Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Stoiximan Superleague: Τα ματς που έχουν συνυπάρξει Μαρσιάλ και Πελίστρι

Βασίλης Μπαλατσός
Μαρσιαλ -Πελιστρι
Οι μέχρι πρότινος συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φακούντο Πελίστρι και Αντονί Μαρσιάλ θα είναι αυτή τη σεζόν αντίπαλοι στη Stoiximan Superleague, ως παίκτες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αντιστοίχως.

Η ΑΕΚ του Μάριου Ηλιόπουλου έκανε μυθική οικονομική υπέρβαση και είναι έτοιμη να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον Αντονί Μαρσιάλ! Ο Δικέφαλος τίναξε την... μπάνκα στον αέρα και έφτασε σε συμφωνία με τον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης (18/9) να βρεθεί στην Αθήνα για να υπογράψει το τριετές συμβόλαιο του με την Ένωση, το οποίο θα του αποφέρει συνολικά μέχρι το 2027 περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Ο 28χρονος φορ ήταν από τα πιο λαμπερά ονόματα στην αγορά των free agents, στην οποία βρέθηκε μετά την αποχώρηση του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύστερα από εννέα χρόνια. Φυσικά ο Μαρσιάλ δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μέχρι την περασμένη σεζόν άνηκε στους Κόκκινους Διαβόλους και φέτος θα τον βλέπουμε στα γήπεδα της Stoiximan Superleague.

Πριν από περίπου ένα μήνα ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του τον Φακούντο Πελίστρι και μάλιστα με αγορά από τη Γιουνάιτεντ, αντί ποσού της τάξης των έξι εκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά ο 22χρονος Ουρουγουανός εξτρέμ έχει παίξει πολύ λιγότερο στους Κόκκινους Διάβολους σε σχέση με τον Μαρσιάλ των 317 εμφανίσεων, όμως από τα 25 παιχνίδια που έχει κάνει με το κλαμπ του Μάντσεστερ στα οκτώ έχει συνυπάρξει στο χορτάρι με τον Γάλλο φορ.

Πιο συγκεκριμένα ο winger του Τριφυλλιού και ο άνευ απροόπτου φορ της Ένωσης έχουν αγωνιστεί μαζί σε έξι ματς Premier League, ένα για το Champions League και ένα για το League Cup.

Θυμίζουμε πως το δρομολόγια Μάντσεστερ - Ελλάδα έκανε και ο Σόλα Σορετίρε, όμως ο νεαρός μεσοεπιθετικός για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει κάνει οκτώ παιχνίδια ως συμπαίκτης με τον Πελίστρι στη U23 της Γιουνάιτεντ, ενώ με τον Μαρσιάλ είχε παίξει στις 25 Φεβρουαρίου του 2021 στο παιχνίδι των Κόκκινων Διαβόλων με τη Σοσιεδάδ στο «Ολντ Τράφορντ» (0-0) για τους «32» του Europa League.

Τα παιχνίδια που έχουν συνυπάρξει στον αγωνιστικό χώρο Μαρσιάλ και Πελίστρι

  • Premier League: Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0, 2/4/2023 - 7 λεπτά
  • Premier League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 2-1, 28/5/2023 - 6 λεπτά
  • Premier League: Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0, 19/8/2023 - 5 λεπτά
  • Premier League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον 1-3, 16/9/2023 - 5 λεπτά
  • League Cup: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 3-0, 26/9/2023 - 75 λεπτά
  • Premier League: Φούλαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1, 4/11/2023 - 11 λεπτά
  • Premier League: Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3, 26/11/2023 - 12 λεπτά
  • Champions League: Γαλατάσαραϊ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3, 29/11/2023 - 12 λεπτά

* Στο χρόνο συμμετοχής που έχουν παίξει μαζί δεν υπολογίζονται καθυστερήσεις

** Δεν έχουν συνεργαστεί σε κάποιο γκολ ως δημιουργός και σκόρερ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα