ΠΑΟΚ: Πιο μεγάλη πίστη στην ομάδα με τις καλύτερες βάσεις

ΠΑΟΚ: Πιο μεγάλη πίστη στην ομάδα με τις καλύτερες βάσεις

ΠΑΟΚ: Πιο μεγάλη πίστη στην ομάδα με τις καλύτερες βάσεις

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη λευκή ισοπαλία στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, το σπάνιο φαινόμενο να μην σκοράρει η ομάδα του Λουτσέσκου και όλα τα θετικά και αρνητικά της βραδιάς στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο μηδέν, έχασε μία ευκαιρία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ένα μεγάλο σερί νικών όπως το 2018-19, στο τέλος όμως ο κόσμος χειροκρότησε αναγνωρίζοντας την προσπάθεια…

Η Τούμπα δεν γέμισε και πάλι (θα το σχολιάσουμε στην πορεία) αλλά συμμετείχε σε έναν καλό αγώνα που λίγο-πολύ είδαμε όσα περιμέναμε: Μία οργανωμένη ομάδα προπονητή, ήταν καλύτερη απέναντι σε ένα ακριβό σύνολο παικτών. Φαντάζεστε βέβαια τι θα διαβάζαμε αν ο Ιωαννίδης έκανε στο τέλος το 0-1 από πολλούς που κρίνουν το ποδόσφαιρο μόνο από το αποτέλεσμα;

Τα παράδοξα για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, ήταν:

- Δεν σκόραρε! Ειδικά στην Τούμπα, αυτό πρέπει να συμβαίνει μία φορά το χρόνο!

- Τις καλές του φάσεις τις έβγαλε σε σετ παιχνίδι στο πρώτο μέρος και όχι στις γρήγορες μεταβάσεις του δευτέρου ημιχρόνου τις οποίες χαλούσαν στο τέλος οι πιο ποιοτικοί του παίκτες!

- Οι επιθετικοί του δεν έπαιρναν στο τελευταίο τρίτο τις κατάλληλες αποφάσεις. Παίκτες σαν τον Κωνσταντέλια, τον Τάισον και τον Ζίβκοβιτς δεν ήταν στη μέρα τους.

- Οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ ήταν οι Οζντόεφ και Όττο. Σπάνιο! Πολύ σπάνιο και κάπως έτσι (από την απουσία επιθετικών στη λίστα των διακριθέντων) αιτιολογείται το μηδέν στην επίθεση.

- Έπαιξε ο Σαμάτα! Πίστεψε ο Λουτσέσκου ότι μπορεί να γίνει το θαύμα! Γίνονται όμως θαύματα το 2024;

- Ο Σβααμπ ήταν εκείνος που εκτέλεσε τέσσερις-πέντε φορές χωρίς να σκοράρει. Σπάνιο για Σβααμπ ότι αστόχησε, όχι για τον ΠΑΟΚ που «δούλεψε» για να εκτελέσει ένας παίκτης που έρχονταν από πίσω.

Από την άλλη, παράξενη για ομάδα του Λουτσέσκου ΔΕΝ είναι η δυσκολία του φορ να κάνει μέσα στο γήπεδο 4-5-6 «βρώμικες» δουλειές και ταυτόχρονα να έχει ευχέρεια και καθαρό μυαλό στο σκοράρισμα. Πολλά τα φορ που τα τελευταία χρόνια αγχώνονται επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όόόλα αυτά μαζί! Ο Τσάλοφ παρουσιάζει τέτοια δείγματα. Κάπως έτσι στο τέλος βλέπω να παίζει και πάλι -περισσότερο- ο Μπράντον! (Οι εμπαθείς με τον Ρουμάνο να μην ξεχνούν ότι με αυτό το στυλ κι αυτό το παιχνίδι, η ομάδα έβαλε πέρσι 140 γκολ).

Παράξενο επίσης δεν είναι ότι για να μην γίνει η έκπληξη και «κλέψει» το ματς ο Παναθηναϊκός, έπρεπε να είναι θετικός και ο Κοτάρσκι. Ένας πολύ ικανός τερματοφύλακας κοντά στην εστία του όπως και ο Ντραγκόφσκι, απλά με τη μεγάλη διαφορά ότι ο Κροάτης του ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικός και με τα πόδια.

Πόσο καλύτερος ο ΠΑΟΚ

Από την αρχή το σύνολο του Λουτσέσκου έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο καλύτερες αρχές έχει στο παιχνίδι του. Με συνδυαστικό ποδόσφαιρο ή κλέψιμο από οργανωμένο πρέσινγκ, βγήκαν οι πρώτες τέσσερις φάσεις σε 15-20 λεπτά. Κι αν εκεί γινόταν το 1-0… τότε όλοι ξέρουμε ότι θα «έγραφε» πολλά. Ήταν τόσο φανερή η διαφορά επιπέδου και δουλειάς μεταξύ των δύο ομάδων. Ένας εγκλωβισμένος Παναθηναϊκός που είχε καταργήσει το κέντρο του, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που πραγματικά κυριάρχησε με τη σιγουριά των παικτών του σε κάθε φάση άμυνας, επίθεσης, μεταβάσεων και στημένων.

Παράξενο το ότι ακόμη και με 0-0 στο δεύτερο 45λεπτο που πολλοί είδαν ισορροπία(!) ο ΠΑΟΚ είχε τις προϋποθέσεις να φεύγει σε καλές μεταβάσεις. Μπορούσε να κάνει το αγαπημένο του παιχνίδι, αυτό που τον κάνει ξεχωριστό και εντυπωσιακό ως ομάδα. Και παρά το ότι στο γήπεδο ήταν Τάισον-Ντέλιας-Ζίβκοβιτς, παρά τις γρήγορες επιθέσεις 4 εναντίον τριών ή τρεις-τρεις, οι μεγάλες φάσεις δεν βγήκαν λόγω κακής ημέρας αυτών των παικτών.

Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο αν και ο Λουτσέσκου είχε δίκιο στο τέλος να δείχνει σκασμένος! Το ντέρμπι μπορούσε και έπρεπε να το πάρει ο ΠΑΟΚ, γεγονός που θα έδινε στην ομάδα και άλλη αυτοπεποίθηση επάνω ακριβώς που φτιάχνεται και νέα χημεία με τα τελευταία πρόσωπα που προστέθηκαν από Αύγουστο και μετά.

* Ο υψηλού επιπέδου Βίντσιτς που γενικώς πήρε σωστές αποφάσεις, κούρασε με τις παρατηρήσεις του στους παίκτες. Είχε ανάγκη τα τηλεοπτικά πλάνα;

* Η δήλωση Ζίβκοβιτς… «εγώ θα πεθάνω στον ΠΑΟΚ» δείχνει και κάτι σαν δέσμευση! Πραγματικά… απίστευτη.

* Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τις εξαιρετικές τιμές στα διαρκείας, έβαλε ακριβά τα μεμονωμένα εισιτήρια. Από εκεί και πέρα όμως μάλλον οφείλει να δει λίγο περισσότερο το θέμα των παιδιών.

* Δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθώ να έχει κόσμο ο ΠΑΟΚ στην Τουρκία με την Γαλατασαράι. Υπάρχει περίπτωση να μείνουν ψύχραιμοι και να μην απαντήσουν σε όσα θα κάνουν οι γηπεδούχοι; Αναρωτιέμαι, γιατί όλοι ξέρουμε ότι το παραμικρό λάθος θα φέρει τιμωρία για το.. Μάντσεστερ-ΠΑΟΚ…

* Πίστη στον ΠΑΟΚ! Κι αυτή την εβδομάδα απέδειξε ότι έχει την καλύτερα δουλεμένη ομάδα, τις πιο γερές βάσεις από όλους, κάτι που πιστεύουμε ότι θα φανεί και τώρα που ξεκινούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.