Ολυμπιακός: Οι Γουίλιαν και Ολιβέϊρα, που θα βοηθήσουν κι ο Ρόντινεϊ που δεν μπορεί να γίνει…Φορτούνης

Ολυμπιακός: Οι Γουίλιαν και Ολιβέϊρα, που θα βοηθήσουν κι ο Ρόντινεϊ που δεν μπορεί να γίνει…Φορτούνης

Ολυμπιακός: Οι Γουίλιαν και Ολιβέϊρα, που θα βοηθήσουν κι ο Ρόντινεϊ που δεν μπορεί να γίνει…Φορτούνης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta τη δική του διάσταση για το χθεσινό πατατράκ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός καλός δεν ήταν και στις τρεις νίκες του στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Κέρδισε στο Βόλο 2-0 με την τοπική ομάδα να παίζει με 10 παίκτες από το 32ο λεπτό και το σκορ να είναι στο εύθραυστο 1-0 έως το 73’…

Κέρδισε 2-1 την Καλλιθέα στο Καραϊσκάκη με ένα γκολ στο 79’, για το οποίο χρειάστηκε παρέμβαση του VAR…

Κέρδισε πιο εμφατικά, 3-0 στη Λαμία, αλλά με το σκορ στο ρευστό 1-0 έως το 79ο λεπτό…

Ποια ήταν η βασική διαφορά του χθεσινού 0-0 με τον Παναιτωλικό, σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις, δύσκολες, νίκες του; Πολύ απλά σε εκείνες η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε πάει στο ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ. Είτε με γρήγορα γκολ (στο 13’ και στο 14’ με Βόλο και Καλλιθέα), είτε με πιο «αργά» γκολ (στο 42’ με Λαμία), ήταν μπροστά στο σκορ, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί όταν προηγείσαι, είναι πάντα αλλιώς. Ακόμη κι αν ισοφαριστείς, συνήθως ο αντίπαλος θα έχει χάσει πολλές δυνάμεις ακριβώς για να κάνει το 1-1 κι έτσι θα είναι πιο ευάλωτος όταν εσύ του αντεπιτεθείς.

Όταν, όμως, μπεις στο β΄ημίχρονο και δεν κερδίζεις, ειδικά όταν παίζεις με ομάδες που βάζουν «πούλμαν» μπροστά στην εστία τους, το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Ειδικά όταν δεν μπεις και καλά στην επανάληψη, για να βάλεις ένα γκολ να το ξεκλειδώσεις το ματσάκι. Μετά έρχονται τα νεύρα, το άγχος, ο αντίπαλος το πιστεύει περισσότερο και άμα δεν πάρεις και κάνα δωράκι από τη διαιτησία, όπως αυτά που ήδη έχουν πάρει φέτος άλλοι διεκδικητές του τίτλου, δεν θέλει πολύ να την πατήσεις.

Κι ο Ολυμπιακός την πάτησε άσχημα χθες. Διότι, εκτός των άλλων, δεν μπήκε στο παιχνίδι όπως έπρεπε, με αποφασιστικότητα και συγκέντρωση για να το καθαρίσει. Να θυμίσω ότι το πρώτο επικίνδυνο σουτ ήρθε από τον Μαυρία στο 11’. Και ότι κλείνοντας το ημίχρονο, ο Παναιτωλικός ήταν που μπορούσε να ανοίξει το σκορ, πάλι με τον Μαυρία στο 40’ η, τον Μπουζούκη στο 42’. Μάλλον τυχεροί οι «ερυθρόλευκοι» που δεν έγινε το 0-1, από τον έναν εκ των δύο πρώην του ΠΑΟ.

willian_intime

Είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο ότι ίσως είναι αρκετά συντηρητικό το σχήμα του Ολυμπιακού με αυτούς τους αντιπάλους. Κι ότι ίσως ήταν αρκετός ο Έσε για τη μεσαία γραμμή, με τον Τσικίνιο δίπλα του. Κι έναν πιο επιθετικογενή παίκτη πίσω από τον Ελ Κααμπί. Είτε σε στιλ Βέλντε η, Μασούρα, είτε σε στιλ Γιάρεμτσουκ. Μου φαίνεται ότι είναι ένας ισχυρισμός που δικαιώνεται μέσα από τα παιχνίδια, σε σχέση και με το αποτύπωμα που έχει αφήσει η αποχώρηση των Φορτούνη, Ποντένσε κι Όρτα.

Αφού λοιπόν στο 57’ ο Ελ Κααμπί δεν έκανε ό,τι πέρυσι στο Αγρίνιο, αδυνατώντας να εκμεταλλευθεί το (πάλι) λάθος του αντίπαλου στόπερ, ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να παίξει όλα τα χαρτιά του μαζί, με τις τέσσερις αλλαγές στο 60’, αν και μια άλλη ιδέα θα ήταν να έμπαιναν από το ημίχρονο κιόλας ο Κάρμο αντί του Πιρόλα κι ο Γιάρεμτσουκ αντί του Στάμενιτς. Αλλαγή στόπερ στο 0-0; 100%! Διότι ο Πιρόλα είναι καλός αμυντικός, όμως δεν είναι καλός στο να δημιουργεί παιχνίδι από πίσω, σε αντίθεση με τον Κάρμο που το κάνει έως κι υποδειγματικά-για παράδειγμα έβγαλε αυτός την καλύτερη σέντρα στο ματς (!), με τον Ελ Κααμπί να αστοχεί στην κεφαλιά.

Τέλος πάντων, με τον έστω όχι τόσο δυναμικό Γιάρεμτσουκ, η περιοχή γέμισε περισσότερο, ενώ οι έστω ανέτοιμοι, καθότι προερχόμενοι από μεγάλη αποχή αγώνων, Γουίλιαν και Ολιβέϊρα, ο Ολυμπιακός τουλάχιστον έγινε πιεστικός-αλλά άστοχος. Με μπροστάρη της αστοχίας τον πιο δραστήριο και κινητικό από το πρώτο λεπτό παίκτη του, τον Ζέλσον, του οποίου όμως τα τελειώματα ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο, σε βαθμό προβληματισμού. Ήταν δε ατυχία για τον Ολυμπιακό που δεν είχε χθες τον Μασούρα-η, λάθος που τον άφησαν εκτός 20άδας προληπτικά, ενώ έκανε κανονικά προπόνηση.

olympiacos_panaitolikos

Στο τέλος χρειάζονταν απλά μία καλή τελική για να έρθει το τρίποντο και το «τέλος καλό όλα καλά», όμως το ποδόσφαιρο ενίοτε σε τιμωρεί όταν δεν κάνεις σωστά τα πράγματα. Για παράδειγμα, όταν δεν μπορείς να εκτελέσεις ένα καλό κόρνερ η, φάουλ. Όπως κι αν έχει, άμα αφήνεις τέτοια παιχνίδια να πηγαίνουν έως τις καθυστερήσεις, μπορεί να έρθει το 1-0 (βλέπε ΠΑΟ-Λιβαδειά στο 96’) η, το 2-1 (βλέπε Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2 στο 92΄), αλλά με την ίδια ευκολία μπορεί να μείνει το 1-1 (βλέπε ΑΕΚ-Λαμία) η, το 0-1 (βλέπε ΠΑΟ-Αστέρας).

Μακάρι το πάθημα να γίνει μάθημα!

Άσχετο:

Στο γκρέμισμα του Βέλντε από τον Μαυρία στο 31΄εύκολα δίνει ο διαιτητής πέναλτι και κανείς δεν του λέει τίποτα, αφού υπάρχει σπρώξιμο «διαρκείας», φτάνοντας στο όριο της περιοχής (για να θυμηθούμε τα «δωράκια» σε άλλους, που έγραφα παραπάνω). Αν μη τι άλλο, πάντως, είναι απαράδεκτο να μην βγάλει κίτρινη κάρτα στον δεξιό μπακ του Παναιτωλικού σε αυτή τη φάση.

Ο δε Βεργέτης ενώ έδωσε τα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων στο 90’, δεν κράτησε το σωστό χρόνο ούτε στο α΄ ημίχρονο, ούτε στο τέλος των καθυστερήσεων. Σε ένα παιχνίδι που υπάρχουν τόσες καθυστερήσεις, πρέπει να τηρείται ακριβώς ο κανονισμός και να τις κρατάει ο διαιτητής όλος. Ακόμη κι αν ο χθεσινός Ολυμπιακός μάλλον δεν θα σκόραρε ούτε μέχρι τα μεσάνυκτα να έπαιζε!

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ευχάριστο από τον Ολυμπιακό του χθεσινού αποτελέσματος-πατατράκ, ήταν η εικόνα των Γουίλαν κι Ολιβέϊρα. Επιβεβαίωσαν με το καλημέρα ότι μπορούν να δώσουν σημαντικές βοήθειες, όταν «μπουν» κανονικά στην ομάδα, όταν γίνει πιο fit ο Βραζιλιάνος κι όταν βρει καλύτερο ρυθμό ο Πορτογάλος.

Δεν ήταν καθόλου μακριά από το να έρχονταν χθες το τρίποντο από κάποιο δικό τους σουτ η, κάποια δική τους μπαλιά. Σίγουρα δε έβγαλαν προσωπικότητα, παίρνοντας πολλές πρωτοβουλίες, ζητώντας μπάλες, κάνοντας γενικά πράγματα, απέναντι σε έναν αντίπαλο όχι σπουδαίο, αλλά πάντα δύσκολο, από την στιγμή που βάζει 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και δη στο ένα τρίτο του γηπέδου.

rodinei_intime

Αντίθετα, δεν ήταν καλή η εικόνα του Κοστίνια κι αποδείχθηκε ατυχής η αλλαγή του Ρόντινεϊ, αφού εκείνη την ώρα η μπάλα έκαιγε κι ο άπειρος σε τέτοιες συνθήκες Πορτογάλος δεν μπορούσε να περάσει καν την μπάλα από το πρώτο δοκάρι στις δικές του σέντρες. Ο Βραζιλιάνος έκανε τις περισσότερες σέντρες της ζωής του (!), αλλά σίγουρα ένας δεξιός μπακ, όσο επιθετικογενής κι αν είναι, δεν μπορεί να γίνει…Φορτούνης! Φορτούνης πρέπει να γίνει αύριο-μεθαύριο, όταν θα είναι πιο έτοιμος, ο Γουίλιαν.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.