ΑΕΚ: Ο εκτελεστής Πιερό που «τηλεφώνησε» με τη μία και ο «δυναμίτης» Κοϊτά

ΑΕΚ: Ο εκτελεστής Πιερό που «τηλεφώνησε» με τη μία και ο «δυναμίτης» Κοϊτά

Δημήτρης Βέργος
Ο Πιερό σκοράρει και πανηγυρίζει με Κοϊτά και τους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ

bet365

Ο πληθωρικός Φράνζι Πιερό απέδειξε στο ντεμπούτο του την εκτελεστική δεινότητα, αλλά και τη συμμετοχή του γενικότερα μέσα στο ματς, ενώ ο ορμητικός Αμπουμπακαρί Κοϊτά επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τα στοιχεία που προσθέτει στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Αυτό που έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια το έκανε. Νίκη, με δύο γκολ, με μηδέν παθητικό επί του Βόλου και κορυφή στην ισοβαθμία με δύο εκ των τριών βασικών ανταγωνιστών της. Ήταν επιβεβλημένο για την ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί τις απώλειες βαθμών των αντιπάλων της και δεν το άφησε να πάει χαμένο. Παρά το γεγονός ότι είδε τα προβλήματα να μαζεύονται τελικά μέχρι και πριν από τη σέντρα με τις απουσίες που προέκυψαν, το κιτρινόμαυρο ρόστερ διαθέτει τόσες επιλογές -ειδικά μεσοεπιθετικά- που αν είναι στοιχειωδώς αποτελεσματικό, τότε η δουλειά γίνεται.

Ο Πιερό που συστήθηκε με γκολ στο ντεμπούτο

Δεδομένα ο πιο αποτελεσματικός ήταν ο Φράνζι Πιερό στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα αποδεικνύοντας το ένστικτο του εκτελεστή μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Χρειάστηκε 22 λεπτά και μόλις μια τελική για να τινάξει τα αντίπαλα δίχτυα και να... τηλεφωνήσει με τον γνωστό του πανηγυρισμό. Ο πληθωρικός Πιερό γέμισε το «κουτί» του Βόλου και με μια σεντερφορίσια κίνηση σκόραρε και συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο μπροστά στο κοινό της Νέας Φιλαδέλφειας δείχνοντας εμπράκτως ότι στον αέρα μπορεί να «καταπιεί» τους αντιπάλους του.

Όπως είπε και ο Ματιας Αλμέιδα μετά το παιχνίδι, δεν είχε σχεδιάσει να ξεκινήσει τον 29χρονο φορ από την Αϊτή που μετρούσε μόλις λίγες μέρες στην ομάδα, αλλά οι ενοχλήσεις του Λιβάι την τελευταία στιγμή τον έφεραν στην ενδεκάδα και οι συμπαίκτες του εκμεταλλεύτηκαν τα χαρακτηριστικά του, όπως πρόσθεσε ο «Πελάδο». Κι αυτό γιατί δεν ήταν μόνο η σέντρα για το κεφάλι του στη φάση του γκολ, αλλά και ο τρόπος που έπαιζε έξω από την περιοχή τοποθετώντας το τεράστιο σώμα του, κατεβάζοντας την μπάλα και σπάζοντας την, συμμετέχοντας με ή χωρίς αυτήν στην ανάπτυξη.

Η ορμή του Κοϊτά και τα στοιχεία που προσθέτει

Κι αν ο Πιερό απέδειξε από το πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ την εκτελεστική του δεινότητα, για ακόμα ένα ματς ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά επιβεβαίωσε τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε το καλοκαίρι προσθέτοντας ένα στοιχείο που είχε ανάγκη το κιτρινόμαυρο σύνολο. Το σουτ. Με τη Λαμία στο τέλος λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της χρονιάς με το... τούβλο που εξαπέλυσε που θα έκανε την ανατροπή. Με τον Λεβαδειακό η ορμή του και το δυνατό του πόδι έδωσαν το προβάδισμα και χθες απέδειξε εκ νέου ότι πρόκειται για έναν «δυναμίτη» μεσοεπιθετικά.

Ο Κοϊτά βγάζει πολλή ενέργεια μέσα στο παιχνίδι, ψάχνει συνεχώς την προσωπική ενέργεια και δεν φοβάται να δοκιμάσει σουτ αφού πρώτα είτε έχει εκμεταλλευτεί τον χώρο που βρίσκει είτε τον έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Θα μπορούσε στα πρώτα λεπτά να είχε καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα του Βόλου με τον δεξί κεραυνό που εξαπέλυσε. Λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους είδε ακόμη μια προσπάθειά του να καταλήγει στην αγκαλιά του Κόβατς, αλλά με την τρίτη στο δεύτερο μέρος και με τη βοήθεια της κόντρας βρήκε δίχτυα για το 2-0. Ο 26χρονος Μαυριτανός εξτρέμ παράγει συνεχώς κινδύνους από την πτέρυγα του με το «ανάποδο» πόδι και συνδέεται με το κοινό καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί, ενώ ταυτόχρονα παίρνει δύναμη από αυτόν.

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα