Αντονί Μαρσιάλ: Ο παίκτης που όλοι έβλεπαν ως το νέο Τιερί Ανρί

Αντονί Μαρσιάλ: Ο παίκτης που όλοι έβλεπαν ως το νέο Τιερί Ανρί

Νίκος Ρόλλας
Αντονί Μαρσιάλ: Ο παίκτης που όλοι έβλεπαν ως το νέο Τιερί Ανρί

bet365

Πριν από μερικά χρόνια, στο πρόσωπο του Αντονί Μαρσιάλ που είναι κοντά στην ΑΕΚ, όλοι έβλεπαν το νέο Τιερί Ανρί.

Το ταλέντο που έχει ένας ποδοσφαιριστής, πολλές φορές δημιουργεί προσδοκίες για την εξέλιξή του, οι οποίες σε βάθος χρόνου δεν επιβεβαιώνονται. Ο Αντονί Μαρσιάλ ανήκει σε αυτή την κατηγορία, χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει τις τεράστιες ικανότητες που διαθέτει και οι οποίες μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν τελικά φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Γάλλος έχει το κίνητρο του restart...

Το όνομά του λοιπόν άρχισε να ακούγεται το 2013 όταν η Μονακό έδωσε 5 εκατομμύρια για να τον πάρει από την δεύτερη ομάδα της Λιόν σε ηλικία 18 ετών, ενώ το μεγάλο μπαμ έχει δύο χρόνια αργότερα, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πληρώνει 60 εκατομμύρια για να τον πάρει στο «Ολντ Τράφονρντ».

Ψάχνοντας κανείς τις δηλώσεις που είχαν γίνει για αυτόν το καλοκαίρι του 2015, αλλά και αργότερα εκείνη την σεζόν, θα διαπιστώσει πως άπαντες έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν νέο Τιερί Ανρί... Προσοχή, δεν μιλάμε μόνο για κάποια δημοσιεύματα, όπως για παράδειγμα του Philippe Auclair (του France Football) που είχε γράψει: «Θυμίζει σε αρκετούς τον Τιερί Ανρί. Δεν είναι τόσο ψηλός, αλλά είναι εκρηκτικά γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση και εξαιρετικά τελειώματα», αλλά για δηλώσεις που έχουν γίνει από μεγάλες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Είπαν για τον Μαρσιάλ που θέλει η ΑΕΚ

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα...

  • Τιάγκο Σίλβα: «Δεν ξέρω αν αξίζει 60 εκατομμύρια ή λιγότερα, αλλά μου θυμίζει τον Τιερί Ανρί. Έχει την τεχνική του, την φυσική του κατάστασή και την αντίληψη του παιχνιδιού».
  • Λουίς Σαχά: «Στην Γαλλία τον φωνάζουμε "ο επόμενος Τιερί Ανρί" γιατί μπορεί να παίξει και δεξιά και αριστερά, έχει μεγάλη ικανότητα με την μπάλα στα πόδια και μπορεί να τα βάλει με τρεις ή ακόμα και με τέσσερις αντιπάλους εύκολα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα».
  • Γιοχαν Καμπαγιέ: «Μοιάζει με τον Τιερί Ανρί. Πιστέψτε με. Έχει τις ίδιες ικανότητες με τον Τιερί».

Και δεν είναι μόνο αυτά. Το εγκώμιο του Αντονί Μαρσιάλ έχουν πλέξει και άλλοι, αποφεύγοντας όμως την αναφορά στον Τιερί Ανρί.

  • Άλεξ Φέργκιουσον: «Αυτό το αγόρι μπορεί να γίνει τα πάντα. Αυτό που μου αρέσει είναι πως δεν πανικοβάλεται. Αυτό δεν γίνεται να το διδάξεις σε κανέναν».
  • Λουίς Φαν Γκάαλ: «Είναι ένα φυσικό ταλέντοι, ένας παίκτης με πολλές προοπτικές. Έχει όλες τις ικανότητες για να τα καταφέρει».

Δυστυχώς, στην πορεία τα παραπάνω δεν επιβεβαιώθηκαν, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι ο Γάλλος αποτελεί τελειωμένη υπόθεση. Το αντίθετο. Είναι σε καλή ηλικία, 28 ετών και μπορεί η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, αν τελικά ολοκληρωθεί να αποτελέσει την αρχή του restart που ψάχνει στην καριέρα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα