ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Υπόθεση των δύο τερματοφυλάκων που αποτελούν «διαφήμιση» για το πρωτάθλημα

Γιάννης Σαπουντζάκης
drago

bet365

Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι και Ντομινίκ Κοτάρσκι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, πιστοποιώντας πως αποτελούν τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Stoiximan Superleague.

Σε ένα ντέρμπι που όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμά του, δεν θα καθόριζε κάτι σε βαθμολογικό επίπεδο, έχουμε όλο το περιθώριο να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές. Ντομινίκ Κοτάρσκι και Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι, ασφαλώς και έστρεψαν τους προβολείς πάνω τους, κάνοντας σπουδαίες επεμβάσεις και διατηρώντας τους αντιπάλους τους στο «μηδέν». Ήταν μία βραδιά τερματοφυλάκων, μία βραδιά που πιστοποίησε πως ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διαθέτουν τους δύο καλύτερους «άσσους» του ελληνικού πρωταθλήματος. Και η αλήθεια είναι πως έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι που αγωνίζονται στα μέρη μας δύο τερματοφύλακες αυτού του επιπέδου.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αμφότεροι βρίσκονταν στις πρόσφατες κλήσεις για τις υποχρεώσεις των εθνικών τους ομάδων στο Nations League. Ο Κοτάρσκι έμεινε στον πάγκο στα δύο ματς της Κροατίας κόντρα σε Πορτογαλία και Πολωνία. Αντίστοιχα και ο Ντραγκόφσκι στην αναμέτρηση τόσο του Όσιγιεκ, όσο και σε εκείνη απέναντι στη Σκωτία στη Γλασκώβη.

Ασφαλώς και το γεγονός πως πρόκειται για δύο συγκροτήματα με ποιοτικές επιλογές, συνεπάγεται μεγάλο ανταγωνισμό. Από την άλλη πλευρά, τόσο η Κροατία, όσο και η Πολωνία έχουν, βάσει ρόστερ και θέσης στη βαθμολογία της FIFA, σημαντικές πιθανότητες να βρίσκονται και στο επόμενο μεγάλο τουρνουά και άρα οι παίκτες τους να ανεβάσουν την χρηματιστηριακή τους αξία.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως ο μεν Κοτάρσκι είναι μόλις 24 ετών, ο δε Ντραγκόφσκι μπορεί να είναι 27, όμως για τους τερματοφύλακες το ηλικιακό όριο ως το οποίο αγωνίζονται είναι μεγαλύτερο. Συνεπώς και για τους δύο, υπάρχει… πολύ μέλλον.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση!

Την αρχή στο ντέρμπι της Τούμπας έκανε ο Ντραγκόφσκι που με την εκπληκτική του επέμβαση στην προσπάθεια του Σβαμπ, μετά το γύρισμα του Μπάμπα, δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πάρει νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Ο Πολωνός πιστοποίησε και στο ματς της Κυριακής πως διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

Ήταν αυτός που κράτησε όρθιο το τριφύλλι στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ, πριν έρθει το γκολ του Τετέ να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Στη διαδικασία των πέναλτι έδωσε το δικό του ρεσιτάλ, ανεξαρτήτως του ότι τελικώς δεν ήρθε η πρόκριση για το τριφύλλι.

Ήταν αυτός που με μία εκπληκτική επέμβαση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο «Μπολάρ», διατήρησε το σκορ στα επίπεδα του 2-1 για τη Λανς. Φυσικά, ήταν και ανάμεσα στους μεγάλους πρωταγωνιστές της επικής ανατροπής – πρόκρισης στην μάχη του ΟΑΚΑ. Οι αποκρούσεις σε πέναλτι, άλλωστε, έχουν αρχίσει να γίνονται η... αγαπημένη του συνήθεια!

Ο Παναθηναϊκός δαπάνησε το φετινό καλοκαίρι ένα ποσό που μοιάζει… μικρό, μπροστά στην αξία του ποδοσφαιριστή, για την απόκτηση του πρώην τερματοφύλακα της Σπέτσια. Η προοπτική του Ντραγκόφσκι μοιάζει σπουδαία και θα χρειαστεί να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε άνθρωπο που βρέθηκε να υπερασπίζεται την πράσινη εστία και απέπνεε τέτοια σιγουριά.

Δεν θα ήταν υπερβολή, αν επισημαίναμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που αν δεν είχε την ατυχία με τον σοβαρό του τραυματισμό σε εκείνο το Βερόνα - Μόντσα, δύσκολα θα αποφάσιζε να έρθει σε ελληνικό κλαμπ για να αγωνιστεί.

Το «θερμό» καλοκαίρι, η παραμονή και οι αποδείξεις του Κοτάρσκι

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής, το οφείλει εν πολλοίς και στον Ντομινίκ Κοτάρσκι. Γιατί μπορεί η ισοπαλία να μοιάζει στο φινάλε ως ένα δίκαιο αποτέλεσμα, όμως, αν ο Κροάτης δεν είχε αρνηθεί το γκολ στον Φώτη Ιωαννίδη λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του Βίντσιτς, το πιθανότερο είναι οι πράσινοι να έφευγαν από τη Θεσσαλονίκη με το τρίποντο. Τα περιθώρια αντίδρασης για τον Δικέφαλο του Βορρά σε εκείνο το χρονικό σημείο θα ήταν πολύ στενά.

Για τον Κροάτη έγινε αρκετή συζήτηση το φετινό καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε προτάσεις για να τον παραχωρήσει, ωστόσο, καμία εξ’ αυτών δεν ανταποκρινόταν στα «θέλω» των πρωταθλητών. Το πρέσινγκ της Τζένοα ξεχώρισε, όμως, ο Δικέφαλος του Βορρά επέλεξε να διατηρήσει τον Κοτάρσκι στις τάξεις του και να κλείσει την πόρτα στους Ιταλούς.

Στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Μάλμε στο πλαίσιο των προκριματικών του Champions League, ο Κοτάρσκι ήταν από τους διακριθέντες για τον ΠΑΟΚ. Για τα δύο γκολ που δέχθηκε δεν έφερε κάποια ευθύνη, ενώ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις κράτησε όρθια την ομάδα του, αφήνοντας ανοιχτά τα πάντα ενόψει της ρεβάνς. Άλλωστε, ο κόσμος του ΠΑΟΚ αναγνώρισε την προσφορά του στο συγκεκριμένο ματς, ψηφίζοντάς τον ως τον κορυφαίο για τους ασπρόμαυρους.

Η ρεβάνς της ομάδας του Λουτσέσκου με τη Σάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία, είχε ιστορική σημασία για τον Κοτάρσκι, αφού ο Κροάτης συμπλήρωσε 100 επίσημες συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μπαίνοντας έτσι σε ένα κλειστό γκρουπ ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει μία σειρά πολύ απαιτητικών αναμετρήσεων στη League Stage του Europa League, απέναντι σε μεγάλα «ονόματα» και συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις, ο Κοτάρσκι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ακόμα ομάδων από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Άλλωστε, αγώνες απέναντι σε συλλόγους όπως η Γαλατασαράι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, αποτελούν την καλύτερη «βιτρίνα».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα