Λανουά: «Κανονικό το γκολ του Πιερό, κανένα πέναλτι στον Τετέ»

Βασίλης Μπαλατσός
Ο Στεφάν Λανουά στο σεμινάριο διαιτητών στη Θεσσαλονίκη

bet365

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, στην ανάλυση των φάσεων της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague εξήγησε γιατί το γκολ της ΑΕΚ είναι καθαρό και γιατί δεν υπάρχει παράβαση στον Τετέ.

Την καθιερωμένη ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της αγωνιστικής της Stoiximan Superleague έκανε ο Στεφάν Λανουά. Σύμφωνα με τον αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ το γκολ της ΑΕΚ, για το οποίο ο Βόλος έβγαλε ανακοίνωση είναι «καθαρό», ενώ δεν υπάρχει παράβαση - πέναλτι στην πτώση του Τετέ στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα ο Γάλλος δικαίωσε τις διαμαρτυρίες του Λεβαδειακού, κάνοντας λόγο για αποβολή του Κουτσογούλα.

Ο Λανουά ανέφερε:

Για το γκολ του Καρλίτος κόντρα στον Αστέρα AKTOR: «Όταν επιτυγχάνεται ένα τέρμα το VAR, πρέπει να ελέγξει, τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Εδώ έχουμε δύο καταστάσεις να ελέγξουμε. Πρώτα αν η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Το VAR έλεγξε όλες τις κάμερες, αλλά δεν υπήρχε καμία ένδειξη, ότι η μπάλα πέρασε ολόκληρη εκτός γηπέδου. Δεύτερο, ενδεχόμενο οφσάιντ. Ο επιτιθέμενος ξεκινάει πίσω από τη μεσαία γραμμή και η μπάλα του δίδεται από αντίπαλο».

Για ενδεχόμενο πέναλτι της Athens Kallithea κόντρα στη Λαμία: «Σε αυτή την περίπτωση και τα δύο χέρια του παίκτη είναι στην ίδια θέση σε φυσική κίνηση. Δεν επεκτείνει το χέρι του και έχει φυσική κίνηση, όταν η μπάλα αγγίζει το χέρι του από κοντινή απόσταση».

Για ενδεχόμενο πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού: «Σε αυτή την περίπτωση ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει την μπάλα και μετά από εκτροπή αυτή βρίσκει στο χέρι του το οποίο βρίσκεται σε φυσική θέση. Κανένα πέναλτι και αν το είχε υποδείξει ο διαιτητής θα έπρεπε να παρέμβει το VAR».

Για το μαρκάρισμα του Κουτσογούλα στον Βήχο: «Σε αυτή την περίπτωση ο αμυντικός θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του επιτιθέμενου. Το τάκλιν δεν είναι ελεγχόμενο, αλλά με ταχύτητα και ένταση. Το σημείο επαφής είναι ο αστράγαλος του επιτιθέμενου, ο οποίος γυρίζει από τις τάπες του αμυνόμενου. Για τους παραπάνω λόγους περιμέναμε το VAR να καλέσει τον διαιτητή σε επισκόπηση της φάσης, για να δείξει κόκκινη κάρτα».

Για τη φάση του Τετέ: «Σε αυτή την περίπτωση ο επιτιθέμενος επιδιώκει την επαφή με σκοπό να κερδίσει πέναλτι. Ο διαιτητής βρίσκεται σε εξαιρετική θέση με ξεκάθαρη εικόνα της φάσης και αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Αν δινόταν πέναλτι θα περιμέναμε να παρέμβει το VAR».

Για το γκολ του Πιερό: «Σε αυτή την περίπτωση το τέρμα πρέπει να κατακυρωθεί. Και οι δύο παίκτες (επιτιθέμενος και αμυνόμενος) διεκδικούν με τον ίδιο τρόπο, με τα χέρια τους σε φυσική ποδοσφαιρική επαφή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα