Άρης: Έτσι συμφώνησε με τον Ρόμπιν Κουάισον

Άρης: Έτσι συμφώνησε με τον Ρόμπιν Κουάισον

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Κουάισον

bet365

Ο Άρης δικαιώθηκε για την επιμονή του στην περίπτωση του Ρόμπιν Κουάισον σε μια υπόθεση η οποία είχε διαδοχικές ανατροπές πριν τελικώς φθάσουν οι «κίτρινοι» σε οριστική συμφωνία μαζί του για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων.

Η περίπτωση του 31χρονου Σουηδού επιθετικού, Ρόμπιν Κουάισον, δεν προέκυψε στα τελευταία 24ώρα αλλά ήταν στις σκέψεις των ανθρώπων του Άρη από τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού. Για την ακρίβεια, από τη στιγμή ολοκλήρωσης του συμβολαίου του παίκτη με την Ελ Ετιφάκ. Οι «κίτρινοι» γνώριζαν τα δεδομένα της υπόθεσης και κυρίως την απόφαση επιστροφής του ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη έπειτα από το μαρτυρικό τελευταίο εξάμηνο στη Σαουδική Αραβία.

Το τελευταίο σχετίζεται με τον αποκλεισμό του από την ομάδα στις αρχές του περασμένου Γενάρη και σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελ Ετιφάκ είχε προχωρήσει στην απόκτηση άλλων επιθετικών. Στη συνέχεια ζήτησε από τον Σουηδό να παραιτηθεί του συμβολαίου του. Αυτό προέβλεπε ένα ποσό περί των 2.5 εκατ. δολαρίων (ως ετήσιες απολαβές) και η άρνησή του οδήγησε σταδιακά στον παραγκωνισμό του. Προφανώς οι λόγοι δεν ήταν αγωνιστικοί αλλά καθαρά οικονομικοί και μέτρο πίεσης για να παραιτηθεί του συμβολαίου.

Το ξημέρωμα της 1ης του Ιούλη σήμανε την αποδέσμευση του από την Ελ Ετιφάκ αλλά οι συζητήσεις των εκπροσώπων του με ομάδες είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Έχοντας αγωνιστεί τόσο στο γερμανικό όσο και στο ιταλικό Πρωτάθλημα, είναι ευνόητο ότι ο Κουάισον δεν είχε απλά ως πρώτη επιλογή την επιστροφή στην Ευρώπη αλλά και σε λίγκα εγνωσμένης αξίας. Όταν ο Άρης ασχολήθηκε την περίπτωσή του, το κασέ του ήταν συντριπτικά μεγαλύτερο σε σχέση με το ποσό της τωρινής συμφωνίας ξεπερνώντας τα 1.2 εκατ. ευρώ. Για κάμποσο καιρό οι «κίτρινοι» ισορροπούσαν μεταξύ αρκετών ποιοτικών αλλά και εξαιρετικά δύσκολων περιπτώσεων και είχαν ως εναλλακτική λύση τον Σέρχιο Αραούχο, γι’ αυτό εξάλλου το Gazzetta επέμενε ότι ο Αργεντίνος φορ δεν ήταν η βασική επιλογή. Αυτό αποδείχθηκε εξάλλου και την περασμένη εβδομάδα όταν με πρωτοβουλία της πλευράς του παίκτη έγινε η τελευταία επαφή – πριν υπογράψει σε ομάδα της Παραγουάης – και ο Άρης τον προέτρεψε να συνεχίσει την καριέρα στην ομάδα της Λατινικής Αμερικής. Δεν αμφισβητείται ότι τότε οι «κίτρινοι» πήραν μεγάλο ρίσκο καθώς δεν είχαν τίποτε χειροπιαστό από την πλευρά του Ρόμπιν Κουάισον.

Για την ακρίβεια, η μοναδική δέσμευση που είχε λάβει ο Θόδωρος Καρυπίδης ήταν η εξασφάλισης της οριστικής απάντησης του παίκτη έως τα μέσα της εβδομάδας. Την ίδια στιγμή κυκλοφόρησαν δύο πληροφορίες οι οποίες ανέβαζαν ακόμη περισσότερο το επίπεδο δυσκολίας της υπόθεσης. Η πρώτη ανέφερε ότι η Τραμπζονσπόρ – έπειτα από την απομάκρυνση του Ουρουγουανού Μάξι Γκόμες – δεν είχε απλά καταθέσει πρόταση στον Ρόμπιν Κουάισον αλλά ήταν κοντά σε συμφωνία μαζί του. Αυτή δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την πλευρά της τουρκικής ομάδας. Η δεύτερη έκανε λόγο για μεγάλη πρόταση από ομάδα της Αιγύπτου – η Ζάμαλεκ διέψευσε ότι εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον παίκτη – καθώς όμως ο παίκτης είχε καταλήξει στην απόφαση επιστροφής στην Ευρώπη, ήταν δύσκολο να πειστεί.

Κι έτσι στον Άρη ένιωσαν την αύξηση των πιθανοτήτων προσέγγισης του παίκτη γνωρίζοντας ότι αυτός δεν είχε στα χέρια του προσφορές από τα Πρωταθλήματα που είχε ξεχωρίσει. Στην τελική διαπραγμάτευση χρειάστηκε η κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς σε σχέση με τα 500-600 χιλιάδες ευρώ που πρόσφερε αρχικά και τελικώς η υπόθεση έκλεισε (περίπου) ένα 24ώρο νωρίτερα της προθεσμίας που είχε ζητήσει η πλευρά του παίκτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα