ξαναφέρει στο προσκήνιο και να ξαναγίνει ο Ζίβκοβιτς που όλοι γνώρισαν στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Στην Τούμπα αναγεννήθηκε, έστω κι αν υπήρξαν στιγμές και περίοδοι με πολλά πάνω και κάτω. Με διαστήματα που έμοιαζε να’ ναι στα… χαμένα. Όμως, το κεφάλαιο ΠΑΟΚ στην καριέρα του Σέρβου είχε, ήδη, γίνει ξεχωριστό. Και μόνο το γεγονός πως ο «Δικέφαλος» είναι η ομάδα στην οποία έχει μετρήσει τα περισσότερα παιχνίδια σε επίπεδο συλλόγων λέει πολλά. Ο Αντρίγια τώρα απαιτεί. Πιέζει. Δικαιούται. Ανταμείβεται. Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι έχασε χρόνια στη Λισαβόνα. Άφησε να κυλήσει πολύ νερό. Η δεύτερη ανάγνωση είναι ότι ο καθένας άνθρωπος έχει τον δικό του χρόνο. Το δικό του σημείο αφετηρίας, στη διαδικασία της ωρίμανσης.

Μέσα σε τέσσερις σεζόν στην Τούμπα ο «Ζίλε» έχει μετρήσει 200 αγώνες με 49 γκολ και 42 ασίστ. Εφτασε στην 9η θέση της λίστας των ξένων του «Δικεφάλου», σ’ ότι αφορά τις συμμετοχές, ενώ είναι 4ος στη λίστα των ξένων σκόρερ, πίσω από Γκουερίνο, Πρίγιοβιτς και Βιεϊρίνια.

Όμως, δεν ήταν τα νούμερα και οι επιδόσεις που έπεισαν τον Ιβάν Σαββίδη για να προχωρήσει πέρσι τέτοια εποχή στο «άψε-σβήσε» στη δεύτερη ανανέωση-επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2027.

Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, καθόλου βιαστικό συμπέρασμα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να χτίσει την ομάδα των επόμενων ετών πάνω του και να του δώσει το ρόλο του ηγέτη.

Το milestone του Αντρίγια Ζίβκοβιτς

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα