Άρης: Ο Ρόμπιν Κουάισον αλλάζει τα δεδομένα στην επιθετική γραμμή

Άρης: Ο Ρόμπιν Κουάισον αλλάζει τα δεδομένα στην επιθετική γραμμή

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Κουάισον

bet365

Ο Άρης βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επικύρωσης της συμφωνίας του με τον Ρόμπιν Κουάισον η προσθήκη του οποίου δημιουργεί συνθήκες εσωτερικού ανταγωνισμού στην κορυφή της επίθεσης, κυρίως όμως προσθέτει ποιότητα στην επιθετική γραμμή.

Ρίχνοντας μια ματιά στα αγωνιστικά πεπραγμένα του Ρόμπιν Κουάισον και κυρίως στις διαφορετικές αγωνιστικές θέσεις που έχει υπηρετήσει στο χορτάρι, η συζήτηση για τη σπουδαία προσθήκη του είναι αδύνατο να περιοριστεί στην κορυφή της επίθεσης. Προφανώς έγινε (και) υπό αυτό το σκεπτικό και για την ακρίβεια πηγάζει από την απόφαση δημιουργίας συνθηκών πραγματικού (εσωτερικού) ανταγωνισμού καθότι ο Λορέν Μορόν… παίζει ολομόναχος, δίχως την παρουσία βασικού διεκδικητή της φανέλας του βασικού. Γιατί ο Άλβαρο Ζαμόρα δεν είναι ο κλασικός φορ αλλά ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αποδίδει καλύτερα όταν αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός αξιοποιώντας την ελευθερία κινήσεων που του παρέχει η θέση. Ταυτόχρονα, δεν έχει ανταποκριθεί – στον απαιτούμενο βαθμό – στις περιπτώσεις όπου χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός winger.

Η προφορική συμφωνία με τον Σουηδό επιθετικό και η διαφαινόμενη προσθήκη του στο ρόστερ δημιουργεί νέα δεδομένα στην επιθετική γραμμή λόγω της ευχέρειας του ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις. Δηλαδή, είναι αρκετά περιοριστική η άποψη περί δεύτερης λύσης στην κορυφή της επίθεσης κι αυτό διαπιστώνεται μέσα από τις θέσεις στις οποίες αγωνίστηκε στο παρελθόν. Αυτές καλύπτουν όλο το φάσμα της επίθεσης, παλιότερα μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί και ως εσωτερικός μέσος σε μια εποχή όπου οι Σουηδοί ξεπέρασαν και τα όρια της υπερβολής χαρακτηρίζοντάς τον «Σκανδιναβό Τσάβι»!

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με αφετηρία τη σεζόν 2017-18, όταν μεταγράφηκε στη Μάιντς, έως και τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη όπου χρονολογείται η τελευταία παρουσία του σε επίσημο αγώνα λόγω του παραγκωνισμού του στην Ελ Ετιφάκ για οικονομικούς λόγους, στο σύνολο των 198 αγώνων μόλις 45 φορές έπαιξε ως μοναδικός φορ. Στη γερμανική ομάδα χρησιμοποιούταν κυρίως σε ρόλο δεύτερου επιθετικού και στα άκρα, κυρίως στην αριστερή πτέρυγα. Ειδικότερα, μόλις σε 18 παιχνίδια από το σύνολο των 130 ήταν ο βασικός φορ της Μάιντς. Στη δε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιήθηκε σε 27 παιχνίδια (από τα 68) ως βασικός φορ και στα υπόλοιπα έπαιξε winger, επιτελικός μέσος αλλά και δεύτερος επιθετικός. Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 342 παιχνίδια με απολογισμό 73 γκολ και 25 ασίστ.

Η προσθήκη του Κουάισον πρέπει να απασχολήσει και τον Πιόνε Σίστο

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ο Άρης δεν στοχεύει απλά στην προσθήκη ενός ακόμη φορ αλλά βασικός σκοπός του είναι η αναβάθμιση του ποιοτικού επιπέδου της επιθετικής γραμμής παράλληλα της αύξησης των επιλογών σε επίπεδο προσώπων και τακτικών σχημάτων.

Για παράδειγμα, οι πρώτες εμφανίσεις του Πιόνε Σίστο απέχουν αρκετά από αυτά που περιμένουν οι «κίτρινοι» από τον Δανό winger. Καθώς ο Ρόμπιν Κουάισον έχει αγωνιστεί στη θέση του αριστερού ακραίου χαφ αυτομάτως προστίθεται μια ακόμη επιλογή στη συγκεκριμένη πτέρυγα. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δεξιά, κυρίως όμως προσφέρεται η δυνατότητα αλλαγής και σχηματισμού καθώς ο Σουηδός μετρά πολλές συμμετοχές ως δεύτερος φορ αλλά και ως επιτελικός μέσος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα