ΑΕΚ: Τηλεφώνησε μου, ίσως να μας βγει σε καλό...

ΑΕΚ: Τηλεφώνησε μου, ίσως να μας βγει σε καλό...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Τηλεφώνησε μου, ίσως να μας βγει σε καλό...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην επικράτηση της ΑΕΚ και την κορυφή στην οποία βρέθηκε ξανά η ομάδα του Πελάδο χάρη στο νέο της φορ και έχει υστερόγραφο για Μαρσιάλ!

Η απαίτηση, υποχρέωση αν προτιμάει κανείς, για την ΑΕΚ στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Βόλο, ήταν η επικράτηση και φυσικά η επιστροφή της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στην κορυφή. Μετά τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών της ομάδας υπήρχε ένα και μόνο αποτέλεσμα για τους "κιτρινόμαυρους": η κατάκτηση του τρίποντου προκειμένου να... σβήσει, κατά κάποιον τρόπο, η γκέλα με την Λαμία στην καταραμένη δεύτερη αγωνιστική (το αναφέρω αυτό επειδή πολύ απλά σε τρεις σεζόν με τον Πελάδο δεν υπάρχει νίκη ποτέ στο δεύτερο ματς του πρωταθλήματος). Στόχο που κατάφερε να πετύχει η Ένωση χάρη στο νέο της φορ περιοχής, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη μισή στιγμή που του δόθηκε, όπως πρέπει να συμβαίνει.

Ο Φραντζί Πιερό συστήθηκε με γκολ, κλασικού φορ, μέσα στο κουτί, με κεφαλιά ...οβίδα! Όπως ακριβώς είχε ανάγκη η ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα, έναν επιθετικό ο οποίος στις 2 μπάλες που θα βρει, τη μια θα την κάνει να πάει στο πλεκτό! Απλά και φορίσια... Κι όπως πανηγύρισε αμέσως εκτιμώ το σκεφτήκαμε όλοι: τηλεφώνησέ μου, ίσως να μας βγει σε καλό... Φαίνεται πως για την ΑΕΚ είναι εφικτό να βγει σε καλό, σε πολύ καλό, ειδικά σε ματς σαν αυτό με ομάδες όπως ο Βόλος, ή η Λαμία που αν υπήρχε Πιερό, εκτιμώ ότι η ομάδα δεν θα είχε γκελάρει! Διότι τα δεδομένα το αναφέρουν αυτό στο ποδόσφαιρο: ένας παίκτης ο οποίος κλήθηκε να παίξει με ελάχιστες προπονήσεις και δίχως να γνωρίζει καλά καλά τα ονόματα των συμπαικτών του.

Γενικά ήταν ένα ματς το οποίο η πίεση του αποτελέσματος ήταν μεγάλη, ο αντίπαλος βατός, οι απουσίες όμως ξαφνικά σημαντικές και πολλές... Όλοι και όλα με την ίδια απαίτηση: η κατάκτηση της νίκης και η κορυφή! Μοιάζει στα λόγια εύκολο, τι κι αν όλα τα δεδομένα είναι διαφορετικά, στην Ελλάδα παίζει μια απ' τις μεγάλες ομάδες εντός με τον Βόλο; Μόνο νίκη και πόσο μάλλον αφού έχουν προηγηθεί γκέλα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό και το ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού! Κι όμως προσπέρασαν όλοι πόσοι έλειπαν, ότι έπαιξε η ομάδα με δύο άλλα στόπερ από τα βασικά της, δίχως τελευταία στιγμή τον Λιβάι Γκαρσία, έχοντας εκτός τον Λαμέλα και άλλους...

Στα 100 του ματς την έχει πρώτη και καλύτερη!

ΑΛΜΛΕΙΔΑ

Δεν χρειάζεται πάρα να βάλετε αντίστοιχες απουσίες στους βασικούς ανταγωνιστές για να μπορέσετε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Η ΑΕΚ όμως ανταποκρίθηκε απέναντι στον καλύτερο Βόλο που έχουμε δει έως τώρα, διότι αξίζει να αναγνωριστεί και η προσπάθεια του αντιπάλου, μακάρι να ήταν έτσι και στην πρεμιέρα ντε, αλλά και σε λίγες μέρες από σήμερα. Διότι αν και δεν είχε καθαρές ευκαιρίες πέρα εκείνη του Μεντιέτα στο τέλος του πρώτου 45λεπτου, όπου μοιάζει εκτεθειμένος και για να φτάσει την μπάλα κάνει κάκιστο τελείωμα, κρατούσε μπάλα μετά το 1-0 και έψαχνε να παίξει ποδόσφαιρο. Βέβαια η αλήθεια επίσης είναι ότι έως το 30' το πιο δίκαιο θα ήταν να είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο τουλάχιστον τέρματα. Στο καλό διάστημα της ΑΕΚ.

Μετά δεν ήταν αντίστοιχα καλή η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Διατήρησε την ένταση, αλλά δεν έβγαλε τις ίδιες, καθαρές φάσεις, που είχε στο πρώτο 30λεπτο, βέβαια βρήκε γκολ ξανά, δεύτερο που ακυρώθηκε, αλλά και ένα ακόμη, το οποίο μέτρησε! Όπως και να 'χει στα 100 ματς του υπέροχου Πελάδο η Ένωση έκανε το χρέος της: το γιόρτασε με νικηφόρο αποτέλεσμα πάρα τις δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν, ελέω απουσιών, έπειτα από διακοπή και φυσικά εκεί που αρμόζει στον Αργεντινό τεχνικό της ομάδας που της έφερε το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της: στην κορυφή της βαθμολογίας, πρώτη με άλλους δύο, μα δεδομένα καλύτερης, στα νούμερα σε άμυνα και επίθεση (9 υπέρ και μόλις ένα κατά)! Μακάρι στα 100 του Αλμέιδα να μπει ένα ακόμη μηδενικό, αυτή είναι η ευχή μου, στα 1000 και ακόμη παραπέρα...

Σε ότι αφορά στα πρόσωπα που ξεχώρισαν, μεγάλοι πρωταγωνιστές πλην του σκόρερ στο ντεμπούτο του, Φραντζί Πιερό, είναι οι Ρότα, Πινέδα και ακολούθησαν σε απόδοση ο σταθερά μια χαρά Κοϊτά, αλλά και οι Σιμάνσκι και Πήλιος. Υστέρησε ο Λιούμπισιτς, ο οποίος όμως φτιάχνει το 2-0 και για τον οποίο, επιμένω να θεωρώ πως πάει σούπερ σαν 8άρι, όχι όμως και ιδανικό πίσω από το φορ, δεν ανταποκρίθηκε στη μεγάλη εικόνα του αγώνα. Σε ένα ματς που δεν κατάφεραν να χωρέσουν, παρά τις τόσες απουσίες, έστω σαν αλλαγή παίκτες όπως ο Τσούμπερ, ο Πάολο Φερνάντες και άλλοι... Περιθώρια να μείνει σε αυτή τη νίκη δεν έχει η ΑΕΚ που πρέπει να πάρει διπλό στην Λεωφόρο με την Καλλιθέα και να μείνει στην κορυφή!

MARSIAL

Υγ: Αν μη τι άλλο η περίπτωση του Μαρσιάλ είναι τέτοια που ανεξάρτητα αν αρέσει σε κάποιον, ή όχι, συνιστά σούπερ προσθήκη εφόσον ολοκληρωθεί όσο χρόνο κι αν χρειαστεί για να φτάσει στο 100%... Μείναμε χθες, σε πραγματικό επίπεδο μετεγγραφής, στο προφορικό deal όπως γράφτηκε στο εξωτερικό και περιμένουμε. Προφανώς επανήλθε η ΑΕΚ και είμαστε στην αναμονή οριστικής και κύρια εγγραφής συμφωνίας με τον πρώην άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Η κουβέντα αν χρειάζεται με Λιβάι Γκαρσία και Πιερό πλέον στην ομάδα, ότι με τα ίδια λεφτά αποκτούσες στόπερ (ή 6αρι) και αριστερό μπακ, είναι κάτι που θα μας απασχολήσει μετά και δικαίως σαν κουβέντα.

Υγ2: Είναι αλήθεια ότι ο Φωτιάς στον πειθαρχικό έλεγχο τα έκανε μαντάρα και δη υπέρ της ομάδας του Βόλου... Αλλά το μεγάλο λάθος, στο οποίο ήλπιζε να τον οδηγήσει ο VAR Παπαδόπουλος στη φάση με τις αντεγκλήσεις μεταξύ Πιερό και Μύγα, για να αποβάλλει έναν εκ των δύο, ή και τους δύο, το απέφυγε γιατί σωστά είχε αποφασίσει! Τώρα για όσα λένε στο Φάληρο, όσα επιχειρούν να πετύχουν, μας είναι αδιάφορο, οπότε έχουμε μια και μόνο επισήμανση σε εκείνους: να αλλάξουν διαιτητές και όχι μόνο στα μεγάλα ματς. Το γκολ της ΑΕΚ σωστά ακυρώθηκε, εφόσον ο Πήλιος συμμετείχε και με τη γραμμή που έβγαλαν ήταν εκτεθειμένος...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...