Παναθηναϊκός: Κάτι περισσότερο από μία αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό

Παναθηναϊκός: Κάτι περισσότερο από μία αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Αλόνσο

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πρόοδο και τη βελτίωση που καλείται να δείξει η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, εκεί που μέχρι στιγμής προβληματίζει, στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια.

Από το διαθέσιμο δείγμα, εκείνο των πρώτων δέκα αγώνων, έχει προκύψει το εξής συμπέρασμα για τον Παναθηναϊκό του Ντιέγκο Αλόνσο, έναν Παναθηναϊκό που όπως αναφέραμε και σε πρόσφατο σημείωμα, τώρα θα αρχίσει να δουλεύει στις προπονήσεις με όλα τα διαθέσιμα «όπλα» που ήρθαν το καλοκαίρι, χωρίς να υπάρχουν παιχνίδια μεσοβδόμαδα.

Και τι παιχνίδια, έτσι; Από αυτά που έκριναν το παρόν και κυρίως το μέλλον του συλλόγου στην Ευρώπη, εκεί όπου ο στόχος επετεύχθη, μέσα από τον πιο δύσβατο δρόμο ever.

Για κάποιον... περίεργο λόγο αυτό έχει ξεχαστεί και είναι άδικο, ειδικά για τον τεχνικό αυτού του συνόλου και την προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, ο Αλόνσο τον πρώτο στόχο της σεζόν, τον έχει πετύχει και μάλιστα με υπερβατική πρόκριση επί της Λανς.

Αυτό το συμπέρασμα αφορά την μεγάλη απόσταση στην εμφάνιση, την απόδοση και την ουσία ανάμεσα στα «μεγάλα» παιχνίδια και εκείνα απέναντι σε μικρομεσαίους αντιπάλους.

Στην Ευρώπη, όπου προφανώς το επίπεδο είναι πιο υψηλό, το Τριφύλλι ήταν κυριαρχικό απέναντι στην Μπότεφ. 2-1 στο ΟΑΚΑ, 4-0 στη Φιλιππούπολη. Απέναντι στον Άγιαξ έχασε στις λεπτομέρειες στη Καλογρέζα, νίκησε με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο στο Άμστερνταμ και αποκλείστηκε στα πέναλτι.

Απέναντι στη Λανς ήταν εκείνο που πήρε το εισιτήριο για το Conference League με το 2-0 της Αθήνας. Σε αυτά τα ματς θα πρέπει να προσθέσουμε και το πρώτο εν Ελλάδι ντέρμπι, όπου ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, έχοντας εκείνος τις πιο κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει, μέσα από ένα κάκιστο ημίωρο και μία σαφώς βελτιωμένη εικόνα στο υπόλοιπο διάστημα του ματς.

Αυτή είναι η μία όψη του φεγγαριού.

Η άλλη, σε αγώνες που είτε προηγούνταν είτε ακολουθούσαν των ευρωπαϊκών παιχνιδιών, και σαφώς με λιγότερο ποιοτικούς αντιπάλους, ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός. Τόσο ως εικόνα, όσο και ως ουσία, ως συγκομιδή βαθμών. Μην τα ξαναγράφουμε, είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα.

Το απόγευμα της Κυριακής στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ(το ότι ο σύλλογος έχει παίξει δύο από τα τρία ματς της Super League χωρίς κόσμο είναι απαράδεκτο), το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο εκτός από την ουσία, εκτός από το «τρίποντο», θα πρέπει να δείξει και πράγματα πάνω στο χορτάρι.

Δεν είναι απλά ένα παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό αυτό που έρχεται αλλά ένα πρώτο μικρό τεστ απέναντι σε αντίπαλο που θα έρθει να κλειστεί, να «ταμπουρωθεί», να περιμένει έξω από την δική του περιοχή.

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να κυριαρχήσουν, να δείξουν πρόοδο στο δημιουργικό κομμάτι, να κάνουν μια πειστική νίκη και να δείξουν πως βρίσκουν τον δρόμο και σε αυτά τα παιχνίδια, κερδίζοντας αυτοπεποίθηση και ψυχολογία για τα ντέρμπι που ακολουθούν.

Από κει και πέρα και επειδή μέχρι και σήμερα ο Αλόνσο, λόγω των συνθηκών που έχουν προαναφερθεί, δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει μία ενδεκάδα, να βρει την «καλή» του, είναι ευκαιρία που ξεκίνησε από την Τούμπα, να συνεχίσει στον δρόμο της συνοχής.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δηλαδή, πολύ περισσότερο σε σχέση με τις άλλες θέσεις που δείχνουν καπαρωμένες(Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Τετέ, Πελίστρι, Ιωαννίδης), να βρει την τριπλέτα πάνω στην οποία θα «χτίσει» μία χημεία, αυτοματοποιημένες κινήσεις και καλές συνεργασίες.

Είτε αυτή θα απαρτίζεται από τους Αράο-Μαξίμοβιτς-Μπακασέτα είτε από τους Αράο-Μαξίμοβιτς-Ουναϊ είτε από τους Αράο-Ουναϊ-Μπακασέτα, καθώς μόνο ο Βραζιλιάνος χαφ μοιάζει και είναι 100% σίγουρος στο μυαλό του προπονητή.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.