Άρης: Ενεργοποίησε τη... βόμβα με Κουάισον με συμφωνία δύο χρόνων!

Άρης: Ενεργοποίησε τη... βόμβα με Κουάισον με συμφωνία δύο χρόνων!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Κουάισον

bet365

Ο Άρης ενεργοποίησε μεταγραφική βόμβα καθώς συμφώνησε με τον διεθνή Σουηδό επιθετικό Ρόμπιν Κουάισον για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων και απομένει η επίσημη ανακοίνωση για την επικύρωση της συμφωνίας.

Ο Άρης βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας μεταγραφής καθώς οι «κίτρινοι» επιβεβαιώνουν πλέον την οριστική συμφωνία με τον 31χρονο διεθνή Σουηδό Ρόμπιν Κουάισον για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων. Το Gazzetta είχε ενημερώσει για την πρόταση που είχαν καταθέσει οι «κίτρινοι» στον έμπειρο επιθετικό, τους αντιπάλους που είχαν να «αντιμετωπίσουν» στη διεκδίκηση του παίκτη αλλά και την γενναιόδωρο πρόταση που του κατέθεσαν με σκοπό να τον πείσουν να την αποδεχθεί.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών χρονολογούνταν από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και το περασμένο Σάββατο (14/9) ο ποδοσφαιριστής δεσμεύτηκε να απαντήσει στην προσφορά του Άρη έως το βράδυ της Τρίτης (18/9). Τελικώς το έκανε ένα 24ώρο νωρίτερα και απάντησε θετικά. Πλέον απομένει η διευθέτηση των τυπικών διαδικασιών και φυσικά να «κλειδώσει» η άφιξη του παίκτη στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις όπως φυσικά και να ενσωματωθεί στην ομάδα.

Οι «κίτρινοι» ουσιαστικά πόνταραν σ’ ένα γεγονός και πιο συγκεκριμένα στην επιθυμία του παίκτη για επιστροφή στην Ευρώπη έπειτα από την παρουσία του στην Ελ Ετιφάκ. Στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας ήταν τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με συμβόλαιο 2.5 εκατ. δολαρίων ως ετήσιες απολαβές. Στο τελευταίο κομμάτι της συνεργασίας του με την ομάδα δεν ήταν ικανοποιημένος και το συγκεκριμένο γεγονός ενίσχυσε την έντονη επιθυμία του για αποχώρηση. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα δεν έγραψε καμία συμμετοχή εντός του 2024 καθώς η τελευταία του ήταν στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Η σπουδαία μεταγραφή του Κουάισον υποδηλώνει επίσης ότι οι «κίτρινοι» δεν ήθελαν απλά να προσθέσουν έναν επιθετικό για την πλαισίωση του Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης αλλά να δημιουργήσουν συνθήκες έντονου εσωτερικού ανταγωνισμού και κυρίως να αναβαθμίσουν το ποιοτικό επίπεδο της επιθετικής γραμμής καθώς η αξία του Ρόμπιν Κουάισον είναι αναγνωρισμένη και φυσικά «μιλά» περισσότερο το γεγονός ότι είναι ενεργός παίκτης στην Εθνική Σουηδίας.

Η καριέρα του Κουάισον

Ο ποδοσφαιριστής προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ΑΙΚ Στοκχόλμης και στην επαγγελματική ομάδα αγωνίστηκε σε 63 παιχνίδια με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ. Τον Ιούλιο του 2014 η Παλέρμο επένδυσε ένα ποσό της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του και με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας μέτρησε 70 αγώνες με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ. Τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στη γερμανική Μάιντς έναντι 2.5 εκατ. ευρώ κι εκεί ουσιαστικά πέρασε τα καλύτερα επαγγελματικά χρόνια του με 34 γκολ και 12 ασίστ σε 130 παιχνίδια.

Με χρηματιστηριακή αξία περί των 13 εκατ. ευρώ, το 2021 βρήκε μεγάλο συμβόλαιο στην Ελ Ετιφάκ όπου σε 68 αγώνες σκόραρε 16 φορές αλλά έπειτα από τρία χρόνια αποφάσισε την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Αυτό εξάλλου τον έκανε διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά. Το μειονέκτημά του είναι ότι ο τελευταίος επίσημος αγώνας του χρονολογείται τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς οι τελευταίοι μήνες συνεργασίας του με την Ελ Ετιφάκ δεν ήταν και οι πλέον ευχάριστοι και για τις δύο πλευρές.

Το σπουδαιότερο για τον 31χρονο Σουηδό είναι ότι στο παρελθόν αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Κατά το Transfermarkt μέτρησε 113 παιχνίδια είτε ως μοναδικός φορ είτε ως δεύτερος φορ με 28 γκολ και οκτώ ασίστ. Σε 29 αγώνες έπαιξε πίσω από τον φορ, ως «10αρι», ενώ έχει χρησιμοποιηθεί σε 50 αγώνες ως αριστερός εσωτερικός μέσος είτε ως αριστερός winger. Σε 21 παιχνίδια έπαιξε και στη δεξιά πλευρά. Οι ρόλοι του άλλαξαν αναλόγως των απαιτήσεων των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε και το ότι ανταποκρίθηκε σ’ αυτούς, αναμφίβολα, υποδηλώνει και τον βαθμό ανθεκτικότητάς του.

Ο 31χρονος γεννήθηκε στη Στοκχόλμη, ο πατέρας του είναι Γκανέζος και άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Βέσμπι (2011). Στο ίδιο διάστημα κλήθηκε στην U19 της Σουηδίας, σύντομα, προωθήθηκε στην U20 όπου έπαιξε σε 20 αγώνες και από τον Ιανουάριο του 2013 είναι μέλος της πρώτης ομάδας των Σουηδών έχοντας 52 συμμετοχές και 14 γκολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα